Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Recidivujúci GERD

Trávení Richard 12.8.2015

Dobrý deň,
mám 20 rokov a na konci februára mi bol diagnostikovaný na základe endoskopie GERD s ezofaditídou,
kedže som dlhodobé pálenie záhy ignoroval, a bola mi predpísaná Nolpaza 40mg, ktorú som bral
podľa odporúčania lekára a po vysadení sa znova objavila pyróza a regurgitácia kyseliny
do hrdla, čo sa prejavovalo neustálym pocitom zahlieneného hrdla.
Súčastne s Nolpazou som bral liek Isotretinoin (na akné), ktorý už ale 2 mesiace neberiem.
Momentálne beriem znova asi 40 dní Nolpazu, nakoľko po vysadení 1. Nolpazy problémy recidivujú.
Moje otázky sú: Môže dlhodobé užívanie Nolpazy alebo iného antacida negatívne ovplyvniť fungovanie
organizmu ? Je nejaká šance, že ten problém mohol byť spôsobený liekom Isotretinoin, ktorý vysúša
sliznice a vzhľadom na môj vek sa to upraví alebo budem musieť doživotne brať antacitá ?
Je aj nejaký iný spôsom liečby GERD, ak neuspeje medikamentózna liečba ?
S pozdravom,

Richard

MUDr. Lenka Rychlovská
Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Dobrý den,
den den, nelze vyloučit, že při diagnoze GERD bude muset Nolpazu nebo léky ze stejné skupiny inhibitoru protonové pumpy brát trvale. Nebo minimálně při stavech, který dráždí žaludek, např. ATB terapie. Lze vyzkoušet režimová opatření, nekořeněná jídla, bez alkoholu vyhnout se příliš tučným jídlům, horkým nápokům. Poslední jídlo před spánkem, ulehnutím do horizontály, min 2hod. Na souvislost s Isotretinoinem a vašemi obtíží Vám pohužel n euzodpovím, to je spíše otázka na kožního lékaře.

Související dotazy

GERD
Dobrý den, byla jsem na vyšetření Gastroskopie a závěr...
GERD
Dobry den! Ctela bych znat vas nazor a radu na lecbu...
Problém s GERD
Dobrý deň, reagujem na našu predošlú konverzáciu s...
PPI, Helicid, GERD
Dobrý den, dlouhodobě beru Helicid 20 kvůli GER. Nejsem...
Recidivujúci herpes, zvýšené CD3, CD4
Dobrý deň. Odjakživa trpím častejšie na herpesy na...
Reflux žaludku
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda-li patří mezi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidivující zánět zvukovodu

Dobrý den, od srpna se mi neustále opakuje zánět zvukovodu. Po prvním přeléčení...

Recidivující záněty hrtanu, močových cest a pochvy

Dobrý den, mám dva problémy. Vzadu na jazyku mám takový bílý povlak, vypada...

Recidivující záněty moč. cest

Dobrý den, paní doktorko, zánět mne trápí necelé dva roky, vždy se po dvou,...

Recidivující záněty močového měchýře

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na dceru.Trpí opakovaně záněty močového měchýře,vždy...

Recidivující záněty močových cest

Ráda bych se Vás zeptala, na názor ohledně mého zdravotního stavu. Od března...

Recidivující záněty průdušek

Dobrý den , každý rok mám zánět průdušek . Minulý rok na spirometrii jsem málem...

Recidivující záněty v oblasti pochvy

Chcela by som este upresnit, ze partnera sexuálneho som mala v živote iba jedného,a...

Recidivující zarudlé flíčky

Dobrý den, prosím Vás o odpověď těmto problém už probírám že synovým pediatrem,ale...

Recidivující žilní trombóza

Dobrý den, můj dotaz se týká hluboké žilní trombozy. V 12/2016 jsem měl poprvé...

Recidivujícíí herpes zoster

Dobrý den,mám už po třetí v rozmezí třičtvrtě roku pásový opar na hýždi.Teď...

Recidivujúci herpes, zvýšené CD3, CD4

Dobrý deň. Odjakživa trpím častejšie na herpesy na perách, posledného pol roka...

Recidivy genitánlího oparu

Dobrý den, o Vánocích se u mi objevil genitální opar, k doktorovi jsem se dostala...

Recklinghausenova choroba a tetování

Dobrý den, mám reklinhausenovou chorobu ale jen kožní formu. Jsem dlouhodobě...

Recklynghausen

prosím co obnáší diagnoza Recklinghausen u čtrnáctiletého chlapce moc děkuji

Rectoskopie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. měla jsem příznaky na hemeriody,prodělala...

Rectoskopie,Kolonoskopie

Asi před 20 lety mně byl odstraněn polyp v konečníku. Nyní mám jít na kolonoskopii. Dotaz:...

Redeni krve

dobry den beru injekce v 8 vecer FRAGMIN muzu na nej alkohol prosim?

Redres

Dobry den jsem 5 tydnu po TEP kolene a intenzivně cvicim v reha centru uz...

Redres kloubu

Dobrý den, rád bych se zeptal. Dnes mi byl proveden REDRES na palci pravé ruky...

Redres kolena

Dobrý den, manžel je půl roku od autonehody a koleno ohne jen na 70 %. Už má...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výsledek kolonoskopie

Dobrý den, mohu se zeptat zda jsem v pořádku po kolonoskopii? Děkuji v rektu...

Kašel, hleny

Dobrý den, mám problém se zahleňováním dýchacích cest, kdy každodenně po ránu...

Červené místo na žaludu


Stav po poranění dásně

Dobrý den na horní dásni se mi udělala bíla tečka okolo ní je to nateklé a červené...

Naražené stehno

Dobrý den, včera jsme si na tréninku zkoušeli zápasy a můj protivník mi zasazoval...

Problémy s ejakulací

Dobrý den, delší dobu mě trápí problémy s ejakulací, která prostě nepřichází...

Praskání kloubů

Dobrý den poslední dobou mi začínají často křupat kosti jak v rukou tak i v...

Krev ve stolici

Dobrý den mám dotaz. Mám občas ve stolici krev, neni to ale stále, treba 3dny...

Krvácení mimo menzes

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená krvácení mimo cyklus. Menstruaci...

Boulička pod nehtem

Dobrý den, mám problém s palcem na noze (viz fotografie). Pod nehtem mi vyrostla...

Bolesti žaludku


Městnavé selhání srdce

Dobrý den. Prosím o informaci o mamince - byla v květnu hospitalizovaná v nemocnici,...

Opožděná menstruace po Postinoru

Dobrý den, po užití přípravku Postinor se mi nedostavila menstruace. Postinor...

Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


MRSA a těhotenství

Dobrý den, mám dotaz. Jsem ve 22 týdnu těhotenství a pracuji jako sociální pracovník...

Hypermobilita + dysplazie kyčelního kloubu

Dobrý den, od 3 let studuji balet, svoji profesionální kariéru jsem ukončila...

Kondylomata v krku

Jedna se o kondylomata v krku? Doktorka.mi potvrdila kondylomata dole A...

Nemám sexuální chuť

dobrý den mam dotaz , když sem s holkou nemam skoro žádnou sexuální chut a...

Norethisteron a těhotenství

dobry den dne 10.11.-11,11 u me doslo k plodnym dnum poznala jsem to podle...

Píchání v hlavě, závratě apod.

Dobrý den, mám už cca měsíc silné píchání v hlavě, díky tomu jsem nemohla několikrát...

Reklama
Zavřít