Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Příliš vysoké hCH ve 13 týdnu těhotenství

Gynekologie Beka 11.6.2020

Dobrý den.
Mám za sebou 1.screening v 13+3.
Veskere hodnoty i ultrazvuk je v pořádku,vysledek negativní. Ale mám vysoké Hcg, kvůli kterému mi byl doporučen integrovaný test a genetická konzultace.
Je to velký problém?
Všechny tyto testy mě dost stresují...
V příloze zasílám své výsledky.
Prosím, podívejte se na ně. Zajímá mě váš názor.
Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, paní Beko, děkujeme, že jste se na nás obrátila. Chápu, jak je to pro Vás stresující. Všechny ty testy v těhotenství některé maminky místo uklidnění dost zatěžují a prožívají velký psychický tlak a obavy. Je dobře, že první screening dopadl dobře včetně ultrazvuku. Příčin příliš vysokého hCG může být více a většinou není důvod k obavám. Doporučovaná dovyšetření absolvujte. Přeji Vám, aby bylo vše v pořádku. Váš dotaz samozřejmě posílám našemu gynekologovi, který Vám odpoví lépe a přesněji. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jandová

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Gynekologická ordinace Praha

Dobrý den,.
zvýšená hladina hCG v rámci screeningu je velice nespecifická, vzhledem k tomu, že jsou screeningy nastaveny velice přísně, aby byly zachyceny pokud možno všechny odchylky, je na místě probrat toto s genetiky, kterým hodnocení přísluší více, ale obvykle je to s těmito hodnotami nakonec vše v pořádku, je možné absolvovat i invazivní vyšetření na spočítání chromozomů, nebo, což je skvělé, že takováto možnost je, existuje i možnost vyloučení nejčastějších chromozomálních odchylek odběrem Vaší krve. Všechny tyto možnosti máte vyjmenovány v závěru výsledku screeningu a vše s Vámi proberou genetici. Na základě své zkušenosti z ambulance gynekologie bych ale vyloučila cokoliv závažného, spíše to v podobných případech bývá o pár dnech nervozity a čekání na výsledky-které pak jsou s výborným výsledkem. Držím Vám palce.

Související dotazy

Utrogestan ve 13.týdnu těhotenství
Dobrý den, ráda bych se dotázala, zda jsou nějaká rizika...
Těhotenství
Dobrý den, včera 29.5.2017 jsem byla na 1. prohlídce...
Puchýřky na bradavce
Dobrý den Má přítelkyně ma takové puchýřky na bradavkach.Viz...
Vysoké patro
Dobrý den prosím o odpověď na dotaz vysokého patra...
Dobrý den, mám 13 měsíční...
Dobrý den, mám 13 měsíčního syna, kterého stále kojím...
Příliš dlouhá menstruace
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám přiliš dlouhou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Příliš mytí vede k ekzémům a plísním

Dobry den, zhruba pred 2,5 mesiacmi mi bol rezany abscess pri zadku ako je...

Příliš rychlá ejakulace

Dobry den , chtěl bych se zeptat mam takovy problem , že při pohlavním styku...

Příliš rychlé možné příznaky HIV infekce?

Dobrý den, před třemi dny jsem provozoval orální sex se ženou (ona pasivní,...

Příliš unavený kojenec

Dobrý den, mám téměř 7-mi měs. syna, který vyžaduje často spánek. Nebo se mi...

Příliš velká prsa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat je mi 17 měřím něco okolo 163 cm a vážím 51...

Příliš velké množství výtoku z pochvy

Dobrý den. Bude mi 15 let a včera se poprvé objevil jeden problém. Když ráno...

Příliš velké předklonění dítěte které nesedí

Dobry den, chci se zeptat mam syna 6 mesicu a při hře s otcem jej otec posadil...

Příliš velký penis

Dobrý den, nedávno jsem dosáhl 21 let a mám problém se ztopořením penisu. Ještě...

Příliš velký penis

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaký způsob, jak zmenšit penis. Je...

