Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Spect

Dana . 21.8.2014 redakce uLékaře

Chci e zeptat ,které vyšetření je přesnějí při zjišťování ICHS zda spect myokardu nebo koronografie. Děkuji

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, paní Dano. Na tuto otázku nelze odpovědět, protože každé z těchto vyšetření zjišťuje trochu něco jiného, takže se nedá zcela říci, že by jedno šlo zaměnit za druhé a že by jedno bylo "přesnější", různá jsou také rizika vázaná na průběh těchto vyšetření. Pokud jde o desaturace řešené v minulých dotazech, k posouzení nedokrevnosti srdečního svalu jako příčiny problému (je to ale nepravděpodobné) by stačil SPECT. Jak již ale zde opakovaně řešeno - postup je nutno řešit s lékařem, který zná detaily - jak interpretaci výsledků dosavadních vyšetření, tak doporučení vhodných dalších testů.

Související dotazy

Koronografie
Chci se zeptat ,které vyšetření je přesnějí při zjišťování...
Spectmyokardu
ptala jsem se na to zda je přesněší koronografie nebo...
Vazospastická angina pektoris
Dobrý den, trpím na pálení na hrudníku. Mám absolvován...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spavost (velká) po operaci - 2,5 roku dítě

Dobrý den, dcera (2,5 roku) si 8.4. (tj. před 9 dny) při pádu zlomila pažní...

Spavost po gastroenteritidě

Dobry den chceme se vás zeptat jestli u 18 měsíčního dítěte,které prodelalo...

Spavost, vyhýbání se lidem, úzkost

Dobrý den. Chtěla by jsem se zeptat. Co se dá dělat a o jakou poruchu se jedna...

Specialista na dnu

Ptal jsem se, zda ve středočeském kraji nebo v Praze existuje specialista na...

Specialista v Brně

Dobry den, ma vnucka trpi ulceroidni kolitidou. Je mozne doporucit dobreho...

Speciální antibiotika a léky na tlak

dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je možné brát antibiotikum rifampicin...

Specialni problem v sexu

Dobry den mam problem..jsem s partnerkou 2 mesice a vzdy kdyz mame sex tak je...

Speciální výživa

Dobrý den můj 3 letý syn má úžívat tyto příkrmy Nutriny drink,protifar a sinlac...

Specifikace léku

Dobrý den,psala jsem o radu kvůli změně léků mé mamky.Chápu,že bez obeznámení...

Specifikum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a předem omluvit za mojí slohovku, jestli...

Spectmyokardu

ptala jsem se na to zda je přesněší koronografie nebo spect myokardu při zjištˇování...

Speriogram

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je tu možnost otěhotnění přirozenou cestou...

Sperma

Dobrý den, za pár dní mi bude 15 a ještě jsem neměl noční poluci neboli výstřik....

Sperma

Dobrý den, je mi 13 let. Při masturbaci mi vůbec nestrika ani netece sperma....

Sperma

Pane doktore prosím o radu, lze uchovat sperma v domácích podmínkách,třeba v...

Sperma

Dobrý den.mění sperma ve vagíně barvu a změní se jeho hustota?

Sperma

Dobrý den.Je mi 47let a zjistil jsem že mé sperma není bílé ale černé,spíše...

Sperma

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je normální že mužům kape sperma během...

Sperma

Dodavám k předchozímu dotazu, nemám sperma ani při masturbaci. Mám tedy ještě...

Sperma

V kolika letech se normálně vystříkne sperma ? (několik ml.) A má se vůbec ve...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×