Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Spálový bacil

Infekce Luboš 12.4.2013

Dobrý den,
asi před čtrnácti dny jsem byl lehce nachlazený (bez bolestí v krku, horečky ani vyrážky po těle) a protože se mi nelíbila krční mandle (druhá mi už byla odstraněna), tak jsem zašel k paní doktorce. Ta mi udělala stěr z krku, odebrala krev a nasadila Ospen 1500. U stěru ani v krvi se nic nenašlo, přesto i po 10-ti dnech užívání Ospenu byla krční mandle stejná (pevný bílý čep vzadu u krční stěny). Proto jsem byl odeslán na ORL, kde mi byl udělán stěr přímo z krční mandle a ten obsahoval spálový bacil. Proto bych se chtěl zeptat, jak je možné, že mám ještě na krční mandli spálový bacil, i když jsem prodělal 10-ti denní léčbu Ospenem 1500? Nyní mně na ORL paní doktorka předepsala Cotrimoxazol Al forte, který mám užívat 20 dní. Ten snad zabere. Může spálový bacil souviset se svěděním v levé patě - na kůži nemám žádnou vyrážku ani pupínky.
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Spálový bacil - streptokok může v mandli "přečkat" i léčbu antibiotiky. Proto je po léčbě...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Spálový bacil
Dobrý den, chci se zeptat u mé vnučky, s kterou jsem...
Spálový bacil
Dobrý den, již přes měsíc trpím bolestmi v krku, výtěr...
Spálový bacil
Bylo mi řečeno, že při spálovém bacilu může dojít k...
Spálový bacil
Dobrý den, mám spálový bacil v pochvě. Můj doktor mi...
Spálový bacil
Dobrý den, Opakovaně se mi vrací spálový bacil, který...
Spálový bacil
Dobrý den,mám dceru její 15 let,ona má v krku spálový...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spalování orgánů na energii, dá se zachytit na zobrazovači?

dobrý den, pokud je z nějakého zvláštního důvodu docíleno toho, že se člověku...

Spalování tuků

Dobrý večer pane doktore. Prosím vás mohu užívat spalovače tuku? Měřím 180 cm...

Spálový bacil

Dobrý den, chci se zeptat, dcera 3r., asi před půl rokem jsme si všimli zvětšených...

Spálový bacil

Dobrý den, je to už přes 2 měsíce, co jsem ve školce na praxi chytila spálový...

Spálový bacil

Dobrý den, predem se omlouvám pokud muj dotaz bude znit hloupe. Byl mi v krku...

Spálový bacil

Bylo mi řečeno, že při spálovém bacilu může dojít k poškození zraku a že by...

Spálový bacil

Dobrý den, moje dcera (8 let) má potvrzený nález spálového bacilu z výtěru...

Spálový bacil

Za kolik dní si může nemocné dítě (spála) mezi zdravé sourozence a bratrance...

Spálový bacil

Dobrý den, mám spálový bacil v pochvě. Můj doktor mi tvrdí, že se neléčí a je...

Spálový bacil

Dobrý den Mé 7leté dceři lékařka po výtěru z krku diagnostikovala spálový bacil....

Spálový bacil

Dobrý den, již přes měsíc trpím bolestmi v krku, výtěr prokázal spálový bacil....

Spálový bacil

Dobrý den,mám dceru její 15 let,ona má v krku spálový bacil. Chci se zeptat...

Spálový bacil

Dobrý den, chci se zeptat u mé vnučky, s kterou jsem často v kontaktu byl zjištěn...

Spálový bacil

Dobrý večer, u dcery (2 roky a 8 měsíců) byl v moči zjištěn spálový bacil. Můžete...

Spálový bacil

Dobrý den, Opakovaně se mi vrací spálový bacil, který není schopno vyléčit...

Spálový bacil

Dobrý den, Opakovaně se mi vrací spálový bacil, který není schopno vyléčit antibiotiky...

Spálový bacil - prevence

Dobrý den, pracuji v mateřské škole. Ke konci tohoto týdne se u nás vyskytl...

Spálový bacil u příbuzných a kojenec

Dobrý den. Za 8 dní (12.6.) se chystáme na návštěvu k rodičům s dvouměsíčním...

Spálový bacil v pochvě

Dobrý den, již přes půl roku bojuji se spál bacilem v pochvě, ani bych oněm...

Spálový bacil, Penicilin

Dobrý večer.I já mám otázku ohledně spálového bacilu.Syn ho má, dostal Penicilin. Bude...