Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Reakce na antibiotika

Jiný problém Alena 11.7.2017

Dobrý den, může se při užívání ATB Xorimax objevit alergie v případě, že se jí ovoce jako broskve, nektarinky?

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den,
není nikde popsáno, že při užívání těchto atb se může tato reakce vyskytnout. Ale je možné,že se projevila reakce na dané antibiotikum a nebo naopak reakce na samotné ovoce. Každopádně pokud máte při užívání léků obtíže, je nutné vyhledat lékaře a zvážit změnu antibiotik na jiná.
Hezký den.

Související dotazy

Alergická reakce na antibiotika
Dobrý den, pokud jsem mela alergickou reakcí na Erythromycin,...
Reakce na antibiotika
Dobrý den. Na zánět nosohltanu mi lékař předepsal antibiotika...
Metformin a alergická kožní reakce
Dobrý den, mám takovýto dotaz známá začala užívat Metformin...
Antibiotika a alkohol
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, včera jsem od lékaře...
Alergie na antibiotika
Dobrý den chtěla bych poradit byli my zjištěny plicní...
Reakce po tetanovcw
Dobrý den, minulý týden jsem byla na tetanovce po 10...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Reakce kůže na eukaliptovou mast

Mé 5ti leté dceři zrudla kůže na zádech a hrudníku po eukalyptové masti Mucoplant....

Reakce kůže po koupeli

Dobrý den, po koupeli mi naskáčou malé pupínky. Pupínky lze přirovnat k menším...

Reakce kůže po poškrábání nehty

Omlouvám se, k mému dotazu se neodeslala příloha, proto posílám ještě jednou...

Reakce na alkohol

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat proč po alkoholu z červrnám a cítím na svojem...

Reakce na alkohol

Dobrý den, v posledních týdnech se u mě projevila alergická reakce zřejmě na...

Reakce na alkohol

Dobrý den asi pred 5 lety mi začalo občasné červenáni v obličeji po vypití alkoholu....

Reakce na alkohol

Dobrý den, po požití i malého množství alkoholu, třeba jen deci vína začínám...

Reakce na Amoksiklav

Dobrý den, dnes jsem přerušil léčbu Amoksiklavem, protože jsem začal otékat...

Reakce na antibiotika

vazena pani MUDr. Kralova,prosim vas o rychlou odpoved, jedna se o dceru,ktera...

Reakce na antibiotika

Bývám alergická na antibiotika. Před rokem jsem na močové cesty brala Cotrimoxazol...

Reakce na antibiotika

Dobrý den. Na zánět nosohltanu mi lékař předepsal antibiotika - Doxybene. Dnes...

Reakce na antibiotika

Po chirurg.zakroku na malíčku ruky mi byla nasazena ATB Amoksiklav 1g na dobu...

Reakce na antibiotika

Dobrý den, po dobrání Amiksiklavu jsem otekla, dostala alergii s následnými...

Reakce na Bechťa

Děkuji Vám paní doktorka za odpověď, ale lékař ji asi nikam nepošle (zvedá mu...

Reakce na bodnutí včelou

Dobrý den, před týdnem mě do nártu bodla včela, místo neoteklo, vlastně se...

Reakce na citalopram

Dobrý den, mám na vás dotaz. Před měsícem jsem tři měsíce měla panicke strachy...

Reakce na depilaci

Dobrý den, již asi po páté jsem si zkoušela depilovat intimní část těla depilačním...

Reakce na dezinfekci

Dobrý den, před 3 dny jsem byla na injekci u svého gynekologa a nyní mám v...

Reakce na Diprophos

Dobrý den, mám dotaz ohledně kortikosteroidní injekce Diprophos. Je mi 26 let...

Reakce na Doxycycline

Dobry den, brala jsem antibiotika doxycycline a uz v prubehu lecby mi zacala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule na vnitřní straně stehna

Dobry den, Na vnitrni strane stehna se mi udelala boule o velikosti 6x3cm na...

Lázně

Po operaci slepeho střeva mužu jet se svoji dcerou 13 let do lazni kolik mě...

Boulička po vytrženém zubu

Dobrý den. Byla mi dole vytržena 5, kvůli nasazení rovnátek. Čtvrtý den po vytržení,...

Krvácení 5 týdnů po porodu

Dobry den, 20.12.2016 jsem prvne porodila, v sestinedeli jsem neco pres tyden...

Odstranění žlučníku

Dobrý den, pane doktore. Před šesti dny mi byl laparoskopicky odstraněn žlučník....

Podkožní absces

Dobrý večer, je mi 20 let, asi před dvěmi měsíci se mi udělala na pravé straně...

Bradavice

Dobry den. Jiz 2.mesic se snazim zbavit bradavice na prste. Byla mala, tak jsem...

Bolesti noho, únava, bolest hlavy

Dobrý den, prosím Vás o odpoveď na můj dotaz. Mám problémy cca 3 neděle....

Zlomenina L3, L4, L5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je to asi 3 roky jsem utrpěla úraz po pádu...

Mykóza po užívání antibiotik

Dobry den, jsem zena, 21 let. Po antibiotikach na anginu (Klacid 500, na 7 dni)...

Zvětšení stydkého pysku

Dobry vecer rada bych se zeptala.muj partner mi pri pohlavnim styku sal trochu...

Bolest kloubu palce ruky

Dobrý den, Mám silnou bolest palce. Na dotyk u nehtu to nebolí, ale při ohýbaní...

Svírání v krku

Dobrý den již jsem ve vaší poradně pokládála dotaz ohledně zahlenění, mám neustály...

Bolestivá uzlina v podpaží


Při usínání se mi špatně dýchá, budím se - je to apnoe?

Zdravím, Již nějakou dobu na sobě pozoruji, že se mi v noci před usínáním špatně...

Brnění poloviny těla, závrať, tlak na hrudníku

Dobrý den, během posledních 14 dní, jsem byla 2x odvezena sanitou s takovým...

Streptokok a ASLO

Dobrý den, Před dvoumi měsíci jsem prodelala prvni angnu byla jsem lecena...

Alergie na latex ??

Dobrý den, Před dvěma měsíci měl jsem sex s ochranou. Během sexu několik krát...

Neochota vysvětlovat po prodělaném traumatu

Dobrý den pane doktore, v minulosti jsem čelil soudní žalobě. Celý proces...

Špatná průchodnost nosu, sucho v nose

Dobrý den, moje obvodní lékařka mě doporučila na ORL kvůli zarudlym mandlím,...

Reklama