Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Síňová tachykardie

Srdce a cévy Jiří P. 27.7.2017 redakce uLékaře

Doplnění dotazu #249529.Dobrý den. Trápí mne tachykardie. V klidu mám tep od 110-ti do 150-ti tepů. žádné subjektivní potíže nemám. Pokud bych si tep neměřil sportestrem ani bych o tom nevěděl. EKG má pravidelný sinusový průběh. Tlak mám při měření ráno z 90-ti% normální. Pravidelně jezdím na kole a plavu. Necítím žádné omezení (snad jen když je opravdu dlouhé stoupání). Jícnové ECHO je více méně bez nálezu , plnění 55%. Prodělal jsem 2 kardioverze s účinností 1-2 měsíce, 3x ablaci s účiností od 10-ti let (flutter) po 0,5-1 rok. Medikace 2x propanorm (po betalogu bolely nohy), 0.5 tablety prestaria neo combi, milurit, varfarin Omlouvám se za předchozí neúplné informace, ty jsou teď uvedeny v přílohách. A teď moje dotazy: 1. dozvěděl jsem se, že tento stav není života ohrožující ano?
2.Jak dlouho můžu v tomto stavu vydržet bez fatálních následků pro srdce?
3. Jak mohu zatěžovat organismus, když nemám žádné subjektivní potíže při námaze ( neměl bych překročit 220 - věk=153tp/min, trošku trénovaný jsem 3-4 tis.km/rok na kole, 1.5km/týden plavání, je pravdou, že někdy jsem byl chvilkově na kole i kolem 180t/min)
4. je to řešitelné bez implantace pacemakeru?
Těch otázek je hodně, ale chtěl bych především vědět jak na tom jsem. Přes veškeré sliby na řešení problému žiju v určité nejistotě. Ale to je už spíše otázka etická.Ji

Odpovídá:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, bohužel i když jste napsal číslo předchozího dotazu, tak ho nemohu dohledat z toho důvodu, že mi to systém neumožňuje. Dohledat lze podle titulku dotazu. Ano, tachykardie ve Vašem případě není život ohrožující. Je velmi spekulativní, jaký vliv to bude mít na srdce z dlouhodobého hlediska, to bohužel nelze předpovědět. Snažila bych se nepřekračovat tepovou frekvenci 160/min při sportovních aktivitách. Na otázku řešení tachykardie předávám ještě Váš dotaz kardiologovi, který Vám také odpoví. S pozdravem.

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, Váš stav je vždy nutné posuzovat v souvislosti s dalšími chorobami. Pokud máte klidovou tachykardii, ale nemáte žádné potíže je otázka, zda-li to řešit. Píšete, že Vám po betalocu otékají nohy, jsou další betablokátory, které by se mohly zkusit či blokátory vápníkových kanálů. Musí Vám poradit lékař, který Vás zná.

Související dotazy

Tachykardie
Dobrý den. Nosím chytrý náramek a všimla jsem si,...
Tachykardie
Dobrý den, mám problém, který se týká mé 21leté vnučky....
Tachykardie
Dobrý den,mám dotaz,je mi 46 let mám nízký tlak 110/66...
Tachykardie
Dobrý den , je mi 26 let , jsem léčená se sinusovou...
Tachykardie
Dobry vecer. Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov,...
Tachykardie
Je mi 46 let. Již delší dobu mám vysoký tep a nízký...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sinistroskoliosa

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená : sinistroskoliosa s rotacemi...

Sinistroskoliosa+spondylosa

Dobrý den, dnes jsem dostala zprávu z RTG Th a Ls páteře. Chtěla bych se zeptat,...

Sinistroskolioza

co znamena iba lahka sinistroskolioza ine zmeny nevidno drobne znamky M.Sch.v...

Sinistroskolioza

Pane doktore, v lékařské zprávě není uvedeno v jakém místě, ani jakého úhlu....

Sinistroskolioza

Dobry den, chtěla bych se zeptat co to přesně znamená Sinistroskolioza v dolnim...

Sinistroskolioza

Dobrý den, chci se zeptat, zda lze léčit sinistroskoliozu? Děkuji.

