Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Rakovina vaječníků

Praktické lékařství Pavlína 6.7.2015

Dobrý den,
.Moc vás prosím o radu,jsem zoufalá,vystrašená,prostě na dně,potřebuji slyšet názor 2.lékaře!!!.
Je mi 44 let, léčím se v Jihlavě s nádorem vaječníků.1.4.2014 jsem byla na operaci,většinu dokumentů mám,vzali úplně vše,následovala chemoterapie 6 cyklů,konec 8.2014,po té markry i ct v pořádku,v únoru 2015 jsem jela do lázní a v březnu se vrátila s chutí a v plné síle do práce,pracuji jako dělnice v automobil.průmyslu.4.června na onkol.kontrole mi byly zjištěny zv.markry C125- 78,následovalo kolečko vyšetření,ct,ult...komise.Prsa,ulologie v pořádku.Od operace mám v malé pánvi lymfocystu 5x6 cm,což prý není problém,ale teď nově recidivu tumoru asi 3x4 cm,který těsně naléhá na tlusté střevo a poševní pahýl.markry CEA 0,83. 13.7. jdu ještě na kolonoskopii a 15.7.na další komisy. Momentálně nemám žádné fyzické problémy ani projevy nemoci,jen mi v Jihlavě nedokázali odpovědět na mé otázky,ale hlavně mě vyděsili svým přístupem.Nechci nic vzdát,prý jsem hodně silná.V podstatě chtějí čekat na klinické příznaky nemoci-až se mi nalije břicho vodou,nebo mi ten nádor ucpe střevo,pak to budou řešit,doslovně.Byl tam se mnou i manžel,navymýšlím si.Ozáření by mi prý nenávratně poškodilo konečník,moč.měchýř i tlusté střevo.A při operaci by udělali víc škody jak užitku ,mohlo by se stát,že vám prořízneme močový měchýř-řekl prim.gynekologye.Chirurg mě vyděsil vývodem..šla jsem domů s žádankou na kolonoskopii,ale vyděšená k smrti,úplně psychicky na dně.Přece se pořád říká prevence a včasný nález nádoru je základ léčby a tady se bude čekat až mě to ohrozí viditelně na životě?? Nechápe to nikdo,z jednání komise jsem zděšená,a věřte,že nejsem labilní histerka!!! Nebo je tohle opravdu běžný postup? Uvažuji o léčbě v Praze nebo v Brně,chci bojobat,né čekat!! Klinické příznaky jsem neměla ani při první velké operaci,kdy už byly zasaženy uzliny,vzali jich 44,z toho 15 jich bylo zhoubných.Vím,že se nedá léčit přez internet,ale vidíte to taky tak? Mám čekat...??? Moc děkuji za odpověď. Pavlína P

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, paní Pavlíno. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - velmi mě mrzí, pokud Váš dojem z dosavadního přístupu v Jihlavě byl takovýto, ale i tak si myslím, že je vhodné se s dotazy a nejasnostmi obracet opět tam (využijte konsultaci při "komisi" 15. 7. - dokážu si představit, že se tam cítíte jako "na běžícím páse", ale lékaři tam prostě v tu chvíli jsou od toho, aby Vám dotazy zodpověděli a podání informace o event. alternativách postupu (a jejich rizicích) je jejich povinnost). Pokud byste nebyla spokojená, domluvte se s nimi rovnou na možnosti vyšetření a druhého názoru na jiném pracovišti. I u takového postupu je ale potřeba návaznost - druhý lékař musí mít informace o tom, jak přesně probíhala léčba (jaká chemoterapie, jaká RT), jak vypadal vstupní nádor (histologie, hodnocení pokročilosti onemocnění) a jaké přesně byly nálezy na zobrazovacích metodách na začátku a nyní - tyto podklady by Vám měly být v případě, že budete mířit jinam předány, pokud je již nemáte. Na druhý názor máte právo, jak ale vidíte, takto na dálku jej bez znalosti detailů nelze podat, mohlo by to být zavádějící. Přeji hodně sil.

Související dotazy

Rakovina vaječníků
Dobrý den, jaká je dědičnost u rakoviny vaječníků pokud...
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné úplné...
Rakovina vaječníků
Dobrý den. Prosím o odpověď, jestli je rakovinu vaječníků...
Rakovina vaječníků
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se při ultrazvukovém...
Rakovina Vaječníku
Dobrý den, Mám takový problém,trpím Obserdantně konpulzivní...
...rakovina vajecniku
Dobry den, muj dotaz se tyka.rakoviny vajecniku. Pokud...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rakovina vajecniku

Zdravím, mamka 44let má rakovinu vaječníku ma vysoké onkomarkery a tudíž se...

