Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po CMP, psychiatrická péče

Psychiatrie Zdenek 23.2.2019

Tata je po cmp. Dopadlo to dobre a byl po prepusteni skoro v poradku. Bylo mu zjisteno ucpani tepny do hlavy, ale pry ma jeste jeden obeh v poradku. Dali leky na redeni , tlak, bolest, lepsi spani. Zacal ale mit sebevrazedne myslenky a zacal pit. Jeden den nedorazil domu a prisel az druhy den. Mezitim policie se resila atd. Vzali ho na hospitalizaci na neuro. Tam vyvadel a tak do nej naprali rispen, escital... po mesici jsme ho nechteli nechat bez dozoru a tak sel na leceni protialkoholicke. Po 6 tydnech prisel domu uz hodne utlumen. Nikdo mu neresil leky ani po dalsich kontrolach. Bral 14 leku uz v tomhle case a to pul roku. Jeden vecer otekl , prestal mluvit , cukalo mu s tvari, pulka tela spatna hybnost, brneni , paleni. Vzali ho rychlou na neuro. Po mrku jej ta 4 dny pustili ze vse ok a ma pokracovat v kontrolach. Operaci tepny mu nechteli delat. Ted uz ale byl ve stavu kdy nemuze spat, je totalne spomalen, soupava chuze a proste totalne mimo pohled, pohyby atd. Od stavu po mrtvici min 10 let jinde. Nedalo mi a zacal jsem sam resit co bere. Priznaky rispen byly podobne jak jeho stav. Lek se pry nebere vic nez 6 tydnu a on jej bere uz min 8 mesicu. Trval jsem na navsteve u psychiatricky. Byla prekvapena ze to bere a ze u posledni hospitalizace nebyl psychiatr. Vysadila rispen, stahla escital, vyhodila zoldepam a nechala jenom oxazepam ktery bral taky. Proste domluva byla snizit leky na minimum. Uz nebyl psychicky nemocny, byl totalne utlumen. Po vysazeni zacal brecet ze jej boli noha a ruka na jedne strane az pali. Zvedl se novalgin ktery take bere uz dlouho a stav se zatim po 2 dnech vysazeni nelepsi. Uvitam rady jinych odborniku. Potrebuji at je vitalnejsi jak pred psychofarmaky a netrpi. Rad bych i probral second option nekym ohledne operace ucpane cevy. Dle interakci leku jeste toho bere hodne i duplikovane atd. S kazdym odbornikem prochaziˇ znovu at se vse snizi a slouci. Praktik se na to uplne vy.....neverim uz moc pracovistim kde otec se 8 mesicu pohybuje. 15 leku brat a neresit je konec cloveka

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Zdeňku,
chápu, že je pro Vás současná situace znepokojující a unavující a že chcete otci pomoci. Nicméně k tomu, aby jsme se mohli nějak vyjádřit ( ať již k léčbě samotné, tak například k možnosti řešení ucpané neprůchodné krkavice), bude nutné znát více informací. Váš dotaz tedy předám našim konzultantům, kteří Vás budou kontaktovat a zkusí s Vámi najít odborného lékaře, který by s Vámi mohl konkrétní nálezy zhodnotit a vymyslet možné další kroky. Vyčkejte si tedy, až Vás budeme kontaktovat. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den,
asi vám neřeknu nic zásadního. Jen to že risperidon by se něm podávat u CMP vůbec, riziko, vyšší incidence mozkových příhod a když tak pouze v krajní nouzi na léčbu psychotických příznaků, a na dobu nezbytně nutnou, tohle je teorie, antidepresivum proč ne, Oxazepam jenom při úzkosti. Léky na "vitalitu" neporadím dle mého názoru žádné neexistují a co existuje v lékarně a je volně prodejné tak nebudu říkat že to jsou podvody, ale spolehlivost je sporná.
Zdravím MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Dana Halbichová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr

Dobrý den,

1.operace ucpané tepny se provádí pouze tehdy, pokud není uzávěr úplný a je v rozmezí 70-85%, pokud je úplný, neoperuje se.
2. s užívanými léky si řiďte podle psychiatra.
3. stav, který měl, mohl být i epileptický záchvat buď po prodělané mozkové příhodě nebo v rámci odvykání alkoholismu
4.bolest a pálení stejnostranných končetin může být rovněž po proběhlé mozkové příhodě a lze ji tlumit jen léky. To by měl poradit neurolog, nasazuje se nejčastěji gabapentin nebo v jeho případě lépe pregabalin, který by mohl ovlivnit i jeho psychiku a pokrýt případně epileptický záchvat.
Zdravím
Dana Halbichová

Související dotazy

Stav po CMP, nechutenství, úbytek na váze, únava
Dobrý den,měla bych dotaz týkající se zdravotního stavu...
Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
CMP
Dobrý den, rodiinná přítelkyně dostala CMP před 14...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po bypassu

Dobrý den jsem asi 10 dní po operaci trojnásobného baypasu zjímalo by mne jestli...

