Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Špatná psychika a střevní obtíže

Psychika Manuta . 10.8.2012

Vážená paní doktorko Heřmanská, velice Vám děkuji za zodpovězení mého dotazu. Kolonoskopie byla pro mě otřesným zážitkem (urputné bolesti při výkonu), takže bych ji z novu podstoupila jen v jednutnější případě. Vaše odpověď, že by malé množství krve v hlenu na začátku stolice souviselo s podrážděním střeva občasným průjmem, mě uklidnila. Jenomže... Moje psychiatrička mě poslala na alergický test na Zoloft, protože pátým dnem trpím úpornými vodovatými průjmy 10x denně v noci, po ránu, během dopoledne. Bohužel výsledky testů budou až za 10-14 dní. Doktorka mi tedy Zoloft ihned vysadila a dala mi Citalopram Orion 10mg + Neurol ráno (společně) a Neurol na noc. Jenomže průjmy vodovatého charakteru i nadále přetrvávají a dala jsem další 3kg dolů během týdne. Takže při výšce 160cm, i když jsem drobnější postavy, mám už jen 44 kg. Můj obvodní lékař i psychiatrička mají dovolenou. Měla bych prosbu, jak zastavit vodovaté průjmy... za chvíli se ztratím a asi se mi sesype celý organismus, toto tělo přece nemůže zvládat. Hlen ve stolici (průjmu velmi syté žlutavé barvy) občas přetrvává, krvavé stopy jsem nezaznamela), pouze řitní otvor je "podrážděný a odřený" i přes to, že používám vlhčený toaletní papír. Už nevím jak dál. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Rozhodně své lékaře konsultujte co nejdříve. Pro Vás je nyní podstatná tzv. rehydratace a realimentace- musíte patřičně hradit zvýšené ztráty průjmovými stolicemi. Pitný režim by měl být přizpůsoben, je dobré zařazovat minerálky vedle stolní vody, čaje apod. Jídlo je důležité- zástava příjmu nevede k zástavě stolice- naopak, dochází k minerální nerovnováze, která může průjmy udržovat. Vhodné je jíst světlé pečivo, více uvařenou rýži, těstoviny, drůbeží či rybí maso, jpgurty a zdroje probiotik, omezit luštěniny, zeleninu, "zbytkovou stravu".

Související dotazy

Špatná psychika a střevní obtíže
Dobrý den, je mi 31 let a v posledních měsících jsem...
Špatná psychika a střevní obtíže
Vážená paní doktorko, děkuji Vám již podruhé za odbornou...
Střevní obtíže
Dobrý den,před cca dvemi mesici jsem prodelala nejakou...
Psychika
Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny...
Narušená psychika
Dobrý den,nejedná se o mně,ale o partnera. Neutále...
Střevní obtíže
Dobrý den jmenuji se David mám takový menší problém...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Špatná pamět

Dobrý den Mám velký problém s pamětí.. Spozoroval jsem tento problém asi od...

Špatná paměť,dvojité vidění, nadměrné pocení

Dobrý den, v současné době je mi 32 let.Poslední 3 roky trpím nadměrným pocením...

Špatná pleť

Dobrý den, je mi 26 let a mám pleť jako kdybych byla znovu v pubertě. Na bradě...

Špatná pleť

Dobrý den, už dlouho mě trápí problémy s pletí. Často se mi tvoří akné, nejvíce...

Špatná pleť

Dobry den ,mam hodně "beďarů" nic mi na to nepomáhá:( poradíte mi prosim (15...

Špatná plomba

Dobrý den, při rentgenu mi bylo zjištěno, že mi má bývalá zubařka udělala špatnou...

Špatná pohyblivost kolene

Dobrý den, jsem po úrazu kolene (luxace čéšky levého kolene - pád z koně), z...

Špatná poloha plodu

Dobrý den, paní doktorko, nyní jsem v 31.tt a moje miminko je v příčné poloze.Můj...

Špatná průchodnost nosu, sucho v nose

Dobrý den, moje obvodní lékařka mě doporučila na ORL kvůli zarudlym mandlím,...

Špatná psychika

Dobrý den, začínám se bát o svoje psychické zdraví. Už odmala mám tzv. sociální...

Špatná psychika a střevní obtíže

Vážená paní doktorko, děkuji Vám již podruhé za odbornou konzultaci. Vyhledala...

Špatná psychika a střevní obtíže

Dobrý den, je mi 31 let a v posledních měsících jsem si prošla velmi stresovým...

Špatná psychika?

Dobrý den. Je mi 20 let a již delší dobu mám před spaním divný pocit. Začnou...

Špatná rovnováha

Dobrý den, aby jste mi mohli napsat svůj názor a radu začnu od začátku. Přibližně...

ŠPATNÁ SLYŠITELNOST

Prosím mám dotaz,byla jsem na audiu kde se potvrdila slabá slyšitelnost nízkých...

Špatná srážlivost krve

Dobrý večer pane doktore, Můj přítel (23 roků) podstoupil plánovanou operaci...

Špatná technika čištění

Dobrý den, může špatná technika čištění způsobit ústup dásní (odhalování zubních...

Špatná termoregulace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím může být, že je mi pořád zima? V...

Špatná termoregulace těla

Dobrý den. S problémem se kterým se potýkám je špatná termoregulace těla. Stačí...

Špatná termoregulace u Dítěte 4,5roku

Dobrý den, mám dcerku 4, 5roku je od malinka silna alergicka. Alergie na potraviny(...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vysvětlení artroskopie

Vážený pane doktore, paní doktorko. Chtěla bych se zeptat na vysvětlení lékařských...

Srdcové eso symbolizuje západní civilizaci

Červený symbol srdce jsme zvyklí vídat na kartách nejrůznějšího druhu a původu....

Červené pupínky

Dobrý den pane Doktore/rko. Chtěl bych se zeptat už skoro 3 týden mě dráždí...

Prasklá žíla po odběru krve

Dobrý den pane doktore, před více než měsícem jsemí byla na odběru krve při...

Zánět trojklanneho nervu a homeopatika

Dobrý den, měla bych prosbu,dnes mi byl diagnostikován zánět trojklanneho nervu...

Velikost penisu

dobry den.rad bych vedel vic o zvetseni penisu.slysel jsem ze jsou nejake hormonalni...

Vodnatý průjem

Už druhy den mám prujem. Byl spíše vodnatý občas jen vodnatý. Měla jsem teplotu...

Modřina na zádech nebo něco vážnějšího?

Dobrý den, prosím Vás o názor, zda se dle přiložených fotografií jedná podle...

Mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých žil ve stehně?

Prosím, mohu rehabilitovat po zlomenině ramene, když mám trombozu hlubokých...

Po sternotomii lze hrudní kost jednoduše zase „slepit“

Netradiční metodu spojení hrudní kosti po otevřené srdeční operaci použili lékaři...

Množství mléka a tekutin u 8.měsíčního dítěte

Dobrý den, paní doktorko, můžete mi, prosím, poradit, kolik UM a ostatních tekutin...

Svědění kůže

Dobrý den, mám dotaz ohledně svědění kůže. Zprvu mě svěděla jen pokožka hlavy...

Kaz a díra v zubu


Nespavost, strach, špatné dýchání

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na můj problém. Jsem ve 38 tt a již asi...

MUDr. Olga Roškotová

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost

Tabák ničí žíly, nekuřte!


Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte


Zánět spojivek


Bolest ramene

Dobrý den, je mi 44let. v roce 2005 jsem měla potíže s ramenem. SONO: V oblasti...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×