RAKOVINA VAJECNIKU

dobry den,mam dotaz,ktery se tyka vajecniku.Jiz delsi dobu jsem mela bolesti...

Rakovina vajecniku

Zdravim, me CT je ciste , ale me CA 125 je vysoke aktualne 411 , kvalifikuji...

Rakovina vajecniku a antikoncepce

Dobry den, jaka je pravdepodobnost vzniku rakoviny vajecniku pri uzivani HA?...

Rakovina vaječníků

Vážený pane doktore,18.12 08 jsem byla na plastice děl.čípku. Podle lékaře se...

Rakovina vaječníků

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se při ultrazvukovém vyšetření pohlavních...

Rakovina vaječníků

Dobrý den, jaká je dědičnost u rakoviny vaječníků pokud na ni zemřela moje babička....

Rakovina vaječníků

Dobrý den, již několik let mě trápí syndrom dráždivého tračníků, a to zejména...

Rakovina Vaječníku

Dobrý den, Mám takový problém,trpím Obserdantně konpulzivní poruchou a mám...

Rakovina vaječníků

Dobrý den, je mi 21 let a poslední dobou mám pocit že všechno co se mi děje...

Rakovina vaječníků

Dobrý den, je mi 22 let a několik týdnů mne velmi trápí špinění až krvácení...

Rakovina vaječníků

Dobrý den. Prosím o odpověď, jestli je rakovinu vaječníků možné dostat pohlavním...

Rakovina vaječníku a paměť

Hezký den přeji, můj dotaz je víceméně prostý. Zajímalo by mě, zda mohou rakovinu...

Rakovina vaječníků?

Dobrý den, je mi 20 let a již delší dobou mám strach, že bych mohla mít rakovinu...

Rakovina vaječníku?

Dobrý den, mám/ měla jsem takový problém. 10 dní každé ráno jsem mívala 2x až...

Rakovina vaječníku?

Dobrý den, mám hrozný strach. V srpnu 2014 sem prodělala trombózu v bérci...

Rakovina varlat

Dobry den asi pred pul rokem jsem si všiml že mam na pravem varlati takovou...

Rakovina varlat

Dobry den je mi 13 let a asi pred 3 měsíci jsem si vsiml ze na levém varleti...

Rakovina varlat

Dobry dá se žít s rakovinou varlat 2 roky s žádným problemem jenom s tim ze...

Rakovina varlat

Dobrý den je mi 13 let a asi před měsícem jsem si všiml že ze spod pravého i...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina nártu

Dobrý den. 9.3.2012 jsem si zlomila zánartní kost. Od té doby mám sádru, nesmím...

Krev z ucha při zánětu středního ucha

Dobrý den,dnes jsme byli se synem (5 let) na ORL,v noci měl velké bolesti ucha....

Zlomenina zanártní kosti V metatarsu, bez dislokace

Dobrý den, dne 15.11.2014 mi byla diagnostikována zlomenina zanártní kosti V...

Macmiror complex 500 vaginální globule


Zalehlé uši po čištění

Dobrý den, včera jsem si uchošťourem zajel moc hluboko a tak mám od včerejšího...

Kontakt s COVID pozitivní osobou

Dobrý den, mám takový problém. Můj přítel byl v blízkém kontaktu s osobou...

Změny prsu

Dobrý den, v loňském roce jsem objevila na levém prsu těsně u dvorce malý červený...

Sinus pilonidalis


Hnědý výtok- těhotenství ?


Prasklina u poševního vchodu

Dobrý den, již několik týdnů se nemohu zbavit praskliny v místě pochvy. Prasklina...

Pravděpodobnost těhotenství


Žlutá stolice

Dobrý den, chci se zeptat. Už nějakou dobu mám žlutou stolici(aspon mi příjde...

Testy na pohlavní choroby

Dobry den, po neuveritelnych ctyrech letech jsem zjistil, ze me ma byvala milujici...

Bolesti zad a výhřez ploténky

Dobrý den, chtěl bych znát váš názor. Od16.5 jsem v PN kvuli bolesti pravé...

Pásový opar

Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin ,vyrážku si ošetřuji tekutým...

Zánět jícnu vyvolaný ibuprofenem

Dobrý den s počínající angínou jsem užíval poměrně vysoké dávky ibuprofenu,...

Pálení a svědění rtů i jejich okolí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím to může být způsobené? Tento problém mám...

Polyp na hlasivkách

Dobrý den, po vyšetření lékařem foniatrem mi byl nalezen polyp na pravé hlasivce....

Pocit knedlíku v krku


Mirna cervikalni dysplazie (N870)

Dobry den, chtela sem se zeptat jestli je hodne velky problem kdyz sem objednana...

Reklama