Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Skvrna po kousnutí hmyzem

Alergie fildom . 1.8.2012 redakce uLékaře

Po kousnutí hmyzem (asi komár, určitě ne klíště) se mi asi za den, až dva, kolem štípance vytvořila nepravidelná skvrna velikosti asi 4 cm. Štípanec jako takový ještě stále občas svědí. Nemyslím, že by se nutně muselo jednat o boreliozu, už i z důvodu, že něco podobého se mi stalo již před měsícem. Ale raději se ptám, v příloze zasílám fotografii. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, pokud jste si jistý , že opravdu se jedná o bodntuí komárem , tak bych se infekce boreliosou neobávala. Rozhodně skvrnu sledujete, pokud by došlo k výraznější proegresi, zarudntuí, bolestivosti, ještě výraznějšímu centrálnímu výblednutí,tak i když si nejste vědom přisátí klíštěte, není vyloučeno, že se o tuto infekce jednat může. Při zhoršení nálezu bych doporučovala návštěvu lékaře.

Související dotazy

Kousnutí hmyzem
Dobrý den , dceru včera něco kouslo pod ucho . Nesvědí...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den, včera mě bodnul/kousnul nějaký druh hmyzu....
Reakce po kousnutí hmyzem
Dobrý den, před týdnem mě v jižním Portugalsku u...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je v České...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den, byl jsem na dvoudenním školním výletě...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den chci se zeptat zda se jedná o klíště nebo...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Skvrna na žaludu

Dobrý den, cca před 2 lety se mi udělala skvrna na žaludu. Čekal jsem, že to...

Skvrna na žaludu

Dobrý den, již nějakou dobu mám na žaludu malou skvrnu, čekal jsem že to zmizí...

Skvrna na žaludu

Dobrý den, zodpověděli jste můj dotaz tím, že je to buďto pigmentová skvrna...

Skvrna na žaludu

Dobrý den, již 3. měsícem pozoruji skrvnu na mém pohlavním orgánu. Skrvna se...

Skvrna na žaludu

Dobrý den, cca před 2 měsíci se mi kolem ústí močové trubice na žaludu objevila...

Skvrna neboli flek...

Dobry den. Mala by som dotaz, tykajuci sa moznej boreliozy. Asi pred rokom...

Skvrna po klíštěti

Dobrý den, prosím o zodpovězení mého dotazu a předem děkuji. V neděli (nebudu...

Skvrna po klíštěti

Dobrý den. Před 6 dny jsem měl na rameni klíště a zůstal mi po něm takovýto...

Skvrna po klíštěti

Dobrý den, prosím Vás o radu. Asi před 2týdny jsem si na uchu našla klíště,ještě...

Skvrna po klíštěti u dítěte

Dobrý den, dotaz se týká mé devítileté dcery. V polovině dubna jsem jí vytáhl...

Skvrna po modřině

Dobrý den, na noze jsem měla velkou modřinu ,která už mi zmizla ale po ní mi...

Skvrna po očkování do ramene

Dobrý den, jsem muž a je mi 23 let a už od 10 let mám na rameni skvrnu po očkování...

Skvrna po odstranění mat. znaménka

Dobrý den, před 2-3 měsíci jsem si nechal laserově vypálit 6 mat. znamének....

Skvrna po štípanci

Dobrý den, včera se mi na ruce objevila skvrna o průměru 4-5 cm po štípanci...

Skvrna pod nehtem

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych s Vámi zkonzultovala "modřinu" na palci...

Skvrna pod nehtem

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych s Vámi zkonzultovala "modřinu" na palci...

Skvrna pod nehtem

Dobrý den, již jsem se dotazovala, ale fotografie nebyla řádně vyfocena, proto...

Skvrna pod nehtem

Dobrý den asi před měsícem jsem špatně odhadla velikost bot. Když jsem si boty...

Skvrna pod nehtem

Dobrý den, objevila se mi pod nehtem na noze černá skvrna. Nebolí, ale nevypadá...

Skvrna pod okem podobná bodnutí komárem (objevuje se občas)

Dobrý den, pod pravým okem si mi občas objeví takový flek, skvrna, něco,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×