Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Před několika dny jsem byla na testech na pohlavní choroby

Nikola 23.8.2018

Dobrý den,

před několika dny jsem byla na testech na pohlavní choroby, konkrétně kapavku a chlamýdie. Bohužel jsem v té době brala antibiotika Nitrofurantoin na zánět močového měchýře. Testy vyšly negativní, ale prý jsou výsledky zkreslené. Jednalo se o testy z moči.
Můžu se zeptat, zda se vůbec můžu na tuto negativitu spolehnout, nebo bylo testování zcela zbytečné a musí se opakovat? Za jak dlouho po dobrání antibiotik?
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak dlouho může být člověk těmito pohlavními chorobami infikován a vůbec o nich nevědět??? Může je v této "chronické fázi" běžně přenášet dál? Ani na gynekologické prohlídce by se neobjevily žádné srůsty, cysty, problémy s děložním čípkem?

Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, těžko říct, zdali výsledky testů z moči jsou relevantní v situaci, kdy je moč odebíráná za aktuálně pobíhajícího zánětu močových cest, který léčite chemoterapeutikem Nitrofurantoinem. Asi na začátek jste měla testy odložit až po přeléčení infekce, pokud jste chtěla mít úplnou jistotu. Já si nemyslím, že by testování na pohlavní nemoci výrazně zkreslil zánět, či užívání Nitrofurantoinu, ale jednoznačně Vám to neřeknu. Pokud chcete mít úplnou jistotu, tak s odstupem několika týnů po infekci zopakujte testy na pohlavně přenosné nemoci. U chronické infekce se jedná klidně o měsíce i roky, zejména u chlamýdií, které probíhají asymptomaticky a často se projeví až komplikacemi chronického zánětu, jako jsou neprůchodnost vejcovodů, neplodnost atd. Gynekolog v rámci běžné prohlídky nemusí nic poznat, zejména u asymptomatických pacientek. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Krevní testy na pohlavní choroby
Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou...
Testy pohlavní choroby
Dobrý den, dotazovala jsem se u vás na to, když jsem...
DNA testy
Dobrý den mám dotaz ohledně testu DNA jak se přesně...
Pohlavní choroba
Dobrý den, chtěl bych se zeptat před týdnem jsem byl...
Pohlavní choroby
Může se pohlavní choroba přenést z muže X na muže Y,...
Testování na pohlavní nemoci
Chci se zeptat kde se lze testovat na pohlavní choroby....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Před dvěma měsíci sem si vyvrtla kotník

Dobrý den,zhruba před dvema měsíci sem si vyvrtla kotník.Po tydnu jsem šla do...

Před kolonoskopii dieta

Dobrý den, za 3 týdny mám jít na kolonoskopii. Krev je sice na celiakii negativní,...

Před léty jsem si natrhl uzdičku

Dobrý den, již před léty jsem si při pohlavním styku utrhl uzdičku na žaludu....

Před lety úraz oka nyní záchvaty

Dobrý den paní doktorko. Mému synovi, kterému je nyní 17 let se před měsícem...

Před menstruaci mě boleli prsa

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat . Minulý měsíc týden před menstruaci mě boleli...

Před měsícem potvrtnutí a natažení postr.vazu kolene

Je možné,že léčba a návrat na trávník trvá takovou dobu? při zápase jsem při...

Před měsícem prodělal nemoc růže,dostal antibiotika,nyní se mu opět vrátila

Dobrý den,ptám se za svého otce,před měsícem prodělal nemoc růže,dostal antibiotika,nyní...

Před necelými třemi měsíci jsem vysadila HA, nedostavila se menstruace

Dobrý den, před necelými třemi měsíci jsem vysadila HA (brala jsem ji asi...

Před nedávnem, cca pár měsíci jsem přestal s dlouhodobým užíváním marihuany

Dobrý den. Již nějakou dobu zažívám velice zvláštní stavy, které nijak nemizí...

Před nějakou dobou se mi udělal pod žaludem malý výrůstek

Dobrý den, před nějakou dobou se mi udělal pod žaludem malý výrůstek, který...

