Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Slizniční polyp, překrývající hlasivku

Jan . 19.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý večer paní doktorko, na vyšetření ORL mně byl diagnostikován objemný slizniční polyp, vyrůstající z vestibulární řasy a překrývající hlasivku. Mohla byste prosím poradit (doporučit) 1). způsob odstranění polypu - zda laserem, či skalpelem? Nabízí se obě možnosti. Jako laik bych se rád rozhodl z hlediska rizik, bolestivosti apod. 2). dále se mohu rozhodnout, zda po operaci zůstat na lůžkové části v nemocnici, a nebo po 2hodinovém pobytu na poliklinice být propuštěn do domácího léčení Děkuji za Vaší reakci předem.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý večer,Jane. Stran první otázky - ptáte se, zda je lepší klasický chirurgický postup,či laser.Spíše bych se zeptala chirurga,která metoda je mu bližší,se kterou má lepší výsledky a delší praxi. Operace laserem však přece jen skýtají pro operujícího větší přehlednost terénu a tedy kratší výkon. Může se ale stát,že operatér začne laserem a z řady důvodů se posléze rozhodne pro klasický postup.Rozumějte - ani sebelepší zobrazovací metodou se polyp nezobrazí kompletně a není jisté,jak vypadá jeho spodina. Hojení,rizika a bolestivost bych hodnotila stejně. Druhá otázka - osobně ,po určitých zkušenostech, bych vždycky i po sebemenší operaci v celkové narkoze nechala pacienta přes noc v nemocnici. Vím,že to odporuje moderním trendům,ale tisíckrát bude všechno v pořádku a po tisící prvé začne pacient v noci krvácet, a to ještě do dolních dýchacích cest! Jistěže,sanitky jsou opravdu rychlé a bezvadně vybavené i pro tyto případy,ale přece jen bych byla raději,kdybyl byl krvácející pacient na pokoji pár desítek metrů od operačního sálu a připraveného anesteziologa. Navíc existují i jiné komplikace po celkové anestezii. Toť můj osobní názor,který nemusí být ani jediný možný,ani populární,nicméně zvažte jej. Mějte se hezky a přeji Vám,aby všechno dobře dopadlo.

Související dotazy

Hlasivky
Dobrý den, je pravděpodobné, že budu muset (dřív nebo...
Operace hlasivek
Dobrý den, manžel je po operaci hlasivky, kde mu byla...
Hlasivky
Dobrý den, chtěla bych se poradit. V září jsem byla...
Polyp
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám po gynekologické...
Myom a polyp
Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa...
Polyp střeva
Dobrý den, u mého tchána našli při operaci břicha...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sliznice

Dobrý den, k té sliznici (psal jsem tu 11.8.), psal jsem že mi to dělá docela...

Sliznice

Dobrý den prosím o radu, ohledně vaginalni sliznice. Léčila jsem se dva roky...

Sliznice

Dobrý den, já jsem se chtěl zeptat ..já mám problémy se sliznicí jako že ji...

Sliznice a nosní dutiny po dlouhodobé alergii

dobrý den, už delší dobu mám problémy se sliznicí nosu, je jakoby přecitlivělá....

Sliznice hrdla

Dobrý deň! Poprosím o odpoveď: absolvovala som vysetrenie krvi ( CRP, ASLO,...

Sliznice močového měchýře

Dobrý den, byla jsem u urologa a vyšetřením se ukázalo, že sliznice trigonu...

Sliznice oka

Dobré ráno, chtěla jsme se zeptat jestli je možné, že se mi odchlípla vrchní...

Slizniční defekt pochvy

Dobrý den, trápí mě bílý vřed na kraji pochvy o velikosti asi 1 cm. Na dotek...

Slizniční exofyt kondyloma

Dnes mě vyšetřil urolog a řekl, že mam tohle na ventrální straně na penisu:...

Slizniční lem

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co je to hyperplastický slizniční lem v maxilární...

Slizniční změny vdn

Dobrý den, v lednu 2012 jsem byl hospitalizován v nemocnici pro podezření na...

Slizovitý výtok

Dobrý den, už asi měsíc mně trápí slyzovitý, býlý, žmolkovitý výtok. Nevím jestli...

Sloupaná kůže na dlaních

Dobrý večer,náš 15 letý syn má v nepravidelných intervalech sloupaná bříška...

Sloupávání kůže

Dobrý den chci se zeptat je mi 17 let už dva roky se mi sloupava kůže ...když...

Sloupávání kůže na žaludu

Dobrý den chci se zeptat jestli to nebude zánět nebo něco jiného ale sloupava...

Slouplý puchýř na jazyku

Dobry den. Na jazyku se mi jakoby slouply puchýř mam uz to nejaky cas .chvili...

Sloupnutá piha

Dobrý den, v pátek minulý týden se mi po koupání na pravé paži odloupla piha....

Sloupnutí kůže na mateřském znaménku

Dobrý den, na obličeji se mi udělal vřídek těsně vedle mateřského znaménka...

Slouzlý kondom před ejakulací - postinor ano či ne?

Dobrý den, před cca 35h se nám s přítele stala "nehoda"... Měli jsme styk a...

Složení hormonální antikoncepce

Dobrý de nmůžete mi prosím trošku vysvětlit co znamená toto?: Že Minisiston...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×