Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Srdce

Iveta 19.9.2018

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohl mých srdečních přeskoků. Mám to již rok a čtvrt. Ale nikdy mi to netrvalo celodenně jako teď a tak dlouho. Mám to již 12. den. Jsou to jako zastavení srdce a rána a i několikrát za den,nebo buch, buch, nic a to se opakuje..Mám i 10 do minuty, jak kdy. Holtra jsem měla v březnu, vše ok, jen benigní arytmie echo loni taky ok. Nemůže to být nebezpečné. Teď si beru 0,25 neurol při těchto stavech. U posledního ekg se nic neprokázalo to bylo min. týden, ale stále to jede, jsem z toho dosti vystresovaná, ač se snažím nato nemyslet. Myslíte, že je třeba znova holtr nebo by byl výsledek stejný jen možná by tam bylo více ES. Byla mi doporučena třezalka na zklidnění. Nemůže takto trvající tyto stavy poškodit srdíčko? děkuji za odpověď. Přeji Pěkný Den. Iv

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pokud Holterovo vyšetření EKG bylo v pořádku, není třeba se obávat a stresovat se. Doporučuji ještě zkontrolovat hormony štítné žlázy. Na rychlejší a výraznější tepové frekvenci se může podílet psychika, proto Vám doporučili Neurol a třezalku. Doporučovala bych zvážit konzultaci u psychologa. Také mohou být tyto potíže od páteře. Z toho důvodu by také bylo vhodné doplnit vyšetření u fyzioterapeuta. Kontrolní Holter. EKG stačí po roce, při zhoršení ev. i dříve, ale nyní to není nutné.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

Dobrý den
Zcela jistě je potřeba doplnit laboratorní testy krevní obraz, minerály, hormony štítné žlázy. Zopakovaní Holtru po 6 měsicích by asi stálo za to.
Výsledek by jste poté měla probrat s kardiologem. Extrasystoly mohou sice být benigní, ale když je ich moc tak bude na zvážení ev. nějaká symtomatická léčba(vše jistě cestou kardiologa). Také bych nepodceňoval vlyv stresu, nedostatku spánku a pod...Psycholog, psychiatr?
Zdravím

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Srdce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat...
Srdce
Dobrý den, delší dobu mě píchá u srdce a cítím bolest...
Srdce
dobrý den mám dotaz.. začalo mi rychle tepat srdce...
Srdce
Dobrý den,občas mi prokluzuje srdce,beru každé ráno...
Srdce
Dobrý den. Už docela dlouho mívám stavy kdy je mi na...
Srdce
Vážený pane, vloni na podzim jsem prodělala zánět osrdečníku,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Srdce

zdravím. chtěl bych se zeptat co je to vlastně ta palpitace. Bušení srdce a...

Srdce

Dobrý den, prosím vás co je HOT SPOT. Je to prý u každého člověka, když se narodí....

Srdce

Dobrý den. rád bych se dotázal na můj problém.Je mi pouhých 16 let. Jde o to...

Srdce

Zdravím. CHci se ještě zeptat, zaléhají mi často z ničeho nic uši a nebo mi...

Srdce

Dobrý den,monster je mamka(32) mi dneska řekla,že má relaxaci levé komory.A...

Srdce

Dobry den, každý den když si jdu zaplavat do bazénu, tak se mi stane divná věc....

Srdce

Dobrý den přeju ! chtel sem se vás zeptat jesli mi múžete poradit , beru už...

Srdce

Dobrý den.22,10,2015 jsem byla na ECHO a Chtěla jsem se zeptat,co pro mé srdce...

Srdce

Děkuji za odpověď, prosím Vás vím, že je to problém donutit kuřáka 40-ti letého...

Srdce

Dobry den, moje babicka byla na vysetreni na kardiologii. Nic moc mi nerekne,...

Srdce

Dobrý den Pane doktore,rád bych se zeptal,jestli existuje nějaké speciální...

Srdce

Dobrý den,byla jsem na EKG a bylo my zjištěno SR fr. 75. PQ O,12, ´QRS 0,04,...

Srdce

Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Poslední dobou se mi stává že mě zničeho nic...

Srdce

Dobrý den, je mi 14 let a už téměř týden pociťuji tlak na levé straně hrudi...

Srdce


Srdce

Prosím o vysvětlení toho nálezu. Mohlo by to ovlivnit přijetí k policii ČR?...

Srdce

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás o posouzení mého zdravotního stavu. Loni...

Srdce

Dobry den,moje dcera (15) ma neco se srdickem a nevim co.Mohli by jste mi poradit?Nic...

Srdce

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu. Asi před měsícem jsem si měřila jen tak...

Srdce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat přijde mi jako by mi preskakovalo srdce, co...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšený počet hormonů

Dobrý den pane doktore, včera jsem psala dotaz ohledně zvýšeného počtu hormonů...

Bolest na zadní (vnitřní )straně kolena

Dobrý den, ám asi dva dny bolest pod kolenem, nemůžu nohu propnout ani skrčit...

Zvýšený počet buněk v moči

Dobrý den, mám už třičtvrtě roku stále problémy při močení, nutkavý pocit na...

Zvýšený počet bílých krvinek a normální diferenciál

Dobrý den, mám dotaz ohledně svého KO. Při preventivní prohlídce mi bylo zjištěno,...

Zvyšený obsah trigliceridu

Dle krevního testu mám všechny hodnoty v normě, cholester. mám mírně zvyšený-6.4,ale...

Ušní šelest

Na konci ledna mi byl diagnostikován tinnitus. Pískání jsem začal vnímat během...

Zvýšený obsah Fe v krvi

Dobrý den. Preventivně jsem si nechal udělat u mého lékaře krevní rozbor. Bylo...

Antidepresiva

Dobrý den, pokud se na Vás obrátí studenti, pokaždé získají od Vás radu, nebo...

Zvýšený marker tymidínkináza

Dobrý den pani doktorka,už asi rok mám zvýšenú tymidínkinázu vždy okolo 25 U/l...

Zvýšený objem stolice

Dobrý den, asi před měsícem jsem měla akutní průjmové onemocnění, nejspíš infekční...

Zvýšený nádorový marker CA 19-9

Dobrý den paní doktorko, dlouhodobě jsem měla problémy se žlučníkem, ale po...

Perianální žilní trombóza

Dobry den, v pondeli tohoto tydne me zacal bolet konecnik a nasel jsem si tam...

Škroukání v břiše

Dobrý den, můj dotaz se týká poměrně častého kručeni (nebo tak něco ) v břiše!!!...

Zvýšený marker ca 19-9

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně markru ca 19-9. Minulý týden...

Světlá stolice, kručení v břiše


Zvýšený LDL cholesterol po dietě

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, kde může být ještě chyba....

Zvýšený marker 19-9

Dobrý den, manžel 35let, podstoupil preventivní onkologickou prohlídku v MOU....

Bodavá bolest kotníku


Zvýšený krevní tlak u dítěte

Mé dceři - za týden jí budou 3 roky, naměřili včera na preventivní prohlídce...

Náhlé zhoršení sluchu

Dobrý den,je mi 18 let. Začátkem ledna jsem náhle o dost hůře začala slyšet...

Zavřít reklamu