Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Prednison

Léky Hana . 4.3.2008 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na užívání prednisonu. Je mi 34 let a již 6 let se léčín na RS. Po celou tu dobu mi je podáván prednison v dávkách 5-10 mg denně nebo obden. Vyjímečně jsem měla týdenní kůru 20mg denně. Nyní jsem se nezávisle na sobě dověděla od dvou dalších pacientek, že jim užívání prednisonu způsobilo rakovinu, což jim prý potrvrdili i onko lékaři. Je na tom něco pravda a existuje takové riziko? Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nic takového jako karcinogenní účinek Prednisonu mi není znám.Prednison je nasazován dlouhodobě mnoha pacientům, evidentně by se v takovém množství nepředepisoval, kdyby takové účinky měl. Jinak je samořejmě s některými nežádoucími - jako snížena elast. kůže, snížená imunita a pod. nutné počítat.

Související dotazy

Prednison a sport
Dobrý den, mám ulcerozní kolitidu. Už dva roky ji mám...
Prednison a trombocytopenie
Při léčbě chemoterapií (Karboplatina a Navalbine)...
Prednison
Dobrý den. Byla jsem léčena Ospamoxem-ATB proti angíně....
Prednison
Dobrý den, prosím Vás o radu, jestli užívat prednison...
Prednison
Vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat jak...
Prednison
dobrý den dva měsíce beru prednison a to 70mg denně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Predkožka

už asi rok, se mi stahuje (zužuje) kůže přesahující penis a zároveň i praská....

Predkožka

Zdravim chtěl bych se zeptat když mi penis nestojí tak předkožku přes žalud...

Predkožka

Dobrý den chtěl bych se zeptat na pár věcí.Je mi 16 let a ještě jsem neměl sex,ale...

Predkožka

Dobrý den, často tady padají dotazy podobného typu, ale stejně se zeptám. Při...

Predkožka

Dobrý deň, raz po pohlavnom styku keď nebola priateľka dostatočne vlhká sme...

Predkožka

Píše sa o obriezke, že vtedy vznikne obnažený žaluď. Ale moja predkožka je roky...

Predkožka

Mám 14 a ešte nemám pretiahnutú predkožku cez žaluď. Čo sa stým dá robiť? Bojím...

Predkožka u penisu

Zdravím je mi 14 a nejde mi úplně přetáhnout předkožka co stím.

Predni zkr. vaz

Dobry den, v lednu jsen spadlana lyzich a poranila si koleno. Po vleklych potizich...

Predni zkrizeny vaz

dobry den,byl sem na MR s kolenem a vysledek je...drobna degenerativni pseudocysta...

Prednison

Vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat jak dlouho zůstává prednison...

Prednison

Dobrý den, po neznáme alergické reakci a otoku jazyka mi byl nasazen Prednison...

Prednison

Dobrý den, prosím o radu. Již 8 měsíců beru Prednison 5, 1* denně. Poslední...

Prednison

Začala jsem brát prednison, a po 5 dnech jsem začala vybrovat, hlava palet,...

Prednison

Dobrý den, mám dotaz - za nějaký čas mě čeká transplantace ledviny - již jsem...

Prednison

Dobrý den, prosím Vás o radu, jestli užívat prednison (i když jen v nízké dávce)...

Prednison

Dobrý den,trpím 4 roky ulcerozní kolitidou,nyní došlo ke zhoršení a byl mi nasazen...

Prednison

Dobrý den, byl mi předepsán prednison 20m v dávkování 3x1 na deset dní. Chtěla...

Prednison

Dobrý den. Byla jsem léčena Ospamoxem-ATB proti angíně. Po něm jsem se osypala...

Prednison

dobry den mam RS a byl mi ted předepsan prednison. Muj problem spočívá v zavodnování...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×