Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Snížení počtu lymfocytů

Imunita P. 10.12.2018

Dobry den v ramci tbc ktere bylo v rodine chodim preventivne 1x rocne ma plicni - vse ok spiro i rtg. Lehce sem si postezoval na zanety nosohltanu na ktere trpim. Pani primarka me na zkousku vzala krev na imuno vysetreni. Vysledek prikladam do kopie. Mam tri otazky: jestli jsou popsane nizssi hodnoty opravdu nizke a jak moc dle normy (jestli to tak populace muze mut nebo kazdy to ma top stav) a mohou se prelecenim isoprinosinu vratit do normy. Zdali jsou tak nizke aby to mohlo znacit neco vaznejsiho (nador). A posledni zdali muzu na leky v ramci oslavy 2-3 piva aniz bych si poskodil jatra. Pribal letak nic o tom nepise za to na diskuzich sem nasel ze ne zminuji ze na drogu se nesmi pit coz mne zaskocilo. Beru 3x denne rano odpo a vecer. Oslava ma byt navecer. Dekuji moc za odbornou odpoved. Jine problemy nemam ani vedlejsi ucinky leku i nosohltan ok.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý večer,

dle mého názoru nejde o nijak zásadní nález, i Vaše lékařka ve svém závěru píše, že se jedná pouze "o lehké snížení počtu lymfocytů", čili nic extrémního. Léčba Isoprinosinem je podpůrná a ano, může mít ten efekt, že se počet lymfocytů opět znormalizuje. Se vznikem nádorů to nemá žádnou souvislost. Při nižším počtu lymfocytů jste mírně oslaben vůči virovým nákazám, ale stran nádorů to nemá takto přímý vliv. 2-3 piva jsou dle mého názoru v pořádku, neměl byste pít tvrdý alkohol, a i ty piva rozložit spíše do celého večera, ovšem k poškození jater by dojít nemělo, ani v SPC přípravku Isoprinosine se o kombinaci s alkoholem nic nepíše.
Vzhledem k tomu, že se jedná spíše o odborný dotaz na imunologa, ještě jej přepošlu specialistovi k vyjádření - očekávejte tedy ještě i jeho odpověď.

Hezký večer, s pozdravem,
MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎

Dobrý den, hodnoty buněčné složky imunity jsou jen lehce snížené, nález může být přechodný , může se i sám upravit.
Terapie Isoprinosinem může hodnoty bunečné imunity zlepšit. Hodnota lymfocytů může běžně kolísat s ochylkami od normy i u zcela zdravého člověka, z těchto hodnot nelze usuzovat na nějakou konkrétní diagnosu včetně nádorového onemocnění.
Pokud budete na oslavě pít jednorázově 2-3 piva, tak bych se vedlejších projevů neobávala. Nedoporučovala bych pít při léčbě alkohol pravidelně.

S pozdravem MUDr.M.Vorlíčková

Související dotazy

Snížení počtu tepů za minutu
Dobrý den. Již roky beru léky na snížení tlaku. V poslední...
Snížené množství lymfocytů
Dobry den, nedavno jsem byl vysetren na imunologii....
Snížené hodnoty lymfocytů
Dobry den da se ze zpravy viz priloha biochemicke vysetreni...
Snížení chuti na sex
Dobrý den, asi před 9 měsíci jsem dostal chlamydie,...
Snížení loukocitů
jak si vysvětlit náhlé snížení leoukocitů děkuji alice
Snizeni antikoncepce
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli ma Sumamigren...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Snížení krevního tlaku z normálního na nízký tlak

Dobrý den, mám autoimunitní thyreoiditis a celiakii. Vždy jsem měla normální...

Snížení laktace??

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu jak snížit laktaci na 2 kojení denně...

Snížení libida

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat a poprosit o názor. Poslední dobou (cca...

Snížení libida

Dobrý den, je mi 18 let a mám problém s nechutí k sexu. Není to problém trvalý....

Snížení libida

Dobrý den , měl bych jeden dotaz ohledně mě přítelkyně. Jsme spolu už dva roky...

Snížení libida

Dobrý den, žádám o radu. Již asi druhý měsíc mě pobolívá levé varle, občas...