Sinistroskolióza, napřímená krční lordóza

Dobrý den. Nedávno jsem byl na rtg krční páteře s tímto výsledkem: sinistroskolioza,...

Sinkonvexní skoliosa

Dobrý den, kromě kromě spondylolystésy th páteře mi přibyla zpráva o mé hrudní...

Sinkonvexní skoliosa Cp s vybočením těla do prava

Dobrý den p.doktore, prosím o radu. Je mi 48 let, již sedm let mám problémy...

Síňová fibrilace

Dobrý den, nikdo mi nevysvětlit můj výsledek z ekg holter. viz příloha....

Síňová tachykardie

Dobrý den. Již dlouho mě trápí vysoký puls (tep), který mám 100 a výše... Tlak...

Sinovial terapie

Dobrý den, od 26. září 2012 mi otéká koleno, lékař mi doporučil léčbu Sinovial,...

Síňový zkrat FOA

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dnešní výsledek vyšetření roční dcery na...

Sinscoliosa a osteochondrosa

Dobrý den,ráda bych znala Váš názor,od 15 let mám scoliosu páteře a nyní mám...

Sinupret forte a hormonální antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli Sinupret forte - tablety může snížit...

Sinupret pro děti

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda nosní kapky Sinupret, jsou vhodné pro 2leté...

Sinupret v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mohu užívat sinupret kapky v těhotenství,...

Sinus - doplněk dotazu

dobrý den, již mi zde byl zodpovězen dotaz ohledně bulky nad kostrčí. ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/sinus-pilonidalis-13555...

Sinus pilonadalis - operace

Dobrý den, před pár dny mi zjistili onemocnění Sinus pilonadalis s abcesem,...

Sinus pilondialis

Dobry den byl jsem minuli ctvrtek na odstraneni sinu,mel jsem vcera teplotu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Váček pod mrtvým zubem

Dobrý den, mám váček pod mrtvým zubem, který byl objeven po změně lékaře teprve...

Bolest spánku při nošení brýlí

Dobrý den, občas mě trápí ostrá bodavá bolest na levém spánku, když si sundám...

Tamex family plus

Dobrý den jsem v 5 měsíci a přepadl mě průjem v lékárně mi doporučili tamex...

Infekční mononukleosa

Dobry den, vcera mi byla prokazana mononukleoza. Pred tremi tydny jsem dostala...

Bolesti kloubů

Pálivá bolest obou kolen a kotníků Dobrý den, před sedmi lety mě byla diagnostikována...

Krvácení po pohlavním styku


Jak zabránit otěhotnění.

Dobrý den. Mám trošku složitější dotaz. Dnes ráno mi skončila menstruace a odpoledne...

Akutní operace pupeční kýly a rekonvalescence.

Dobrý den. Mamince (60let) byla nyní operovaná pupeční kýla v akutním stavu....

Warfarin a Viagra

Dobrý den, beru po embolii plic Walfarin, jak je to s používáním Cialisu nebo...

Přibírání na váze

Dobry den též mam problém se zaživaním mela jsem helikobaktera a našli mi líny...

Kožní řasa a svědění konečníku

Dobrý den, již asi před rokem jsem objevila jakýsi měkký útvar u konečníku....

Operace pupeční kýly

Dobrý den. Chci se zeptat zda mam nárok na lázeňskou péči po operaci pupeční...

Testy na syfilis


Bolesti penisu při erekci

Dobry den, Už asi 3 týdny mě z ničeho nic začal bolet penis při erekci jakože...

Nepravidelná menstruace

Dobry den pane doktore, mám problémy s MS. Poslední proběhla v září, trvala...

Bulka na krku

Dobrý den, Před 5 měsíci jsem prodělal nějakou virovou infekci, po 3 dnech...

Zvětšení prostaty

Dobrý den, je mi 65 let a chodil jsem na preventivní prohlídky pravidelně...

Nádor

Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí nedávno zjištěn nádor v...

Vzteklina

Dobrý den, ráda bych se , pro jistotu zeptala, i když je ČR považována za zemi...

Mírně zvýšený bilirubin

Při posledním vyšetření krve byl výsledek AM S Bilirubin celkový 24,5, mez...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×