Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Spolehlivost vaginálního kroužku při užívání antimykotické terapie

Gynekologie Monika 2.5.2017

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore,

užívám HAK vaginální kroužek NuvaRing. Nyní mám potíže a začala jsem užívat nejprve Clogin, který moc nepomohl, a nyní Gyno-Pevaryl 150 Combipack.

Potřebovala bych bezpečně vědět, zda Gyno-Pevaryl 150 Combipack a Clogin ovlivňují účinek hormonální antikoncepce NuvaRing.

V příbalovém letáku Gyno-Pevaril je uvedeno: "Přípravek GYNO-PEVARYL obsahuje složky na základě olejů, které mohou poškozovat pryžové bariérové antikoncepční prostředky (pesary) nebo latexové kondomy a snižovat tak jejich spolehlivost."

V příbalovém letáku Nuva Ring je uvedeno: "Při používání spermicidů a přípravků proti vaginálním kvasinkovým infekcím neztrácí přípravek NuvaRing antikoncepční účinek."

Znejistěla mě odpověď lékaře zde na stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/nuvaring-a-gyno-pevaryl-68804

Můžete mi prosím sdělit, jaká je skutečnost a případně jak dlouhou bych se měla chránit jinak, zda mohu přípravkem Pharmatex, od kdy od ukončení léčby ho mohu používat atd.?

Nyní je to 10. den, co mám zavedený aktuální kroužek.

Velmi děkuji za Váš čas.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Dymokury, Nymburk, Činěves

Dobrý den, Moniko, na Váš dotaz bude odpovídat ambulantní specialista z oboru gynekologie, který Vám jistě poradí. Prosím, vyčkejte jeho odpovědi.
S pozdravem,

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
odpovídal jsem zcela jasně
O účinku na Nuvaring se nezmiňuje,,ale pro jistotu bych byl opatrnější, i když by na hmotu kroužku Nuvaringu neměl mít vliv-.Při používání spermicidů a přípravků proti vaginálním kvasinkovým infekcím neztrácí přípravek NuvaRing antikoncepční účinek
Tedy vliv by mít neměl přesto bych byl opatrnější.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vaginalni krouzek
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli je pravda,...
Spolehlivost
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je nějaký rozdíl...
Spolehlivost antikoncepce
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně spolehlivosti...
Barva sliznice u vaginálního otvoru
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat mám vedle vaginalniho...
Spolehlivost antikoncepce
Dobrý den, paní doktorko, měla bych dotaz na spolehlivost...
Spolehlivost NT Gynefix
Dobrý den, po 7-mi letech užívání HA Belara bych ráda...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Spolehlivost kondomu před chorobami


Spolehlivost krevních testů


Spolehlivost MR při diagnostice RS


Spolehlivost negativního výsledku těhotensého testu


Spolehlivost NT Gynefix


Spolehlivost prášků


Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den. Je mi 17 let. HA neberu a menstruaci mam nepravidelnou. Tenhle mesic...

Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den, pravidelně užívám antikoncepci Minerva, avšak dostala jsem od...

Spolehlivost těhotenského testu

Dobrý den, který těhotenský test z českého trhu je podle Vás nejspolehlivější?...

Spolehlivost testu na HIV

V polovině června letošního roku sem podstoupil riziko při kterém by jsem mohl...

Spolkla jsem plombu

Dobrý den, vypadla mi plomba, ale bohužel velkou část jsem spolkla. Jak jsem...

Spolknutá kost

Dobrý den, mohla bych se zeptat,zda vadí spolknutá kost z kačeny u dospělého,Byla...

Spolknutá lžička

Při nevolnosti jsem si ke zvracení pomáhala plastovou lžičkou, kterou jsem vdechla,...

Spolknutá patrona ..

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc. Trpím posttraumatickou úzkostně...

Spolknutá plomba

Dobrý den, chci se zeptat. Dneska jsem byl u zubaře a našel mi kaz. Asi 2.5...

Spolknutá zátka od plechovky

Dobrý den, omylem jsem vypil zátku od plechovky od piva. Ted nevim, jestli to...

Spolknutí alobalu

Dobrý den, omlouvám se za zvláštní dotaz. Dnes jsem 6-ti týdennímu synovi připravovala...

Spolknutí bonbonu

Dobrý den, měla bych násl.dotaz. Spolkla jsem dnes kulatý kyselý bonbon o průměru...

Spolknutí cizího tělesa

Dobrý den pane doktore, 5.3. nebo 6. 3 se mi stala > takováto věc. > Přibíjela...

Spolknutí knoflíkové baterie

Dobrý den paní doktorko, dotaz do Vaší poradny jsem již posílala, ale na druhou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ztopoření údu

Dobrý den, mám takový ,,menší" problém. Totiž jde o to, že když se chci milovat...

Dobrý den, zapoměla jsem ...

Dobrý den, zapoměla jsem si vzít minulý úterý a středu antikoncepční pilulku,...

Odřený penis

Dobry den před nějakou dobou jsem si odřel penis protože se mi dlouho dřel o...

Červené tváře

Dobrý den dcera 11 let má sem tam červené líca,nevypadá to dobře.Jsme z toho...

Krupička na obličeji

Dobrý den,prosím Vás mám takový dotaz,nikdy jsem neměla potíže s pletí až do...

Dlouhodobá bolest nohy a paty

Dobrý den, jednou jsem doskočila a začalo mně bolet hned nad pravou patou.Jeli...

Mam na pravom oku exkaváciu nervu C/D

Dobrý deň, bola som u očnej lekárky predpísať si okuliare.Povedala mi že mam...

Více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů.

Dobrý den, více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů. V řasách...

Recidivující infekt močových cest

Dobrý den, mám takový delší dotaz ohledně mého "záhadného"zánětu močových cest....

Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý měsíc jsem načla poslední...

Euthyrox a zelené potraviny

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem. Vím,že jsem se měla optat mého lékaře,ale...

Červené fleky na kůži


Histologie znaménka - pozitivní


Projevy jak zánětu šlach tak syndromu karpálního tunelu


Bolest bérce

Dobrý den, už asi tři týdny mě trápi bolest v levé holenní kosti asi 12...

Komplikace po operaci rektokély

Jsem po operaci rektokely metodou star v roku2014 mam potize pri vyprazdnovani...

Uzdička srostla na žalud

Po několika dní sexu,se mi sedřela uzdička do krve,tak jsem ji mazal fungicidem,ale...

Tik pod okem a mravenčení nohou


Náhlé zalehnutí ucha

Zdravím. Dnes se mi z ničeho nic zalehlo ucho. ještě nikdy se mi to nestalo...

Poranění u dítěte bez očkování proti tetanu

Dobrý den, může onemocnět tetanem neočkované dítě, které se doma píchlo do prstu...

Zavřít reklamu