Snížení libida

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem skoro úplné nechuti k sexu. Jsme spolu...

Snížení libida vlivem hypofunkce štítné žlázy?

Dobrý den, chtěl bych Vás touto cestou požádat o radu. S přítelkyní jsme spolu...

Snížení loukocitů

jak si vysvětlit náhlé snížení leoukocitů děkuji alice

Snížení počet erytrocutů

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat čeho může být příznakem a co znamená mírně...

Snížení počtu tepů za minutu

Dobrý den. Již roky beru léky na snížení tlaku. V poslední době, asi tak 3až...

Snížení počtu trombocytů, vyšetření kostní dřeně

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu. Mám opakovaně trombocyty v krvi v rozmezí...

Snížení pochvy

Dobrý den.Byla mi odoperována děloha(před 15 lety),po porodech se mi snížila!Je...

Snížení pracovní schopnosti

Dobrý den, mám 46 let a trápí mně snížená funkce štítné žlázy,hypertenze 2,nově...

Snížení S-TSH

Dobrý den. Jsem v 10. týdnu těhotenství a v odběrech mi vyšlo snížené TSH (0,188)....

Snížení sertralinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Užívám už dva roky sertralin 100mg , ted...

Snížení sexuální aktivity po léčbě crohnovy choroby (Imuran, Pentasa)

Dobrý den, manžel /40 let/ má Cronovu chorobu a bere léky Imuran a Pentasu. Můj...

Snížení sexuální touhy

Dobrý den, jsme s manželem 12 let. Před porodem mých synu jsem nikdy neměla...

Snížení sexuálního libida

Dobrý den, jsem dva roky po porodu, užívám hormonální antikoncepci Mistra a...

Snížení sexuálního libida na bod 0

Dobrý den, je mi čerstvě 22 let ale už několik let se potykam s nechutí k sexu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Akutní pharyngitida

Dobrý den, poslední dobou mám ráno po probuzení pachuť v ústech a plivu krev,...

Kolonoskopie

Dobrý den, před lety jsem absolvovala kolonoskopii pro krvácení do stolice...

Zlomenina vnějšího kotníku - noha stále otéká a fialoví

Dobrý den, moc Vám děkuji za odpověď na mou včerejší otázku, jen ještě pro doplnění...

Odběr hormonálního profilu a léčba hormony

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nejlépe mám postupovat v daném problému:...

Výrustky na pochvě


Co mi je?

Dobrý den , nějakou dobu mě trápí vyrážka nebo ekzém u kořene penise, dělají...

Bolest je zezadu kolene


Bolest ramene

Dobrý den, před asi 4 měsíci jsem si při házení pravděpodobně namohl rameno....

Bolesti ramene, antirevmatika a jejich nežádoucí účinky

Dobrý den, jsem diabetička I. typu, mám vysoký cholesterol a síňovou tachykardii...

Vysoký tlak

Dobrý den, chci se zeptat nikdy jsem neměla problém s tlakem až ted od ledna...

Boulička u konečníku


Bolestivý kotník po zátěži, při ohnutí na vnější straně

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Asi před půl rokem jsem při florbalu...

Bolest kotníku po úrazu

Dobrý den, 11.5. k večeru jsem o zvýšený práh u dveří špatně stoupla a noha...

Zhoršený sluch a používání špuntů do ucha

Dobrý den, prosím o váš názor. Je mi 31 let. Pracuji ve dřevovýrobě. Používám...

Doba detekce THC ze slin


Drceni ledvinového kamene

Dobry den, predevcirem jsem absolvovala drceni ledvinového kamene razovou vlnou....

Bolest pravého varlete

Dobrý den, občas mě bolí pravé varle, které mám větší než levé. Také tam mám...

Wobenzym a alkohol

Dobrý den, mám dotaz ...může se při užívání Wobenzymu pít alkohol? Nemyslím...

Bolest kolene jen při jízdě na kole

Dobrý den, je mi 21 let (žena) a rekreačně jezdím na kole. Letos (kdy jezdím...

Kandidoza - u dítěte

Dobrý den, mám dotaz týkající se mého 3 letého dítěte. Neustále bojujeme s kvasinkami...

Reklama