Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pulzace, tlak, vibrace, hučení v uších po spinální anestezii

Anesteziologie Lenka 20.6.2018

Dobrý den, je mně 31 let, mám Crohnovu chorobu (ale nyní v klidové fázi), jsem přes 3 týdny po císařském řezu ve spinální anestezii. V porodnici se zvažovalo, jestli nemám postpunkční syndrom. Druhý den po operaci mně totiž začala mírně bolet hlava a zaléhat v pravém uchu a tlačit v něm, ale jen chvíli a vždy to přešlo. Další den se přidalo táhnuti za krkem a pocit tuhnutí a větší bolest hlavy, bolest celých zad. Bolest hlavy po prášku ustoupila. Zlepšilo se to také pohybem, jak ta krční páteř, tak hlava , takže si v nemocnici mysleli, že postpunkční syndrom to není. Další den se mně zablokoval krk a měla jsem strašné spazmy na krční páteři, nemohla jsem vůbec pohnout hlavou. (Problémy s krční páteři jsem občas měla, ale jen mírné, nikdy se mně krk nezablokoval, občas mě za krkem táhlo a bolela mně hlava, někdy to bylo častější a pak třeba i nějaký měsíc hlava nebolela. Jsem ale hodně hubená a na zádech nemám moc svalů, takže i na bolesti zad jsem občas trpěla, ale spíš po námaze a opět nic strašného.) Dali mně opichy, že je to od páteře. Mírně se krk uvolnil. Další den opět opichy a to už jsem začla hýbat hlavou normálně. Následující den (neděle před18 dny) se mně to přesunulo do ucha a tam to mám bohužel do dnes. Má to spíše zhoršující se charakter. V pravém uchu a kolem ucha v hlavě mě hodně tlačí, tepe, vibruje, hučí a je to hodně hlasité a trvá to 24 hodin denně, nemůžu vůbec fungovat, spát a už začínám být zoufalá. Hlavně je to takového tepavého a pulzujícího charakteru, nejde jen o nějaký zvuk. ORL tvrdí, že od ucha to není. Na neurologii si neví rady, CT mozku v pořádku, rentgen krční páteře prý nevykazuje nic špatného (výsledek rentgenu krční páteře: Axiální postavení uspokojivé, krční lordosa napřímena. Norm. výška obr. těl i šíře meziobr. prostorů. Diskrétní přihrocení dolních hran C5,C6. Artikulace v norm. postavení, kloubní plochy hladké. Páteřní kanál je normální šíře). Čekám na výsledky MR mozku, ale bohužel bez kontrastní látky. Závěr neurologie je, že je to asi od krční páteře. Podle toho co v uchu cítím mám spíš pocit, že to můze být snad něco s tepnama, nebo jestli to můžou byt nějaké podrážděné nervy v hlavě nebo za uchem? Anesteziolog navrhuje krevní zátku na postpunkční syndrom, ale mně se v leže neuleví a hlava mě nebolí, myslíte, že i přesto se může opravdu jednat o postpunkční syndrom a mám krevní zátku podstoupit? Nebo o co by se mohlo prosím jednat, případně jaké vyšetření ještě podstoupit? Mockrát Vám děkuji!

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, paní Lenko, jako praktický lékař pro dospělé bohužel nemám z postupnkčním syndromem žádné praktické zkušnosti. Za 14 let praxe si nevzpomínám na žádného pacienta. Tím, že chybí jednoznačná závislost obtíží na poloze těla - zhoršení obtíží v sedě či ve stoje oproti vleže, tak mě přijde diagnoza postpunkčního syndromu nepravděpodobná. Naopak obtíže související s krční páteří (byt normální RTG nález) jsou velice frekventní. Navíc psychická zátěž související s obdobím kolem porodu, poporodní chudokrevnost, nedostatek spánku, kojení - to vše může na Vašich potížích participovat. Řešením pak může být například rehabilitace krční páteře, dostatek odpočinku, často vzhledem k mateřským povinnostem je třeba též výpomoc rodiny. Váš dotaz se pokusím předat ještě odbornému lékaři z oboru anesteziologie. S pozdravem MUDr. Tomandl.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Akupunktura, Algeziologie, Anesteziologie, Homeopatie, Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Vaše potíže jsou docela zapeklitý problém. Navíc terapie i vyšetřovací možnosti jsou limitované kojením a obdobím po porodu. Na přesnou diagnostiku tinnitu je potřeba udělat komplexnější vyšetření. Nicméně tinnitus jako takový to být může a jeho léčba je vždy velmi složitá. Hlavní je, že CT jsou vyloučeny závažné příčiny těchto problémů.
Na postpunkční cefaleu bych moc nedal, sice asi nějaký spolupodíl té anestezie tam být může, i ty potíže druhý a třetí den po porodu by tomu nasvědčovaly, ale jednoznačný podíl u Vás není, typické potíže nemáte a myslím že krevní zátka by moc nepomohla.
Podíl problémů s krční páteří tady být může, na ty by pomohly homeopatika, suché teplo a případně opatrná a odborně vedená rehabilitace případně i s uvolněním nějakých svalových spasmů.
Asi bych Vám poradil zkusit kombinaci:
Actea racemosa 15CH 2xdenně 5 granulí
Hypericum perforatum 15CH 2xdenně 5 granulí
China rubra 9CH 2xdenně 5 granulí
Natrium sulfuricum DHU 3xdenně 2 tablety
Klidně se mi cca s odstupem týdne ozvěte a domluvíme se na dalším postupu.

