Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Sex

Sex Martin 14.12.2018

Dobrý den,
Téměř rok se léčím pro nedostatečnou tvorbu testosteronu ve specializovaném centru. Svůj nový problém chci samozřejmě konzultovat se svým lékařem, ale pro nezávislé posouzení se obracím na Vás.
Spec.centrum jsem začal navštěvovat až když jsem začal znovu sexuálně žít s novou partnerkou a objevily se problémy s erekcí a nedostatečným vzrušením. Vyšetření ukázalo fakt,že moje tělo nedokáže dostatečně tvořit testosteron a z důvodu, že se nyní s partnerkou pokoušíme o dítě, mi byl nasazen Clostilbegyt a pro větší jistotu a kvalitnější erekci Sildenafil Actavis (podotýkám, že se mimo to léčím asi 15 let s vysokým tlakem).
Hladina hormonu se mi sice relativně stabilizovala a i sexuální život se zlepšil. I moje vnitřní psychika v podvědomí a jistota se zlepšila natolik,že jsem dokázal mít styk i bez použití podpory - to ale zřídka.
Nový problém nastal v posledních dvou tydnech, kdy i s podporou Sildenafilu dosáhnu sice erekce, když se stimuluji sám, ale když dojde ke styku, erekce opadá a není možné dále stimulovat. Dle mého názoru na vině je psychika a strach z reakce partnerky. A také nedostatečná chut na sex všeobecně a také nedostatek uvolněnosti.
Je možné že léčba hormonu má vliv i na frigiditu a nízkou vzrusivost, nebo by to mohl být čistě psychický problém? Je možné nějakým způsobem zvýšit sexuální touhy a vzrusivost? Partnerka mne přitahuje a i přesto se potýkám s těmito problémy.
Lze takto poradit, zda se s tím dá něco dělat, nebo jen změnit životní styl a více sportovat?
Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem
Martin

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Váš dotaz spadá do kompetence odborného lékaře - sexuologa, psychologa a urologa. Vzhledem k tomu jej předávám ke zodpovězení specialistům.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Turčan

Specializace: Sexuologie Pracoviště: Centrum MEDIOL, ordinace sexuologie, andrologie a partnerská poradna, Olomouc

Dobrý den, podle popisu mi to připadá, že se bude spíše opravdu jednat o psychickou záležitost. Sám uvádíte, že pokud masturbujete, erekce je dobrá, a opadá v případě, kdy má přijít ke styku s partnerkou. Obava ze selhání, obava z reakce partnerky, atd. jsou faktory, které v některých případech mohou "přemoci" i sildenafil. A dalším faktorem je navíc psychický tlak na výkon kvůli početí dítěte. Možná by jste o svém problému měl promluvit s lékařem, u kterého se léčíte. Někdy pomůže i psychoterapie či na přechodnou dobu některá antidepresiva, která posilují vzrušivost a zároveň mají tzv. anxiolytický účinek, tedy pomáhají rozpouštět obavy a úzkosti. Závislost na tyto léky nevzniká. Přeji brzké vyřešení problému, nejen sexuálního, ale i početí miminka, které by rozhodně Vaší psychice i vztahu prospělo. MUDr. Pavel Turčan

Související dotazy

Sex
Dobrý den . Včera mi kamarádka řekla , že by se mnou...
Sex
Poslední dobou nemam chuť na sex 2 měsíce asi približně...
Sex
Dobrý den pane. Doktore. Děkuju za odpověď. S tou holkou...
Sex
Dobrý den, je mi 23 let a příteli 34, jsme už spolu...
Sex
Dobrý den pane doktore . Asi před 4 dny jsem vám psal...
První sex
Dobry den, chtěla bych se zeptat... Ikdyz je to dost...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sex

Dobrý den,začínám mít nepravidelné menzes,někdy je to za dva i více měsíců a...

Sex

Po jaké době mě bude chránit antikoncepce před otěhotněním? Hned po 1 dnu...

Sex

Dobrý den, je mi 23 let a příteli 34, jsme už spolu 4 roky. Z počátku jsme...

