Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Revma

Adé . 22.12.2013 redakce uLékaře

Dobrý večer, je mi 17let, trpím bolesti kloubů, v krvi mi našly 50% revmatismus, v lednu jedu na revmatické vyšetření do Pardubic jelikož už se ta bolest všeho nedá vydržet. Pořád ale přemýšlím z čeho to mohu mít a napadlo mě jestli není možné to mít z antidepresiv které beru již 2roky. Teď už malou dávku, dřív jsem brala 100mg sertralinu a prosulpinu, ted již 50mg sertralinu. Už to nechci brát vůbec. Je možné to mít z antidepresiv?

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Revmatické bolesti kloubů určitě nejsou v souvislosti s Vašimi léky. U Sertralinu je však třeba občas kontrolovat funkci ledvíin, případná porucha může měnit efekt sertralinu, to stejné, pokud trpíte cukrovkou. Pokud jste ve směru možného onemocnění levin a cukrovkou v pořádku, tak by mohla být ještě komplikace požívání šťávy z grapefruitu, po jehož požití je efekt sertralinu násobně vyšší. Jinak je to jako souvislost s lékem sertralin nepravděpodobné. Bolesti kloubů a případné svalové křeče mohou být s jeho užíváním spojeny ve smyslu nežádoucího účinku. To by se ale objevilo již v prvních dnech či týdnech užívání.takže je to poměrně nepravděúodobné, vyloučené to není zcela, nevím, jak dlouho lék užíváte. Žádné tyto léky nejsou na užívání "nadosmrti", takže určitě v tomto směru svého lékaře dotazujte, jak je to ve směru možných nežádoucích efektů, tak plán dlouhodobosti léčby. Vyšetření u revmatologa by Vám mělo významně pomoci k rozlišení těchto souvislostí a hlavně v léčbě bolestí. Ty jsou jistě velmi nepříjemné. Pokud budete chtít přestat užívat sertralin, tak opět po konsultaci,hlavně" JAK", rychlé ukončení léčby přináší velmi nepříjemné průvodní reakce, mohlo by Vám být hůř než s jeho užíváním. Vše je třeba probrat a naplánovat s Vašim lékařem.

Související dotazy

Revma?
Dobrý den, může se dle přílohy jednat o revma? Viz.příloha. Děkuji.:-)...
Revma?
Dobrý den paní Leskovská,od dětství mám problém s kolenem,...
Revma
Dobrý den,lekař mi diagnostikoval revmatoidní artritidu,je...
Revma v rozboru krve
Musí se vždy projevit revma v rozboru krve?
Léčba revma
mám revma,po dlouhodobém/1a půl roce/ užívání Nimesilu...
Revma a běhání
Dobrý den. Několik měsíců trpím bolestmi kostí. Dlouho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Revize dělohy - ultrazvuk

Ahoj, no bude to spíš příběh s dotazem na konci. Je mi 31let. Dne 9. 3. (letos...

Revize dělohy po zamlklém těhotenství

Dobrý den, jsem jeden den po revizi dělohy po zamlklém těhotenství (čekala...

Revize dělohy- zamlklý potrat

Dpbrý den paní doktork, měla bych na vás dotaz. Ve 12+1 mi byl zjištěný zamlklý...

Revize dutiny dělohy

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat.Prodělala jsem potrat a vše ze mě nevyšlo,jak...

Revize dutiny děložní

Dobry den chtela bych se zeptat vcera jsem byla na revizi dutiny delozni a...

Revize dutiny děložní, kdy se pokoušet otěhotnět

Dobrý den, jsem po samovolném potratu v raném stadiu těhotenství,které nebylo...

Revize nervu ulnáris

Loni v září jsem byla po pádu ze schodů operována pro tříštivou zlomeninu levé...

Revize po porodu

Pane doktore,byla jsem 3 tydny po porodu na revizi. Na kontrole mi můj gynekolog...

Revizni ASK po uvolneni cesky?

Dobry den, pred 14 mesici mi byla mimo jine uvolnena ceska po nalezu pri artroskopii...

Revm.artritida u 11 letté vnučky

Dobrý den.Moc prosím o radu ohledně onemocnění mé vnučky revmatickou artritidou.Přez...

Revma

Dobrý den,lekař mi diagnostikoval revmatoidní artritidu,je mi 25 let,měla jsem...

Revma

Dobry den paní/pane doktore, mam cca 6 mesicu potize s bolesti kloubu a zad,...

Revma

Dobrý den je mi 17let. Trápí mě oteklé klouby a bolest kloubů. Mám prý nějaký...

Revma - výsledky vyšetření

Dobrý den.Od Dětství,asi od 14 let,mam zjištěné revmatoidní onemocnění.Nyní...

Revma ?

Dobrý Den chtěla bych se zeptat . Mám problémy s prsty na rukou zasekávají se...

Revma ??

každém nádechu nebo pčiknutí to bylo horší. intervaly jsou různé někdy se mi...

Revma ??

Dobrý den. Pokusím se popsat můj zdravotní problém. Přibližně před 4 měsíci...

Revma ?? borelioza ??

Dobry den. Trpim velkymi bolestmi kloubu. Hlavne ramena lokty nekdy i kolena...

Revma a běhání


Revma a běhání

Dobrý den. Před třemi lety mi byla voda 3x vytažena, následně MR, na které se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti po plastice zkrizeneho vazu

Dobrý den, je mi 21 let ( jsem dnes jiz bývalá volejbalistka - treninky 7x tydne)...

Citlivý zub pod korunkou

Dobrý den, mám korunku na dolní stoličce, kovovou. Zub mám umrtvený. Je to 6...

Zvýšená srážlivost menstruační krve

Dobrý den, v srpnu jsem vysadila hormonální antikoncepci z důvodu bolesti dolních...

Kouření marihuany

Dobry den, chtel jsem se zeptat zda pri pasivnim koureni marijuany, napr. kdyz...

Echokardiografické vyšetření srdce

Dobrý den,prosím o vyhodnocení výsledků echokardiografického vyšetření srdce.Je...

Brnění zápěstí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už asi 2 týdny mi brní zápěstí, přechází to...

Obrna lícního nervu

Dobrý den, mám již týden obrnu lícního nervu, docela se to zlepšuje. Chtěl bych...

Boulička

Dobrý den cca před 2 týdny se mi udělala malá tvrdá boulička na malém stydkém...

Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Cefuroxim - Cefuroximum axetili...

MUDr. Helena Sládková

Stomatologická ordinace

Bolesti ramene, antirevmatika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii...

Dobrý den, mám 7-týdenní ...

Dobrý den, mám 7-týdenní miminko, které kojím. Protože bydlíme na vesnici, kde...

Snížený močový měchýř

Dobrý den,píši dotaz za svou mamku,které zjistili snížený močový měchýř,je zatím...

MUDr. Jiří Toman

Ordinace lékaře specialisty - chirurgie

Tinea inguinalis

Dobrý den, již třičtvrtě roku se mě drží tato vyrážka. Kůže je dlouhodobě vysušená...

Dlhodobe problemy psychika?

dobry den prajem chcem sa spytat uz dlhodobo pocitujem akusi uzkost na hrudniku......

"zarudlý flek"

Dobrý den, mému otci se ze dne na den vytvořil zarudlý,zvětšující se flek na...

Chronicka zilni nedostatecnost

Dobry den, prosim lskave o vyjadreni k uzivani leku Detralex. Je mne 62let,trpim...

Bolest špičky jazyka

Dobrý den, před pár dny mě vždy večer začne bolet špička jazyka. Nevíte čím...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×