Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

PTH

Vnitřní lékařství emil 23.3.2011

Dobry den,

ked som mal 12 rokov detska lekarka bola presvedcena, ze mam hyperfunkciu stitnej zlazy a dala mi vysetrit T3 a T4 na stitnu zlazu. Bola prekvapena, ze boli v poriadku, lebo som bol chudy oproti vrstevnikom a usudila, ze to bude asi rychly dedicny metabolizmus.
Odstupom rokov sa mi vytvorila tetania a stale som chudy, napriek vsemoznej snahe pribrat.
Chcem sa spytat ci nahodou netreba zahrnut podozrenie na hypofunkciu pristitnych teliesok PTH, ktore riadia vapnik. Ak su T3 a T4 v poriadku tak aj automaticky je v poriadku aj PTH a netreba ho vysetrovat?

Viem, ze Vas napadnu viacere mozne priciny, no nejde mi o stanovenie diagnozy, ale zaujima ma presna tato suvislost medzi T3, T4, PTH.

Dakujem za odpoved

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý večer, Emile.
Trochu si pletete dvě nemoci do kupy. Hormóny TSH, T3 a T4 se vyšetřují ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zvýšená hodnota hormonu příštítných tělísek
Dobrý den, děkuji za odpověď, píšete, že normální hodnota...
Vyšší hodnota hormonu příštítných tělísek
Dobrý den, paní doktorko, chodím do osteocentra, zjistili...
Zvýšená hotnota parathormonu a snížená hodnota vit. D
Dobrý den, dnes mi vyšlo vysoké PTH. Dočetla jsem,...
Zvýšený vápník
Dobrý den, při odběrech krve kvůli zvýšené tepové frekvencimi...
Pooperační hypoparatyreoza
Jsem půl roku po odstranění totálním štítnice. Hypocalcemie...
Zvláštní reakce na vitamin D
Dotaz pokládám za manželku v ID a týká se dlouhodobými...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ptačí hrudník, operace

Dobrý den mám ptačí hruď a chci se zeptat, že jsem přemýšlel o té operaci, ale...

Ptačí hrudník?

Dobrý den. Už dlouho si kladu otázku co je s mým hrudníkem. nevím jestli to...

Ptačí chřipka

Dobrý den Nechtěně jsem šlápla na mrtvého ptáka v trávě. Kdyby zemřel na ptačí...

Ptačí chřipka

Dobrý den Chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit se ptačí chřipkou z ptačích...

Ptačí chřipka

Dobrý den, omylem jsem sáhl na ptačí trus a hned jsem o utřel. Ovšem asi o...

Ptačí chřipka

Dobrý den Mám strach z nakažení ptačí chřipkou. Je možné se nakazit z pírka...

Ptačí listeriosa

Dobrý den, pane doktore, dnes jsem omylem sáhla na ptačí trus prsten na...

Ptám se na manžela

dobrý den mám manžela v nemocnici se zápalem plyc a má vysoké horečky jednou...

Ptám se na přítele

dobrý den chci se zeptat přítele srazil vlak přímý naraz do leveho spanku rozmačkalo...

Pterygium - recidivy

Prosím o radu - už jsem podstoupila 3 x operaci stejného oka. 1. odstranění...

Ptíže s dýcháním

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat je mi 18 let a poslední dobou když usínám se...

Ptoza

Dobrý den chtela bych se zeptat...od narozeni mam pokles vicka na leve strane.Ve...

Ptóza břišních orgánů

Dobrý den. Minulý týden mi lékař oznámil, že mám ptózu břišních orgánů do malé...

Ptoza oka

Dobrý den . Mám ptozu levého oka a chtěl bych to vyřešit operací. Mohl by jste...

Ptroblémy s erekcí

Dobrý den, poslední čtyři měsíce zpět mám problémy s erekcí, kdy můj penis...

Ptřeba mléčných výrobků kojící matky

Dobrý den, plně kojím 6měs.syna (por.váha 2,60kg, nyní 7,2kg) cca každé 3 hodiny...

Puberta

Dobrý den,mám problém s délkou penisu a nemám ještě chlupy v podpaždí.Je mi...

Puberta

Zdravím, je mi 16 let a mám dotaz ohledně puberty. Měřím 166 cm a vážím 55 kg....

Puberta

Ahoj mému synovi Jiřímu je 11 let a už u něho vidím erekci a chloupky u penisu...

Puberta

Dobrý den, za dva měsíce mi bude 17 let, a zdá se mi, že s mojí pubertou není...