Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Prestarium Neo s kreatinem

Václav . 8.9.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, mám diagnostikovaný vysoký krevní tlak, užívám Prestarium Neo 5mg ráno 1tbl. Začal jsem užívat doplněk stravy kreatin, užívám minimální dávku 5g denně odpoledne (odstup od prestaria cca 9h). Chtěl bych se zeptat, jestli to může být problém pro ledviny... Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

Dobrý večer, čistě teoreticky je odpověď na Vaší otázku ano a to v závislosti na funkci Vašich ledivn. Kreatin je dusíkatá kyselina ,která tělu slouží jako zdroj energie ( nejvíce ho přijímáme v mase ) , v období klidu se ukládá do svalové tkáně . Z této zásobní formy pak může vznikat kreatinin, jehož hladinu v krvi a moči používáme ke stanovení stupně ledvinného postižení . U pacientů s vyšším stupněm postižením ledvin se doporčuje příjem masa ( tedy i kretinu ) omezit. O tom ,zda máte ledivny v pořádku ani co je u Vás důvodem vysokého krevního tlaku nepíšete.( U mužů Vašeho věku by se měly vyloučit některé závaženější důvody vzniku hypertenze.) Vysoký krevní tlak je sám o sobě rizikovým faktorem pro potižení ledvin. Pokud užíváte kreatin, jde Vám pravděpodobně o nárust svalové hmoty, tedy posilujete ? Statická zátěž mimo jiné bude Váš krevní tlak zhoršovat a ledviny se budou muset vypořádat s větší náloží kretininu. CHcete- li mít tedy jasno, zjistěte si funkci ledvin u svého ošetřujícího lékaře, vyptejte se na důvod vysokého krevního tlaku u Vás a tomu se přizpůsobte. Doporučila bych ale spíše kondiční vytrvalostní pohyb , místo statického posilování a nabírání velkého objemu svalové hmoty. Přeji brzké vyřešení obtíží.

Související dotazy

Prestarium neo
Dobrý den, léčím se s mírně zvýšeným tlakem, můj oš.doktor...
Prestarium NEO combi
Dobrý den, přes dva roky jsem bral Prestarium, potom...
Prestarium neo combi a zvýšené močení
Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal...
Vysoký tlak-prestarium neo
Dobrý den,beru 2 měsíce prestarium neo ,tlak se upravil...
Prestarium neo
Proč se má při užívání Prestaria Neo věnovat zvláštní...
Suchý kašel po Prestariu
Dobrý den, beru Prestarium neo, nechce se mi moc měnit...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Prestarium a plodnost

Dobrý den, ráda bych se zeptala - již 6 měsíců se snažíme otěhotnět, zatím...

Prestarium nebo Ifirmasta?

Dobri den.Mam Visoky tlak,a bral jsem Prestarium NEO 3 mesice.Pri tom jsem mnel...

Prestarium neo

Proč se má při užívání Prestaria Neo věnovat zvláštní opatrnost při cukrovce...

Prestarium neo

Dobrý den, léčím se s mírně zvýšeným tlakem, můj oš.doktor mi změnil lek sectral...

Prestarium Neo - nežádoucí účinky léku

Dobrý den, od listopadu užívám Prestarium Neo 5mg ráno. Tlak vypadá, že mám...

PRESTARIUM NEO a erektilní dysfunkce

Dobrý den. Je mi 39 let a mám od doktora předepsány léky PRESTARIUM NEO na vysoký...

Prestárium neo a kojení

Dobrý den, mám vysoký krevní tlak (i180/100) a polycistické ledviny, byla jsem...

Prestarium NEO combi

Dobrý den, přes dva roky jsem bral Prestarium, potom Prestarium Neo. Ted se...

Prestarium neo combi

Dobrý den, můj manžel bere prestarium neo combi už 5 let, po roce začal mít...

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie...

Prestat kourit

Dobry den chci presat kourit pomoci champixu jaky je prosim Vas nazor na tento...

Prestava byt srdce

Mam problem a chci poradit mam pocit ze mi prestava byt srdce v tom se mi...

Pretahnuti predkozky

Dobry den chtela jsem se zeptat kdy se pretahuje predkozka u miminek dekuju

Pretahnuti predkozky

Dobry den, je mi 23 a predkozka mi stale nejde pretahnout, nemam ani nemel jsem...

Pretahnuti predkozky

A existuje nejaka mast na zlepseni nebo ne?

Pretahovani predkozky

Mam 3,5 leteho syna, kteremu jde predkozka pretahnout do 3/4. Pred pul rokem...

Pretahovani predkozky

Dobry den,chtel bych se zeptat,proc v 15ti letech si musim pretahovat predkozku(penis)?...

Pretazeni predkozky

Dobry den. Je mi 16 let a asi pred pul rokem jsem podstoupil zakrok odstraneni...

Pretazeni predkozky

Dobrý den, mám pětiletého synka a byla jsem s nim na petilete prohlídce. Malému...

Pretrvavajici bolest

Dobry den, uz nekolik dni u me pretrvava bolest v pravem podbrisku - nekde kolem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×