Související dotazy

Hučení v uších
Dobrý den, poslední cca týden mi vždy večír hučí v...
Hučení v uších
Dobrý den, můj dotaz se netýká mě samotného, nýbrž...
Spinální anestezie
Dobrý den. Před 2 roky jsem podstoupila spinální anestezii...
Tlak v uších
Tlak v hlavě a uších Dobrý den pane doktore nebo...
Hučení v uších, bolest hlavy
Dobrý den, Poslední týden je mi tak nějak špatně od...
Hučení v uších
Dobry den,prosim vam mam takovy problem. Uz druhy den...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pulz, nepravidelné bušení

Dobry den, v lednu mi byla diagnostikovana tetanie. Podstoupila jsem mnoho vysetreni...

Pulzace

Dobry den, je mi 20 let a trapi me to, ze uz dva roky citim pulsovani v brise,...

Pulzace

Dobry den, nahodne jsem si vsimla, ze mi leva krkavice tepe o neco vyrazneji,...

Pulzace a tlak v uchu

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Mám 54 let, 163cm/64kg, mám od 1/2020...

Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Pulzace aorty

Dobry den. Mam dotaz ohledne srdecniho tepu. V klidu mam tep.frekvenci kolem...

Pulzace bricha

Dobry den. Vsimla jsem si ze mi pulzuje brich, jakoby se v rytmu tepu zveda,otripa...

Pulzace cév, bolest cév

Zdravím Nejdřív to začalo občasnou pulzací po těle. Cítím a dokonce vidím...

Pulzace v břiše

Dobrý den. Asi posledních 14 dní cítím pulzaci na levé straně břicha, nebo pod...

Pulzace v břiše

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně "bušení srdce v břiše". Poslední dobou,...

Pulzní léčba Sporanox

Dobrý den paní doktorko, je nebezpečné používat pulzní léčbu Sporanoxem těsně...

Pulzní tlak

Dobrý den, je mi 67 let, vždy jsem měla spíš nižší tlak. 20 let mě trápí komor....

Pulzování břicha

Dobrý den, jsem nyní těhotná, v 19.tt, a nedávno jsem si všimla, že mi v leže...

Pulzovani krcni tepny

dobry den, delsí dobu pocituji vyrazne pulzování leve krční tepny. Je to dost...

Pulzování v epigastriu

Dobrý den , Od včera 19.6.2019 začlo zatím bezbolestne pulzovat v oblasti...

Pulzovani v hlave

Dobry den pani doktorko, uz nekolik dnu mam tento problem. Obcas - parkrat...

Pulzování v krku

Dobrý den, potřebovala bych poradit s mým problémem. Je mi zanedlouho 15 let,...

Pulzování ve svalu

Dobrý den, asi týden mám cukání v levém tricepsu, nejhorší je to před usnutím...

Pulzování zornic

Dobrý den, dneska jsem zpozorovala, že mi pulzují zornice(zvětšují se a zmenšují),...

Pulzuje mi tepna na krku, chvílemi rychle

pulzuje mi tepna na krku chvilemi rychle

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Streptokok v krku


Doxybene a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz. Začala jsem brát antibiotika Doxybene 100 mg a zajímalo...

Zánět v oku

Dobrý den, mám zánět na slzném kanálku. Oko mě svědělo a pálilo, proto mi paní...

Krční páteř C5-6

Dobrý den pane doktore. Prosím o vysvětlení mého rentgenu - C lordoza je vyrovnaná...

Bušení srdce po probuzení

Dobrý den,občas se mi stane,že se v noci probudím a po velmi krátké době mi...

Orální sex

Dobrý den, měl jsem orální sex od prostitutky, ale s kondomem. Hrozí i tak přesnos...

Kvasinková infekce

Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym paleni pri moceni. Svedeni...

Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč....

Tromboza v lýtku?

Dobrý den. Už asi třičtvrtě roku chodím 3x týdně cvičit na Vibrogym (vibrační...

Zánět štítné žlázy

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ,zda u zánětu štítné žlázy (subakutní) mohou...

Mravenčení prstů

Dobry den mam dotaz mam mravenčeni rukou a prstu hlavne v noci az me to vzbudi...

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Pseudokyfóza

Dobrý den, není to tak dávno, co jsem trpěla víc jak týden neustálou bolestí...

Nepravidelná menstruace v 15 letech

Dobrý den bude mi 15 let. Prví menstruaci jsem dostala ve 12 a ješte doted ji...

Vyšetření rentgenem krčních mandlí

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, zda při vyšetření rentgenem krčních...

Clotrimazol v těhotenství

Dobry den, Mel bych dotaz moje manželka je v 7tydnu těhotenství,a byla ji...

Bariérové protiroztočové povlaky NanoSPACE

Přeji hezký den, u tříleté dcery alergolog zjistil přecitlivělost na prachy,...

Mirtazapin Sandoz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno jsou tabletky MIRTAZAPIN SANDOZ...

Gynekologicko-urologicke problemy

Dobry den, uz tri mesiace mam gynekologicky zapal v posve, dostala som vaginalne...

Zlomenina kosti v chodidle

Dobry den, spatne jsem doslapnul a zlomil si nartni kost co vede z maliku. Je...

Reklama