Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Problémy s bolestí zad a končetin

Praktické lékařství Lenka . 7.5.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, již asi tři měsíce mě trápí zhoršující se bolesti v zádech, nejprve v oblasti mezi lopatkami, nyní nejčastěji v oblasti střední hrudní páteře a žeber, kdy bolesti přechází i do hrudníku, asi po měsíci se přidaly bolesti rukou a nohou, kterými střídavě bolest prostupuje až do jednotlivých prstů. Vyšetřena jsem byla před dvěma měsíci na interně, vše v pořádku, byla také provedena gastroskopie a zjištěn lehký zánět v jícnu. Proveden byl rentgen krční a hrudní páteře s tímto výsledkem: C páteř - osa bez deviace, napřímená lordosa krční, mírná spondylath¨rosa a unco a intervert. arthrosa. Ploténky dosud zachovány. Těla obratlová pravidelné, pouze při dolním ventr. okraji C2 drobná kalckfikace. Dif. dg. stav po drobné abrupci, samostatná apofýza. Th páteř - nazč. sinistroskoliosa v horní Th páteři, kyfosa hrudní bez podstatných změn. Pedily vykresleny. Krycí desky zvlněné. Mírná spondylathorsa a costotransversální arthrosa. Vyšetřena jsem byla na ortopedii, revmatologii a neurologii. Na neurologii mi byly předepsány injekce Veral a tablety Dorsiflex a Foxis, bohužel téměř bez výsledků, bolest částečně ustupuje pouze po užití Foxis. Před třemi týdny jsem se jako samoplátce nechala vyšetřit a krevní rozbor ukázal snížené množství krevních destiček trombocyty 128 (rozmezí 170-394), zvýšené CRP 23,7 (rozmezí 0-11), dále snížené eosinofily 0 (0,015-1,045), zvýšené monocyty 0,073(0,005-0,070), snížené ALT 0,14 (0,17-0,65) a snížené ALP 0,51 (0,55-1,78). Kromě bolestí zad pozoruji v poslední době také únavu, bolesti kloubů, svědění kůže, zvýšenou tvorbu podkožních žilek, oteklá oční víčka, silnější menstruační krvácení a opakující se rýmu a zahlenění. Na revmatologii jsem byla přeléčení antibiotiky Klacid pro podezření na chlamydie, ale žádné zlepšení jsem bohužel nezaznamenala. Chodila jsem se zády také na rehabilitace a každý den se snažím doma cvičit, ale na bolest to nemá žádný vliv. Už nevím kam bych se obrátila, hledala jsem možné příčiny bolestí na internetu a nyní mám velkou obavu z nádorového onemocnění myelom a chtěla bych se zeptat, zda toto onemocnění může souviset s vyjmenovanými příznaky a kam se případně mám obrátit? Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, mělo by se pokračovat v pátrání po příčině vašich obtíží a zvážit např. ještě vyšetření endokrinologické, případně hematologické či psychiatrické apod.

Související dotazy

Mám problém s bolestí zad mezi lopatkami.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám problém s bolestí...
Bolesti hlavy, brnění končetin
Dobrý den . Trápí mě dlouhodobě menší potíže . Sestra...
Brnění horních končetin
Dobrý den, chtela bych poprosit o radu. Už delší dobu...
Bolesti zad a končetin
Dobrý den, již jsem zde položil jeden dotaz.. http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-zad-a-koncetin-53586 Problémy...
Bolesti končetin
Dobrý den obracím se na Vás s prosbou o radu. Jsem...
Bolestivé šlachy dolních končetin
Mám problém začalo mě včera tahat na zadních částích...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Problémy s babičkou

Dobrý den, máme problémy s babičkou, je jí 69 let, fyzicky je v pořádku, je...

Problémy s bakteriemi na penisu

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Nevím jestli je dotaz na urologii nebo kožní. Vše...

Problémy s bakteriemi na penisu a cysty na ledvině

Dobrý den, pane doktore, mnohokrát Vám děkuji za odpověď. Co by jste mi tedy...

Problémy s bederní páteří

Dobrý den.Prosím o přeložení této zprávy.t.č.výrazná akcentace VAS LS pá s kořen...