Před několika lety jsem p...

Před několika lety jsem přechodila EB virózu. A zřejmě od té doby mám průjmy,...

Před několika měsících js...

Před několika měsících jsem se zpotil (mokré vlasy v týle), „ofouklo“ mne a...

Před operační vyšeření

Dobrý den, měl bych na vás dotaz..při odběru krve a moči..mi zjistili zvýšené...

Před osmi týdny jsem měla úraz kolene

Zdravím Vás, Před osmi týdny jsem měla úraz kolene, kde jsem si natrhla vnitřní...

Před otěhotněním

Dobrý den. Měla bych na Vás velký dotaz. Před několika dny jsem se začala léčit...

Před pár dny jsem zpozorovala u koutku úst takové šedé zbarvení

Dobrý den, před pár dny jsem zpozorovala u koutku úst takové šedé zbarvení....

Před pár dny mě začal bolet penis.

Dobrý den, před pár dny mě začal bolet penis. Stalo se to během noci a o žádné...

Před pár lety podstoupil operaci hlavy ( nádor )

Dobrý den, jmenuji se Zuzana a chtěla bych se zeptat na svého partnera. Partnerovi...

Před pár lety se mi na penisu objevilo několik hnědošedých flíčků

Dobrý večer, již před pár lety se mi na penisu objevilo několik hnědošedých...

Před pěti dny jsem si našla klíště

Dobry den, před peti dny jsem si nasla kliste. Mela jsem ho minimalne 12 hodin....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kyčle

Dobrý den, Už téměř dva měsíce mě nepříjemně bolí v oblasti levé kyčle....

Bílý pupínek na rtu

Dobrý den,zhruba před 3 měsíci se mi na dolním rtu objevil malý bílý pupínek....

Mužská prsa

Dobrý den, dříve jsem byl tlustý/tlustější, tak jsem můj problém přiřazoval...

Bolesti po vytržení zubu

Dobrý den,před týdnem mi byl vytržen zub 5 nahoře,kořen zasahoval do dutiny,tak...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, mám manžela s RS, diag. 2003, primárně progresivní forma,nyní je...

Lámání zubů

Dobrý den, tak trochu dva dotazy v jednom: 1. Prakticky celý život mám...

Únava , bolest hlavy , tlak v uších ,

Dobrý den , od poloviny prosince jsem střídavě na neschopence . Nejdřív údajná...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, paní doktorko, občas (cca. 1krát za 2 měsíce) vždy po několik...

Zibor a alkohol

Dobrý den, jsem po operaci kolene a uživám Zibor 3500 IU. Problém je, že se...

Bolest hrudní páteře - angina pectoris ?

Dobry den, posledne 2 mesiace mavam slabe bolesti v oblasti hrudnej chrbtice...

Operace dělohy

Dobrý večer pane nebo paní doktorko,mám takový problém,je mě 41roku v červnu...

Roztroušená skleroza

Hezký večer paní doktorko poradíte mi?dcera má 3 roky RS. Pracuje manuelně,...

Nevolnost a tlaku v podbbřišku

Dobry den pred 14 dni mi skoncila menstruace s manzelm sme meli nekolikrat...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, mám dotaz kvůli zaměstnání, tuto nemoc mác diagnostikovanou od listopadu...

Rozestouplé břišní svaly po porodu

Dobrý den, jsme 14 dní po porodu a mám rozestouplé břišní svly na pupkem. Již...

Zarudnutí kolem nosu

Dobrý den měl bych dotaz.Už asi 2 roky mě trápí zarudnutí kolem nosu,nerozléza...

Lék Botulotoxin u tiků v obličeji

Dobrý den chtel sem se zeptat na Lék Botulotoxin ohledně tiku v obličeji konkrétně...

Roztroušená skleróza

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně přeléčení senzitivní ataky...

Duodenogastrický reflux a zánět žaludku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, asi před týdnem jsem se probudila se silnými...

Leukocytoza

Dobrý den, chtéla bych se zeptat, mám zjišténou leukocytózu, leukocytózu 17,3...

Zavřít reklamu