Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přenos zápalu plic

Plíce, dýchání Zuzana 4.12.2009

Vážený paní doktorko, doktore je možný přenost zápalu plic, který přešel z chřipkového onemocnění u naší 80 leté babičky na 11 měsíční holčičku kontaktem s nemocným. Děkuji za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
možné to samozřejmě je. U starších pacientů je totiž zápal plic většinou způsoben bakteriální infekcí, takže přenos je opravdu možný. Definitivní potvrzení ale přinese až bakteriologické vyšetření.
Hezký den.

Související dotazy

Příznaky zápalu plic
Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo...
Vykašlávání krve po zápalu plic
Dobrý den, prosím o radu. Mám dva po sobě jdoucí prodělané...
Rentgen po zápalu plic
Dobrý den, v dubnu trpěla jsem silným dráždivým kašlem,...
Teploty po zápalu plic
Dobry den. Chtela bych se zeptat. Moje dcera (3 roky)...
Sport po zápalu plic
Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho člověk, který...
MOD
Dobrý den, je možné aby u rozsáhlého zápalu plic došlo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos vztekliny

Dobrý den, v létě se v podvečer během vycházky otřel manželovi netopýr o tvář....

Přenos vztekliny

Dobrý den, s přítelem jsme byli v horské a venkovské oblasti Gruzie, kde se...

Přenos vztekliny

Dobrý den, potuluje se nám tu fenka, kterou zřejmě někdo vyhodil. Běhá tu za...

Přenos vztekliny

Dobrý den, měla bych dotaz, týkající se přenosu vztekliny. Kdysi mě pes pokousal,...

Přenos vztekliny

Dobrý den, byla jsem se synem ve Vysokých Tatrách a on tam v lese upadl, roztrhl...

Přenos vztekliny ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně možného přenosu vztekliny. Navštívil jsem s rodinou...

Přenos vztekliny z člověka na člověka

Dobrý den, kamaráda cca před třemi týdny poškrábala opice na SríLance, po návratu...

Přenos zánětu dásní z matky na dítě

Dobrý den, již od narození synka se snažím důsledně dodržovat hygienu dudlíku,...

Přenos zánětu moč. cest

Dobrý den, po pohlavním styku se mi objevil zánět moč. cest. Mám v sobě velké...

Přenos zánětu močových cest od partnera

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda-li je možné abych dostala zánět močových...

Přenos zl.stafylokoka na dvouměsíční mimino

Dobrý den. Měla jsem hnisavou anginu. Měsíc po doužívání atb mě stále škrábe...

Přenos zlatého stafylokoka

Dobrý večer, mám zletého stafylokoka v krku a v nosu, chtěla bych se zeptat,...

Přenos zlatého stafylokoka

Dobrý den, mám otázku..Příteli nedávno diagnostikovali zlatého stafylokoka na...

Přenos zlatého stafylokoka

Dobrý den . Mám zl. staf. v krku . Chci se zeptat jestli může partnerka onemocnět...

Přenos žloutekny po plivnutí do obličeje

Dobrý den ,je možné, aby mě nakazil žloutenkou typu B,C, nakazený ,ktery mě...

Přenos žloutenky B

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je žloutenka tipu B přenosná vodou.Myslim...

Přenos žloutenky B a C

Dobrý den. V práci máme kolegu, který je nakažený žloutenkou typu C. Bohužel...

Přenos žloutenky C

dobrý den, ráda bych se zeptala, jaká je pravděpodobnost přenosu žloutenky C...

Přenos žloutenky od partnera

Ráda bych věděla, jestli mě partner může nakazit ři orálním styku žloutenkou...

Přenos žloutenky typu A - riziko?

Dobrý den paní doktorko, dnes jsem nastoupila do jiné pobočky naší firmy. Je...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kloubní obtíže a infekce streptokokem

Dobrý den, v devíti letech (asi březen 2016) se u syna projevil otok kolenního...

Porucha srdečního rytmu

Dobry den . Uz asi rok a pol ma trapia problemy so srdcom. Zacne to tym ze mi...

Modrání kloubů na prstech ruky

Dobrý den, mám problém s modráním kloubů u pravé ruky. Nikdy jsem s tím neměla...

Časté čurání

dobrý den,prosím vás,od října chodím na záchd několikrát do hodiny,mám krev...

Malý stydký pysk větší než ten druhý

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co znamená, když mám jeden malý stydký pysk...

Píchání v kyčli

Dobrý den. Někdy mě píchá v pravé kyčli nebo v místě, kde je. Není to vždy,...

Zvětšený čípek (uvula)

Dobrý den, tak jednou za čtvrt roku se mi přes noc rapidně zvětší čípek v puse....

Bolest nosu

dobry den prosim o radu najednou me zacal bolet nos od spicky ke korenu a do...

Bolest hlavy, závratě, rozostřené vidění

Dobrý den, mám dotaz oč se může jednat mám docela dost silné bolesti hlavy v...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na vliv nitroděložního tělíska Jaydess na...

Azitromycin a alkohol


Pálení močové trubice

Dobry den, uz asi 4. Mesic mam problem s mocovou trubici. Pred dvema mesici...

Zvýšené hodnoty GMT

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v...

Melanom?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda se může jednat o melanom. Při sportu nebo...

Motání hlavy

Dobrý den, Již dlouhodobě mě trápí problém, že když dlouho sedím nebo vykonávám...

Porucha zrakového nervu

dobry den chcem sa opytat...robili mi lumbalnu punkciu (na podozrenie sklerozy...

Poruchy menstruace

Dobrý den. Mám dlouhodobé problémy s menstruací. Po prvním roce se mi doba...

Tupé bolesti v podžebří

Dobrý den paní doktorko,už téměř 3/4 roku mě trápí tupé bolesti v podžebří.Začaly...

Nezralé granulocyty - mezní hodnoty

Dobrý den, v krevním obraze mám množství nezralých granulocytů (Imm.Gran.)...

Bolest dutin

Dobrý den, na začátku června jsem měl klasickou rýmu a po dvou týdnech vystřelující...

Reklama
Zavřít