Problémy s bederní páteří

cca před 6 lety jsem měla zablokovanou bederní páteř /odvezla mne sanitka/ a...

Problémy s bederní páteří a kyčlemi

Dobrý den. Nyní je mi 34 let. Pracuji hodně v sedavém zaměstnání a jezdím autem....

Problémy s bolestí břicha (křeče) a řídkou stolicí

Dobrý den pane doktore. Již několik let má zažívaci potíže. Spočívají v křečích...

Problémy s bolestí hlavy a bušením srdce

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás hezky od dubna 2013 mám jisté problémy....

Problémy s bolestí na hrudníku

Dobrý den ! Chtěl bych se zeptat, poslední 4 roky co pracuji jako kuchař mě...

Problémy s bolestí partnerky po aktu

Prosím, máme z partnerkou takový problém, po aktu soulože, se u ní oběví bolestivé,...

Problémy s bolestmi břicha

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat a poprosit Vás o radu. Již delší dobu (cca...

Problémy s bolestmi v břicha v těhotenství!

Dobrý den, jsem teď ve 20 tt chtěla jsem se zeptat v sobotu jsem dostala bolest...

Problemy s boreliozou

DOBRÝ DEN,RÁDA BYCH SE ZEPTALA NA VÁŠ NÁZOR OHLEDNĚ MÉHO TATÍNKA ,KTERÝ PRODĚLAL...

Problémy s bradavkama

Mám problém s vpáčenýma bradavkama. Obě mám od narození vpáčené, ale teď když...

Problémy s bradavkami

Dobrý den, žiji v zahraničí "trošku mimo civilizaci" a v posledních týdnech...

Problémy s bradavkami

Dobrý den, jsem těhotná v 5. měsíci a už 14dní mám problém s bradavkami. Vím,...

Problemy s brichem

Dobry den, chtela bych se zeptat , uz tyden mam strasne krece v brise, obcasne...

Problemy s brichem

Dobry vecer, jiz rok mam problemy s bolesti bricha. Byl jsem na mnoho vysetreni...

Problémy s břichem

Dobrý den,mám dotaz..Už asi 2,5 roku zaživám nepravidelné křeče v podbříšku...

Problémy s břichem

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat. V poslední době mám problém s břichem....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mžitky mohou být neškodné, ale také signalizovat vážné poškození zraku

V zorném poli se nám mihne stín, máme pocit neostrého vidění za šera nebo nás...

Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze

dobrý den,při UZ tepen mne doktorka sdělila že mam štitnou žlazu většich rozměru,oboustranne...

MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)

Dobrý den, dá se nějak ovlivnit růst nebo odumírání mozkových buněk? Je...

Pupínky penisu

Dobrý den, rád bych jse zeptal na pár otázek okolo mého penisu. Je mi 15 let...

Kruhy pod očima

Dobrý den, už dlouho mě trápí problém tzv. kruhů neboli pytlů pod očima. Je...

Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima

Dobrý den, občas se mi stává, že mě bolí za ušima a je to nepříjemné. Nosim...

Introvertní povaha a sex

Dobrý den, bude mi 20 let a poslední dobou mě velmi trápí jeden problém, se...

Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach

Je mi 14 a s mym klukem spolu chodime 2 roky pred par dny (23.6.) jsme se spolu...

Bolest nohou

Dobry den, moc prosim o radu. Dlouho trpim bolestmi nohou. Hlavne leveho kotniku,...

Červené fleky na kůži

Dobrý den, jsme s přítelem na dovolené ve Španělsku, asi desáté ráno jsme se...

Kožní sufúze

Dobrý den přítel má tohle po těle, asi týden nic nesvědí trochu ho to pálilo...

Nepravidelná menstruace

Dobrý večer, ráda bych se zeptala. Již 4 měsíce neberu atikoncepci a menstruaci...

MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres

Pozorujete na sobě v poslední době neschopnost dosáhnout orgasmu a nedostatečný...

MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech

Virová hepatitida typu C patří mezi nebezpečné infekční nemoci, a proto musí...

Mozkové buňky (fakt/mýtus)

Dobrý den, dá se nějak ovlivnit růst nebo odumírání mozkových buněk? Je...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×