Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Spermatokéla opět problém

Urologie Robert 13.7.2014

Tento dotaz v uvozovkách jsem vám již zasílal, dole je další dotaz k tomuto problému. Děkuji za váš čas.

„Dobrý den pane doktore. Předem moc děkuji za váš čas a prosím o váš názor. V roce 2008 jsem se úspěšně dle doktora zbavil chlamydií. Od té doby jsem měl prakticky problém jen s pravým nadvarletem. Proto jsem to řešil nejdříve prášky proti bolesti a poté přes urologa kde mi zjistil tzv. spermatokélu a navrhl operaci.
Ještě předtím než jsem byl na vyšetření u urologa začal jsem mít problémy s častým škrábáním v krku (prakticky do dnešního dne mě škrábe v krku a nemohu se toho zbavit) dále mě stále až do dnešního dne tzv.řežou oči (mám je zarudlé), pálí mě tváře a rty a mám stále rudý obličej a okolí krku. Dále mě trápí delší dobu svědění (píchání) kůže na celém těle a na břiše a nohou mám fialové flíčky na kůži. Častá je u mě i malátnost, únava a bolest kloubů.
Proto jsem uvítal že před operací musím jít na krev a na předoperační vyšetření, kde jsem doufal že se něco zjistí co se mnou je. V krvi mě byly zjištěné hodnoty a tyto byly tučně vytištěné:
ALT=1.63 (AST=0.5) , ESR=44, CHLAMG=0.97, CPNG=1.33, BORM=1.01

Dle doktora bylo vše v normě a absoloval jsem tedy operaci. Po operaci problémy, které popisuji výše neodezněli a stále mě trápí. Dnes mám měsíc po operaci varlete a varle se nehojí a stále bolí. Při kontrole u urologa bylo zjištěno, že tam mám znovu tekutinu (boule nad varletem) a hrozí znovu operace. Mě ale to varle bolí úplně na jiném místě než mám tu bouly s tekutinou. Varle bolí jakoby ze spodu. Na bolest beru prášky Ibalgin a palalen a snažím se ledovat varle. Bolest neustupuje a přijde mi, že na obou varlatech mám zduřené cévy nad varlaty. K urologovi mám přijít na ko v srpnu.
Proto mám obavu, že varle a ty výše uvedené problémy by mohli souviset s nějakou infekcí a rád bych znal váš názor.
Moc děkuji jestli jste můj dopis dočetl až sem a děkuji i za případnou odpověď „

Nový dotaz:
Pane doktore stále mě trápí únava a malátnost, bolest v krku odezněla a i řezání oči je menší, ale boule nad pravým nadvarletem tvrdne a řekl bych, že se zvětšuje. Odpověděl jste mě na můj předchozí dotaz výše, že by to mohla být i tuberkulóza, ale ta se projevuje kašlaním a zvýšenou teplotou. Ani jedno nemám. Napadla mě ještě jedna věc před operací jsem měl logicky strach z dřívějších chlamydií a byl jsem u kožní doktorky na stěru z močové trubice, výsledky byly negativní. Ale já výtok z močové trubice nemám. Není možné že by právě ta tekutina nad pravým varletem (o které urolog řekl po operaci, že neví kde se tam vzala a že to nechápe) mohl být ten možný výtok, který je charakteristický právě u neduhů jako jsou chlamýdie či jiná infekce nebo i třeba kapavka?? Snažím se hodně pít, ale i přesto se mi moč zdá nažloutlá a pokud zůstane v močové trubici po močení tak mě někdy pálí na špičce penisu.
K urologovi jsem objednán v půlce srpna ohledně posouzení té boule a možnosti předělání operace. Jelikož mě varle stále bolelo byl jsem u urologa i v tomto týdnu. Udělal ultrazvuk a řekl mi, že se nic nezměnilo, že tam nic nevidí a proč jsem vůbec přijel. Já odpověděl, že kvůli bolesti varlat.

Co by jste mi prosím poradil? Mám logicky strach z další operace (předělání spermatokély) že se tím nic nevyřeší a komplikace budou stále pokud se nezjistí co se mnou je. Lze ta tekutina kterou odoperují poslat třeba na rozbor? Nebo dá se zjistit infekce či jiné neduhy z moči?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urogynekologie, Urologie‎ Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Zdravím! Urogenitální tuberkulóza se neprojevuje kašlem ani teplotami. Bohužel Vaše potíže ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Spermatokéla
Dobrý den. Na levé straně mi byla diagnistikována cysta...
Spermatokéla
Dobrý den.Muj manžel(33 let) si nahmatal nebolestivou...
Problém s genitálem
Již cca 4 měsíce mám problém s vyrážkou na žaludu....
Po abscesu nadvarlete
Ještě paní doktorko tet jsem si to našel jmenuje se...
Problém s erekcí
Dobry den. Procitam si stranky a pridavam se k dotazu...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Sperma nebo vytok

Z přítelkyně na začatku sexuálního dráždění prstem ve vane postupne vyteklo...

Sperma po mononukleóze

Dobrý den, manžel prodělal v období dospívání mononukleozu, byl také hospitalizován...

Sperma pro zdravou pleť

Dobrý den. Několikrát jsem z různých zdrojů četl (vč. článku přímo od kožního...

Sperma teče dřív než má+zvíšená erekce

Dobrý den,za pár měsíců mi bude 19 let a chtěl bych se zeptat proč mi teče sperma...

Sperma ve sprše

Dobrý den, možná je můj dotaz zvláštní, ale byli jsme v kempu, kde byli...

Sperma z konečníku

Dobrý den,měl bych dotaz,zda je možné vylučovat sperma z konečníku při sex.aktu,při...

Sperma, pH

Dobrý den, s manželem se nám již nějaký čas nedaří počít dítě. Manželovi vyšel...

Sperma,ejakulace

Je mi 17 let a moje sperma je takové lepidlo které je spíše průsvitné a jako...

Spermatokéla

Dobrý den.Muj manžel(33 let) si nahmatal nebolestivou bulku na pravém varleti,...

Spermatokéla

Dobrý den. Na levé straně mi byla diagnistikována cysta - v.s. spermatokéla...

Spermicid

Dobrý den uvažuji , že bych jeste použivala Spermicid krém , užívám HAK Minisiston...

Spermicid

Dobrý den uvažuji , že bych jeste použivala Spermicid krém , užívám HAK Minisiston...

Spermicid a preejakulát

Preejakulat, zbytkove spermie x Spermicid Dobry den, S pritelkyni zatim...

Spermicid při menstruaci

Dobry den,pouzivam spermicidni gel pharmatex a v pribalovem letalu je napsano,ze...

Spermicidní gel jako antikoncepce

Dobrý den, mám na Vás prosbu, dva roky jsem používala HA a nyní s ní už nechci...

Spermicidní krém

Dobrý den, chtěla bych se zeptat specialistů v oboru gynekologie na jednu věc....

Spermicidní krém nebo globule a kombinace s HA a orálním sexem

Dobrý den, poslední dobou mám problém s používáním kondomu při pohlavním styku...

Spermicidní látky

Dobrý večer, mohlo by žít sperma po utření a umytí vlažnou vodou, mohlo by mít...

Spermicidní přípravky a jejích použití

Krásný den, chci se zeptat i na Váš názor. Antikoncepci brát nemohu a...

Spermie

Dobrý den, beru již celkem dlouho pravidelně antikoncepci. Vždy když se s přítelem...