Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Snížena funkce štítné žlázy

Endokrinologie Jana 31.3.2015

Dobrý den, mám problém se štítnou žlázou. Každý měsíc zánět močáku a zánět hemeroidů,pocit chladu v nohou,zácpa, suchá kůže,bolesti a křeče svalů, deprese, úzkost, bolesti zad a ramen. Již od minulého roku mi začaly tyto potíže, které se stále zhoršují. Moje lékařka mi snížila Letrox. Jsem rok po operaci štítné žlázy, vzali mi ji půlku a od té doby to vše začalo. Měla jsem na půlce štítné žlázy uzle, proto jsem byla na operaci. před operací Jsem Brala Letrox 75 jednu tabletu a byla to dobré. asi po třech měsící se mi začly projevovat obtíže, které vám popisuji.V listopadu mi doktorka začala snižovat Letrox, 5 dní v týdnu celý, 2 dny půlku a myslím, že to bylo ještě horší a nastalo ted před měsícem další snižování na 4 dny celý a 3 dny půlku. Dostávám samé záněty a mám hrozný křeče břicha a nohou a ztahování celého těla a někdy se mi až špatně dýchá. laboratorní výsledky z ledna tohoto roku jsou:T4 - voly 13,4 pmol/l ( 9-19), S TSh 0,596 m U/l ( 0,35 -5). V listopadu loňského roku jsou to tyto výsledky. S T4 - volny 15,0 pmol/l (9 - 19)S TSH 0,281 m U/l(0,35 -5). Prosím o radu, jak postupovat dál. Můj zdravotní stav se spíše horší a již půl roku jsem na neschopnosti. Předem moc děkuji. s pozdravem a přáním hezkého dne, Jana

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
podle výsledků, které jste uvedla bych dávku hormonů snižovala taky - pokles TSH nám dává najevo, že hormonů má tělo víc, než potřebuje a předávkování hormony si bohužel také vybírá svojí daň v organizmu (ještě větší, než jejich nedostatek).
Doporučila bych, aby se pátralo po jiných příčinách Vašich obtíží, jestli např. nemáte nízkou hladinu vitamínu D, nebo poruchu imunitního systému (vyšetření na imunologii).
Držím palce.

Související dotazy

Snížená funke štítné žlázy
Dobrý den, v prosinci jsem byla na odběru krve, který...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let...
Snížená funkce štítné žlázy a jód
Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den. Moc ráda bych se zde s Vámi poradila. Léčím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den,prosila bych o radu.Chtěla bych otěhotnět a měla jsem lehce sníženou...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda může mít nějakou souvislost...

Snížená funkce štítné žlázy

Pane doktore, bude mi 53 let, mám sníženou funkci štítné žlázy,je to 2 roky...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, v krvi mi vyšla snížená funkce ŠZ 4,75, na endokrinologii mě objednali...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, při odběru krve v říjnu 2016 jsem měla hodnoty TSH 7,26 T4 50,2...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, po 1. porodu (před 5 lety) byla u mě zjištěna snížená funkce štítné...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, v těhotenství mi byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy,brala...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý večer, od roku 2007 se léčím se sníženou funkcí štítné žlázy. V roce...

Snížená funkce štítne žlázy

Dobry den pání doktorko od malička se lecím na snizenou funkci stitné zlazy...

Snížená funkce štítné žlázy

JE MY 40 Martin beru letrox 50 jednou denne mel jsem 110 kg ted mám...

Snížená funkce štítne žlázy

Štitná žláza - sono Dobrý den, Mam vlekle potize s ,unavou, nespavosti, dychavičnosti....

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, 3 letá dcera, z endokrinologického vyšetření máme výsledek TSH 7,333,...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den,dnes jsem byla na vyšetření, hodnoty mi vyšli:TSH 5,76 a fT4 13,6.Výška...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak by správně měa probíhat léčba u snížené...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko, je mi 21 let a před týdnem jsem byla na EKG, neboť...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobry den je 40let pred 14 dny zjištená snizená funkce stitne žlázy...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobry den, chtela bych se zeptat, byla mi zjistena snizena funkce stitne zlazy...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o konzultaci výsledků od svého endokrinologa...

Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, byli mi naměřeny tyto hodnoty S_TSH 5,860 S_fT4 19,53 S_fT3 6,0....

Snížená funkce štítné žlázy

.Dobrý den! Na preventivní prohlídce u praktika mi vzali krev, a protože moje...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trhlina řitního otvoru

Dobrý den, už +- 4 měsíce mám problém s bolestí při vyprazdňování. Nejdříve...

Korunka nebo plomba

Dobrý den, můj bratr má menší problém, proto jsem se rozhodla, že Vám napíšu....

Krev ve slinách

Dobrý den, už 2 týdny mám infekci krku, kašlu hleny (bílé), plivu mix krve se...

Ucpání močového katetru

Dobrý den, do přílohy přikládám foto močového katetru. Zdá se být něčím zanesený,...

Bolest na levé straně pod žebry

Chtěla bych se zeptat ,co by to mohlo být za problém.Bolesti pod žebry na levé...

Bušení srdce

Dobrý den, rád bych znal Váš názor na můj problém. Je mi 22 let a poslední...

Dárcovství krve při leidenské mutaci

Dobrý den, nedávno mi zjistili, že mám leidenskou mutaci. Měla jsem v plánu...

Bolesti v horní části břicha při zjištěné a léčené gastritidě

Dobrý den, před 14-ti dny jsem byla na gastroskopii. A závěr byl Histologie...

Teplota

Dobrý den, jsem v 6 týdnu těhotenství. Znepokojuje mě nízká bazální teplota....

Vřed na penisu

Dobrý den. Před týdnem se mi udělal na penise vred. Prvné hladká červená citlivá...

Test na chlamydie z krve

Dobry den, Mel jsem nechraneny pohlavni styk a partnerce pak nasli chlamydie...

Bolest pod levým žebrem

uz asi mesic mam tupou bolest pod levym zebrem vystrelujici do zad..neni mi...

Vyhřezlé ploténky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nutná operace. Mám velké bolesti nohou,...

Lechtání v krku

Dobrý den, mám dotaz. Již týden jsem nemocný ( měl jsem horečku silný až dávivý...

Křeče v čelisti

Dobrý den, posledního asi půl roku mě trápí bolestivé křeče v čelisti. Stává...

Antihistaminika

Užívám AERIUS tablety na alergii(kopřivka, svědění). Chtěla jsem se zeptat,...

Bolest vzadu v kolení jamce

Dobrý den,už tak 3 týdny mám bolest v kolení jamce vzadu za kolenem,přechází...

Léčba angíny

Dobrý den, chci se zeptat zda můžu kombinovat antibiotika Ospen společně s tinkturou...

Krvácení mimo menstruační cyklus

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat. Vcera v pet odpoledne jsem prosla gyn...

Salmonela

Dobry den, lezim v nemocnici a mam salmonelu. Dozvedela som sa ze aj ked uz...

Reklama
Zavřít