Příliš vysoká tepová frekvence

Dobrý den ráda bych se na Vás obrátila s mým problémem. Chodívám do posilovny...

Příliš vysoký tep při cvičení, noční bolest na prsou

Dobrý den, mám pro vás dva dotazy. Ten první je: už podruhé se mi stalo, že...

Příliš zaměřený na prsa

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je v normě chování mého 5ti letého syna....

Přílišná dlouhá doba spánku

Přeji vám dobrý den, již delší mne trápí délka mého spánku. Přes týden je...

Přílišná hygiena škodí

Dobrý den. Na kůžičce penisu mám již pár let jakousi býlou vyrážku (foto). Z...

Přílišná chuť

Dobrý den pane doktore, mám dotaz, který se týká mého partnera. Je o několik...

Přílišná masturbace

Dobry den , je mi 16 let. Masturbuji kazdy den. Praktikuji to uz asi 1 rok.Muj...

Přílišná spavost

Dobrý den, už několikátý den po sobě (asi 5.) pozoruji, že velmi mnoho spím....

Přílišná výraznost žil

Dobrý den, mám dotaz, ohledně žil. Během posledního půl roku, se mi objevily...

Přílišné zahřívání těla spojené s dušností a závratěmi

Dobrý den, mám už spoustu let (co pamatuju) problém. Už jsem s tím párkrát...

Přiměřenost léčby revmatoidní artritidy

Dobrý den,prosím o radu.Před půl rokem jsem se začala léčit na revmatoidní artritidu.Revmatoložka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skřípnutý nerv

Dobry den, chtela jsem se zeptat na lecbu skripnuteho nervu v bederni oblasti...

Atb nebo kortikoidy

dobri den potřebuju poradit mam dceru 2 roky a 10 měsicu mněli jsme stale problemy...

Bolestivý a červený klitoris

Dobrý den, nastal mi takový problém, po draždení klitorisu rukou od prítele....

Možnost nákazy pohlavní nemocí při erotické masáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mám jít na testy HIV/Syfillis. Byl jsem...

Releas pately a zabroušení chrupavky (chondropatie pately)

Dobrý den, jsem měsíc po releasu pately a zabroušení chrupavky (chondropatie...

Šetrná ATB

Která antibiotiká jsou nejšetrnější k játrům ?

Malé množství ejakulátu

Dobrý den, před nedávnou chvíli jsem zjistil, že po masturbaci mám strašně...

IVF- kdy si udělat těhotenský test?

Dobrý den, dne 24.11. jsem byla na IVF. Dne 7.12. jsem si udělala tehotensky...

Močová infekce

Dobrý den, bylo mi zjištěno z moče toto: Uhustota 1.019, U-pH 5,5, U-CB 0...

Bolest u kořene jazyka

Dobrý den, už asi 14 dní cítím na kořeni jazyka cosi co mne dráždí v krku....

Kombinace Zineryt a Differine

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné současně používat pro léčbu...

Výrustky na kořeni jazyka

Dobrý večer,prosím vás o radu,na kořeni jazyka se mě objevily jeden větší a...

Vystouplá spánková céva

Dobry den ja uz tu dnes psal, ovsem pani sestricka mi odpovedela ale nejsem...

Artroskopie - odstraneni PLIKY

Dobrý den, minulý týden jsem byla na artorskopii v ÚN Brno - kde jsem bohužel...

Váček pod zubem

Dobry den, asi rok sleduju na dasni pod zubem tvrdy vak bes bolesti velikosti...

Bolest na levé straně v oblasti ledvin

Dobrý den, v 15ti letech mě zjistili že mám pravou ledvinu menší a že mi vlastně...

NÚ Codein

Dobrý den, včera jsem si vzala na noc codein s tím, že se líp vyspím se suchým...

Kys.močová

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak mám naložit s hodnotou močoviny 736 mmol/l...

Otoky končetin po alkoholu

Dobrý den. Prosím Vás, mám problém, že po každém požití alkoholu -stačí sklenička...

Zlomenina kotníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dotaz ohledně zlomeniny a vyšetření CT....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.