Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Sarkoidóza

Plíce, dýchání Lenka 2.3.2017

Dobrý den,potřebovali bychom radu pro naši dceru,která trpí sakoidozou plic.Léčí se dva roky kortikoidy a tam je,dle lékaře zaléčená.Stále ji ale provází vysoké CRP až 117.Na základě vyšetření na ORL zjištěno ASLO 989,zanícené mandle a v listopadu odebrány bez komplikací a zhojeny.Po kontrole ale CRP 64 ASLO750,Po 3 měsících po mandlích CRP 81 s podezřením na streptokokovou infekci.Výsledky stretokovového výtěru budou za týden.Provází ji ale podivné stavy kdy dostane několikahodinovou zimnici a následně teplotu kolem 39,která trvá zhruba 4 hodiny a pak ustoupí.Poprvé tento stav nastal,když dostala Augmentin právě kvůli vysokémuCRP.Jedním z příznaků nežádoucích vedlejších účinků tohoto antibiot. jsou právě horečky a tak jsme /přiznávám,že bez vědomí lékaře/antib.vysadili.Za pár týdnů se stav i bez antibiotik opakoval se stejným průběhem.Nyní opět dcera užívá Augmentin a po první dávce ráno se stalo totéž.Zimnice,horečka.Poučeni z předchozích událostí jsme již nezmatkovali,horečku jsme přečkali a lék /po poradě s PL/ podáváme dále ,bez komplikací.Stále nám ale není jasné co je tohoto stavu příčinou a myslíme si,že i náš PL tápe.Jsme tím znepokojeni a i nás to omezuje,protože se bojíme aktivit mimo domov.Proto se obracíme na Vás o radu a předem děkujeme.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, zvýšená hodnota ASLO je důkazem působení protilátek proti streptokokové infekci. Pokud po zaléčení antibiotiky je pokles ASLO, znamená to, že infekce je na ústupu. Může ale dojít k recidivě streptokokové infekce, jak možné i u Vaší dcery. Zimnicí, horečkou a pocením se tělo zbavuje škodlivin. Při léčbě kortikoidy mohou být zhoršené projevy ostatních onemocnění. Pomoc Vaší dcery by mohla spíše celostní medicína. Zlepšení imunity a tedy odstranění ze života vše, co ji stresuje, fyzicky oslabuje apod. Zde to bohužel není možné rozebrat z časových důvodů a také je potřeba osobní konzultace. Doporučuji Vám obrátit se na lékaře, který se zabývá komplexní medicínou.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

Sarkoidóza
Dobrý den, byla mně stanovena sarkoidoza 1. stupně...
Sarkoidoza
Dobrý den, z histologického vyšetření kožních léz...
Diabetes mellitus a Sarkoidoza
Dobry den, mam hyperglykemii po ranu. Mereni glukokometrem...
Sarkoidóza
Dobrý večer,paní doktorka na kožním mi po vzorku odebrané...
Sarkoidoza a kortikoidy
Dobrý den, asi před 14dny mi byla potvrzena nitrohrudní...
Sarkoidóza
Dobrý den, byla jsem na vyšetření PET, kde závěr zprávy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sarkodioza

Dobrý den, udělala se mi bulka na čele, po vyříznutí byla stanovena sarkodioza....

Sarkodióza

Dobrý den, mám dotaz k sarkodióze druhého stupně - postižení plic, mizních...

Sarkodioza II stupne

Dobry den, u partnera byla nahodne na pocatku tohoto roku zjistena zvetsena...

Sarkodioza plic

Hezký den, mám Sarkodiozu plic, beru PREDNISON 15mg. Diagnozu mi zjistili...

Sarkoidiosa plic

Dobrý den,jsem nar.r.1964,od r.2001 se léčím s chron.sakoid.plic,užívám medrol...

Sarkoidosa ??

Dobrý den, před 2 lety diagnostikována chronická nespecifická lymfodernitida...

Sarkoidosa a Covid 19

Zdravím, zajímám se o aktuální situaci a jde mi o pár informací se zohledněním...

Sarkoidoza

Dobrý den, z histologického vyšetření kožních léz (momentálně různě po těle...

Sarkoidóza

Dobrý den, byla mně stanovena sarkoidoza 1. stupně /oboustranné zvětšení plicních...

