Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Srdeční arytmie

Srdce a cévy Jiří 29.10.2019

Dobrý den, chtěl bych se zeptat-nevlastní syn dochází již několik let na pozorování srdeční činnosti - holter,EKG... Chodí jednou za rok na kontrolu . Minulý rok přecházel od dětského kardiologa k "dospělému". Po poslední návštěvě mu bylo řečeno ,že mu bude muset být v nejbližší době voperován kardiostimulátor. Syn žádné obtíže necítí,nikdy mu nebylo nevolno,necítil bolest na srdci,hrudi atd. Prostě nikdy žádné příznaky,je to aktivní sportovec- běh,kolo,posilování . Problém je v klidovém stavu kdy mu prý velice klesá tep a objevují se AVbloky . Chtěli bychom se zeptat-protože začal studovat FTVS -zda se Vám jeví voperování kardiostimulátoru jako nezbytně nutné už teď. Moc děkuji za odpověď. Přikládám poslední lékařské zprávy.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

dle zprávy kardiologa má Váš syn velmi závažnou vadu v převdu vzruchu srdce a je zde poměrně vysoké nebezpečí smrtelné srdeční zástavy. Přesně toto je důvod, proč je jako sportovec takto intenzivně sledovaný, a proč tato vyšetření probíhají - aby se včas zachytil takovýto problém a přijala se preventivní opatření. Pokud bude kardiostimulátor vyoperován, je to pojistka toho, aby k akutní smrtelné zástavě srdce došlo, respektive pokud k zástavě dojde, stimulátor ihned srdce znovu elektrickým výbojem "nastartuje". To, že syn nemá subjektvně žádné potíže neznamená, že u něj není žádné riziko, může se to přihodit kdykoliv. A jistě jste i v televizi např. zaznamenal např. při fotbalovém zápase náhlou smrt přímo na stadionu mladého sportovce - často to jsou právě obdobné srdeční obtíže.

Čili závěrem: Ano, pokud to již specialista doporučuje, určitě bych se řídila jeho radami a kardiostimulátor si nechala voperovat. Nemá cenu to odkládat a zvyšovat tak riziko náhlé smrti.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Srdeční arytmie
Dobrý den, chci se zeptat. Matka je po operaci srdce...
Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Srdeční arytmie
Dobrý den, již asi rok si měřím tlak domácím tlakoměrem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Srdeční arytmie

Dobrý den. V práci mi zabylo špatně tak že jsme volali RZS. V nemocnici mi zjistili...

Srdeční arytmie

Dobry den,mam dotaz ohledne ablace.Pred 3 lety jsem ji podstoupila .Diagnoza...

Srdeční arytmie

Dobrý den,měla bych dotaz,již desítky let beru vasocardin 2x denně a 16 let...

Srdeční arytmie

Dobrý den. Mám prosím dotaz ohledně srdce, je mi 20 let a asi 3 roky se mi stává...

Srdeční arytmie

Dobry den,zhruba tak 5 týdnů kašlu,spíše suchy kasel,ale někdy vykaslu i zelenkavy...

Srdeční arytmie

Dobrý den,prosím o váš názor na výsledky měření přístrojem Holter.Svojí lékařce...

Srdeční arytmie

Dobrý den, Asi před měsícem mi začalo nepravidelně bušit srdce a dost mě to...

Srdeční arytmie

Dobrý den, je mi 25 let a již 3 týdny mě trápí bušení srdce , většinou nad 100tepů...

Srdeční arytmie

Dobrý den, absolvovala jsem magnetickou rezonanci krční páteře a pár dní po...

Srdeční arytmie

Dobrý den mám dotaz trpím na aritmie nevím přímo jaky a proc když mi delaj...

Srdeční arytmie

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat můj otec se lečí s vysokým tlakem a já také a...

Srdeční arytmie

Dobrý den, je mi 19 let a poslední skoro tři týdny mám mírné potíže. Pocituji...

Srdeční arytmie

Dobrý den, poslední dobou mě trápí časté bušení srdce nebo spíše "přeskakování"...

Srdeční arytmie

Pekne pozdravujem. PETER/32/183 cm/65 kg. Bežne mám pocit preskočenia srdca...

Srdeční arytmie

Dobrý den, již asi rok si měřím tlak domácím tlakoměrem Omron na paži. Poslední...

Srdeční arytmie

Dobry den. Pred par dny jsem zpozoroval pocitoval takove skubnuti preskoceni...

Srdeční arytmie

Dobrý den. Léčím se se srdeční arytmií a užívám Warfarin 3mg 1x denně. Prosím...

Srdeční arytmie

Uz 6 dni me trapi pichani u srdce obcas bolest pres den bije srdce normalne...

Srdeční arytmie

Dobrý den ,mam dotaz zda může holter zapsat chybný záznam. Měla jsem na záznamu...

Srdeční arytmie

Dobrý den.Užívám Rivodaron200 na srdeční aritmiji.Proto se chci zeptat, proč...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Azitromycin- chlamydie

Dobrý den, chtěla bych se prosím poradit o problému, dostala jsem od svého gynekologa...

Křupnutí v koleni

Dobrý den, křuplo mi dost hlasitě a hlavně bolestivě v koleni. Bolest ani po...

ZÁNĚT PŘEDKOŽKY

Dobry den , objevili se mi na predkozce takove bolestive prasklinky , a nevim...

Nežádoucí účinky neurolu

Dobrý den, užíval jsem neurol zhruba 3 roky, balení 1.0 mg mi vždy vydrželo...

Mravenčení na pravé straně těla

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká podivného útlaku - mravenčení, které...

Pach z úst

Dobry den! Chcel by som sa opytat ci je mozne nejak odstranit pach z úst.Moj...

Stahování předkožky u dítěte a jizvičky

Dobrý den, mám prosbu. Mám skoro 4 letého syna a předkožka mu jde skoro celá...

Preventivní prohlídka u gynekologa- co je hrazeno pojištovnou

Dobrý den, proč nejsou preventivní prohlídky u gynekologa proplácené zdr. pojišťovnou....

Otok kotníku po akupuntuře

Dobrý večer, potřeboval bych poradit s menším otokem na noze. V minulosti jsem...

DNA

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda se akutní dnavý záchvat může projevit i...

Divný pocit v uších a hlavě

Dobrý den, už delší dobu mám pocit, že něco není v pořádku. Skoro denně mne...

Bolest kolene

Dobrý den, před 3 dny jsem v noci padla v rychlosti na štěrk na kolena. Mám...

Zvýšené CRP a nižší tepová frekvence


Skvrny na patře

Dobrý den. Mému příteli se udělaly na začátku krku na.patře skvrny. Nijak nebolí...

Bolí mě prsa zhruba od třetího dne, co beru antibiotika

Dobrý den, chci se zeptat, bolí mě prsa zhruba od třetího dne, co beru antibiotika...

Trávicí obtíže


Kvasinková infekce u muže

Může se kvasinková infekce u muže projevit nutkáním na močení a pocitem nedomočení?...

Bílé pupínky na varlatech

Dobrý den, Na Varlatech se mi něco jako akné - bílé pupínky - mohl bych se...

Vynechání menstruace při antikoncepci Yosefinne

Dobrý den, beru antikoncepci Yosefinne. Je to moje první antikoncepce a užívám...

Mirzaten

Dobrý den,mám pár dotazů.3 týden užívám Mirzaten 30mg,první týden půlku a pak...

Reklama
Zavřít