Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Přechod na jinou antikoncepci

Monika . 7.4.2014

Dobrý den, od 18 ti let užívám antikoncepci Chloe, byla mi nasazena, protože jsem nedostávala pravidelně menses. První menses se dostavil až v 17 ti letech po vyšetření na dětské gynekologii v Motole, další menses už se ale nedostavil, proto od té doby beru antikoncepci. S Chloe jsem neměla od začátku vůbec žádné problémy. Nyní se tato HA přestala vyrábět a lékařka mi napsala Minervu. Upozornila mě že v prvním roce užívání budu mít zvýšené riziko trombózy, v prvních 3 měsících užívání se může vyskytovat dlouhodobé špiněni nebo delší menses, zhorší se mi pleť a může mě bolet v podbřišku a prsa. Toto se mi příliš nelíbilo, proto jsem se dotázala zda by nebylo lepší HA úplně vysadit a používat jen nehormonální antikoncepční metody. Lékařka mi toto řešení nedoporučila z toho důvodu že bych po vysazení měla menses nepravidelně a dlouho bychom prý cyklus dávaly do normálního stavu. Jak se toto tedy řeší když už antikoncepci nebudu chtít? Jak se mi zpravidelní cyklus, když jsem ho sama od sebe nikdy pravidelný neměla a řešila to u mně právě antikoncepce? Poslední dobou se mi příliš nezamlouvá neustále do sebe cpát uměle hormony, proto bych chtěla vědět co mě čeká až HA vysadím? Předem děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Věra Kuralová

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: Klinika gynekologie a porodnictví, Pasov

Dobrý den, bohužel nevým, jak vám můžu poradit, protože nemám k dispozici všechna diagnostická vyšetření, která u vás byla provedena. Pokud se v rodině nevyskytuje žádné trombotické onemocnění, vy sama nekouříte a máte pravidelný pohyb, antikoncepci bych nevysazovala.

Související dotazy

Přechod na jinou antikoncepci
Dobrý den, minulý měsíc jsem mi gynekolog předepsal...
Přechod na jinou HA
Dobrý den, dlouhodobě jsem užívala HA Belara. Po 21...
Přechod antikoncepce na jinou HA
Dobrý den, asi tři roky jsem brala antikoncepci Sunya,kterou...
Přechod na jinou HA
Dobrý den, paní doktorko. Přes rok beru Sunyu, nyní...
Přechod z jiné antikoncepce...
Dobrý den,přecházím z antikoncepce jeanine na antikoncepci...
Přechod z jedné antikoncepce na jinou
Dobrý den , Brala jsem již dva roky antikoncepci...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přechod Lindynette 20 na Triquilar

Dobrý den,jak mám postupovat po do brání poslední tablety Lindynette? Mám si...

Přechod Lindynette 20 na Triquilar

Dobrý den,jak mám postupovat po do brání poslední tablety Lindynette? Mám si...

Přechod mezi HAC

Dobrý den, brala jsem tři měsíce antikoncepci Tanielle, pak jsem dostala předepsanou...

Přechod Minerva na Lindynette

Dobrý den,přešla jsem z HA Minerva na Lindynette.Udělala jsem 7 denní pauzu.Jen...

Přechod na ant. Bonadea

Dobrý den, v současné době mám antikoncepci Lindynette 20, která mi nevyhovuje...

Přechod na antikoncepci SIDRETELLA

Dobrý den, paní doktorka mi nyní předepsala novou antikoncepsi SIDRETELLA. Budu...

Přechod na antikoncepci sunya

Dobrý den, od svých 15 let jsem brala antikoncepci TRI-REGOL 21+7, nyní mi...

Přechod na Evru

Dobrý den, přecházím z Yadinu na Evru a chtěla jsem se zeptat, zda si mám náplast...

Přechod na HA Bonadea

Dobrý den, po dokončení platíčka HA Minerva budu přecházet na HA Bonadea (generikum...

Přechod na HA Qlaira

Dobrý den, dnes jsem byla na vyšetření u paní doktorky a kvůli problémy s menstruací...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobrý den, minulý měsíc jsem mi gynekolog předepsal jinou antikoncepci, brala...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobrý den.Přecházím z antikoncepce Sunya na antikoncepci Nelya.A nevím si rady,kdy...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přešla jsem z třífázové antikoncepce Pramino...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobrý den chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce. Brala jsem antikoncepci...

Přechod na jinou antikoncepci

Dobrý den, již dva roky užívám ant. Minervu, teď mi gynekolog předepsal Bonadeu....

Přechod na jinou antikoncepci

Dobry den, chtela bych se zeptat na zmenu antikoncepce. Chtela bych zmenit HA...

Přechod na jinou antinkoncepci

Dobrý den, chci se zeptat, zda když přecházím z Triquilaru na Diane a první...

Přechod na jinou HA

Dobrý den, přecházím z HA vreya na HA minesse a v příbalovém letáčku jsem...

Přechod na jinou HA

Dobrý den, paní doktorko. Přes rok beru Sunyu, nyní přecházím na Adele, protože...

Přechod na jinou HA

Dobrý den, tento měsíc dobírám antikoncepci Lunafem a po sedmidenní pauze mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


Zvětšený podbřišek


Bolest Achillovy šlachy


Svědění kůže


Pivo po dobrání Doxybene

Dobry den chci ze zeptat,vcera ve 23:00 jsem dobral posledni prasek Doxybene...

Hnědé skvrny na zádech a rukou


Bulka na krku


MUDr. Jiří Růžička

Praktický lékař pro dospělé

Autotrakční lehátko - srdce a koagulční léčba


Zvětšený brzlík


Bušení srdce


Jednodenní zvracení - nakažlivost


Tehotenstvi


Borelioza?


Šetřící léky na bolesti


EBV virosa + gyn. problém


Antibiotika a alkohol


Odstranění krčních mandlí

Dobry den, prosim Vas chtela jsem se zeptat na operaci krcnich mandlich, zda...

Zvýšená tvorba modřin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×