Sarkoidóza

Dobrý den, byla jsem na vyšetření PET, kde závěr zprávy je: uzlin. sndrom generalizovaný...

Sarkoidóza

Dobrý den, po spoustě vyšetření mi lékaři zjistili sarkoidózu III. stupně, generalizovanou...

Sarkoidoza

Dobrý den, dnes mi bylo diagnostikováno podezření na sarkoidozu. chtěla bych...

Sarkoidóza

Dobrý den, před 10 týdny se mi na dásni objevila nepravidelná jizva, byla jsem...

Sarkoidoza

Dobrý den, mám autoimunitní onemocnění sarkoidozu, beru metotrexát 10 mg jednou...

Sarkoidóza

Dobrý večer,paní doktorka na kožním mi po vzorku odebrané kůže řekla,že mám...

Sarkoidoza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nedávno přišla máma z vyšetření a prý má sarkoidizu...

Sarkoidoza

Omlouvám se , ale ještě doplním dotaz, který jsem dnes položila ohledně sarkoidozy...

Sarkoidoza a kortikoidy

Dobrý den, asi před 14dny mi byla potvrzena nitrohrudní sarkoidoza (plice...

Sarkoidoza a očkování

Dobrý den, mám dotaz ohledně sarkoidozy a očkování proti Hepatitidě A a memingokoku...

Sarkoidóza a sport

Dobrý den, mam Sarkoidozu 1.st. Lofgrenovým Syndromem. Užívám Diclofenac AL...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Leiden x stravování a jiné

Dobrý den. Mám Leidenskou mutaci, heterozygot. Vím to už několik let. Chránila...

Výrůstky v krku

Dobrý den, objevila jsem v krku výrůstky viz. foto. Ze sliznice z boku krku...

Pachuť v ústech

Dobrý den už nějakou chvíli mě trápí pachuť v ústech. Je to jako mýdlo. Je to...

Uzlíky na plicích - vyšetření CT či magnetická rezonance

Dobrý den, během jednoho roku jsem byla již 3x na CT vyšetření plic (uzlíky...

Bulka nad kořenem penisu

Dobrý den :) Dneska jsem si všiml že mám tak 1.5 cm nad kořenem penisu takovou...

Stav po flebotrombose

Dobrý den, jsem asi měsíc po hluboko-žilní trombóze v levé noze a následné oboustranné...

Bolest v oblasti konečníku, boule v oblasti konečníku

Dobrý den, před dvěma dny mě bolela oblast u konečníku. Na omak tam nic nebylo,...

Cukání svalů, napětí ve svalech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně svých neurologických problémů. Asi...

Jatra a cukr

dobry den, chci se zeptat ted jsem lezel v nemocnici z nejakou virvou nemoci...

Oční tlak

Dobrý den.Naměřili mi oční tlak 19,což asi není moc.Podstoupila jsem další vyšetření,kde...

Přeočkování klíšťové encefalitidy

Dobrý den, mám dotaz týkající se přeočkování klíšť encef. - vakcína FSME-IMMUN...

Vracející se absces kostrče

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat ohledně problémů s abscesem. Před...

Rehabilitace po výronu kotníku

Dobrý den. Momentálně se léčím již s 6ým výronem kotníku. Tentokrát ho mám...

Diabetická neuropatie

Prosím o odpověď, zda-li se na léčení diabetické neuropatie může používat masážní...

Krční a hrudní páteř

Dobrý den již dlouho mám problémy s krční páteří nejde o úplnou blokaci ale...

Nutkání k močení

Dobrý den.Je mi 27 let a mám takový problém.Za poslední týden se mi dvakrát...

Složení menstruační krve

Dobrý den, četla jsem, že složení menstruační krve a její pach závisí od toho,...

Suchá kůže na penisu

Dobrý den, již asi 3 měsíce trpím loupáním kůže na penisu a žaludu. Začalo...

Skákání na trampolíně

Dobrý den, je mi 17 let vážím 54 kg a měřím 160 cm. Chtěla bych zhubnout cca...

Pálení při nádechu

Dobrý den, už 3 den mě velmi trápí pálení při nadechnutí a nos jakoby bych žvýkala...

Reklama