Sex

Dobrý den je mi 16 let a furt myslím na sex opravdu neustále furt jsem nadržený,...

Sex

Dobrý den pane doktore . Velice si vážím vaší rady ohledně prvního sexu . Vím...

Sex

Dobrý deň, mám taký problém s niečim, o čom niektorý ani nevedia že niečo také...

Sex

Dobrý den je mi něco málo přes 14 let a ještě jsem nedostala menstruaci chtěla...

Sex

Dobry den, je mi 19 let. Mam takovy zajimavy dotaz... pri sexu me vubec nevzrusuje...

Sex

Dobrý den, měl bych dotaz. Pár dnů zpátky jsem se, nevím jak, ocitl v opilém...

Sex

Dobry den, po jak dlouhe dobe muzu mit pohlavni styk bez kondomu,kdyz zacnu...

Sex

Dobrý den, nedávno jsem měla první sex s přítelem. Jelikož jsem dostala strach...

Sex

Dobrý den, Chci už konečně přestat být panna. Včera jsme to zkouselu s mym...

Sex

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, měli jsme s přítelkyní chráněný sex(s kondomem)...

Sex

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám velice intimní problém. Jsem 3 týdny po operaci...

Sex

Dobry den, mam problem a neni pro me zrovna moc prijemne jit hned rovnou k doktorovi...

Sex

Dobry den Mel jsem s pritelkyni nechraneny sex 4dny po menstruaci a pri zmene...

Sex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem ještě panna a co je lepší, když kluk...

Sex

dobrý den, je dobře když po pohlavním styku se jdu hned vyčurat? Je dobře...

Sex

Dobrý den, přítel mě prstil a poté jen žaludem do mne vjel nic víc,poté se udělal...

Sex

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, s přítelem jsem již měla sex asi 4x během sexu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené skvrny po úderu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,po nějakém škrábnutí,nebo bouchnutí se mi objeví...

Leukocyty v moči v těhotenství

Dobrý den, jsem v 16tt a dnes mi můj gynekolog zavolal, že mi zjistili nějakou...

Pocit tepla v lýtku

Dobrý den, mám dotaz ohledně příznaku RS, který mne trápí. Předem avizuji, že...

Dlouhodobá bolest v koleni v normálním stavu i ohybu.

Dobrý den. Již delší dobu mě trápí bolestivé koleno. Nejprve se to projevovalo...

Brnění končetin, bolesti hlavy, hučení v uších

Mám už od 23.1. problémy, kdy jsem prodělal 2 krát zánět průdušek a měl jsem...

Zapáchající výtok

Dobrý den, trápí mě výtok, který zapáchá a někdy jde cítit i přes oblečení....

Azitromycin a mléko


Nevolnost po ránu

Dobrý den, pokusím se vám přiblížit moje problémy. Po ránu: Bezvýsledné nucení...

Genitální opar AKUTNÍ

Pane doktore dobrý den. Moc bych vám byla vděčná za nějakou radu. Mám genitální...

Výsledek ultrazvuku - uzliny na krku

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře na kontrolu podpaží. Mám tam 2 mm fibrom -...

Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi

Dobry den. Asi pred tydnem se mi zvetsila uzlina v levem podpazi,neni nijak...

Tepání v levém uchu


Augmentin a angína

Dobrý den, před dvěma týdny mi paní doktorka diagnostikovala angínu - takřka...

Píchnutí hmyzem

Dobrý den, před 14 dny mě píchla včela do ucha. Udělala se mi bolestivá boule...

Pálení na nártu

Dobry den, Chtela bych se zeptat co to znamena, jestli je to vazne nebo ne...

Bolest zad

Dobrý den, prosím o odbornou radu zda můj stav vážný nebo ho lze léčit konzervativní...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Arteriální hypertenze

Hypertenze na levé ruce 160/110 pravé 130/80 Jak...

Silné krvácení mimo menstruaci


Krvácení mimo cyklus

Dobry den pane doktore.. Asi pred dvě měsíci mi praskla cysta, vse proběhlo...

Reklama