Stav po CA prostaty

Som po RAPE prostaty. Hodnoty PSA11/2016,PSA 10.1.207/0.01 3.2./0.06 4.4./0,056...

Stav po cevní mozkové příhodě

Dobrý den, prosím o vysvětlení zprávy z magnetické rezonance: Na MRA venozním...

Stav po cirkumcizi a plastice uzdičky

Dobrý den, jsem po celkové cirkumcizi a plastice uzdicky. Je takovýto otok po...

Stav po císařském řezu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na bolest po císařském řezu. Jsem tři týdny...

Stav po císařském řezu

Dobry den, manzelka je mesic po cisari. Chteln bych se Vas zeptat, jak dlouho...

Stav po CMP

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje babička prodělala 18.8.2017 cévní mozkovou...

Stav po CMP a cestování letadlem

Dobrý den, prosím o radu. Muž 43 let st.p úrazu hlavy před 15 lety, CMP v souvislosti...

Stav po CMP se stenózou krkavic

Dobrý den,píši ohledně mamky,která minulý leden prodělala slabou mozkovu příhodu...

Stav po CMP, nechutenství, úbytek na váze, únava

Dobrý den,měla bych dotaz týkající se zdravotního stavu mé maminky. V říjnu...

Stav po CT PRT

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je normální po zákroku CT PRT že mi po...

Stav po déze hlezna

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem. V srpnu 2013 jsem měla úraz hlezna a...

Stav po diagnostické hysteroskopii

Dobrý den, dne 14.6.2017 jsem byla na hysteroskopii. Po výkonu jsem nekrvácela...

Stav po distorzi kolene

Dobrý den, dnes jsem byl na magnetické resonanci levého kolene. POPIS: Postavení...

Stav po distorzi kolene

Dobrý den, jsem cca měsíc a něco po (druhé) distorsi levého kolene. Mám utržený...

Stav po distorzi kolene

Dobrý den, dne 25.2.2013 se mi stal úraz při sportu, lékařská zpráva: bolestivost...

Stav po distorzi kolene- léčba

Dobrý den, po pádu na lyžích mi bylo diagnostikováno (S836 st.p. distorsio art....

Stav po dopravní nehodě

Dobrý den, před 5ti týdny mě srazilo auto. V nemocnici mě téměř celou zrentgenovali...

Stav po drobném úrazu

Dobrý den, udělala se mi na noze taková modřina (vypadá spíš červeně a žlutě...

Stav po embryotransferu, hodnota hCG

Dobrý den, jsem 10. den po KET 5 denního embrya. Dnes jsem si nechala odebrat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Petechie

Dobrý den chtěl bych se zeptat dceři je 16 let a na konci srpna se ji objevili...

Můžu se ode mne přítelkyně nakazit kondylomaty, když je mám? A co HIV?

Dobrý den, jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco...

Spálová angina

Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik s nepříliš dobrou imunitou...

Vynechání menstruace


Podrážděná slinivka břišní


Výměna kyčelního kloubu

Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se svym dotazem. V 14 letech...

Fermalac vaginal v těhotenství

Dobrý den ,jsem v 16 týdnu těhotenství, má lékařka má dovolenou ,proto bych...

Alergická reakce kůže

Dobrý den, mám dotaz. Kamarádovi se pravidelně vždy pod jedním okem (předtím...

Málo krevních destiček

Docházím na odd.hematologie, kvůli malému počtu krev.destiček. 9.5.t.r. mi byla...

Bolest zubu a oteklá dásen


Osteochondrosa

Dobrý den,na základe RTG A CT pátere byla manželovi diagnostikována osteochondrosa...

Bolest nehtu a celeho palce u nohy po narazeni.

Dobry den, pred tydnem se mi nestastnou nahodou dostalo chodidlo pod dvere autobusu...

Chondroza ploténky


Fialová skvrna na penisu

Dobrý den na penisu pol kůží se mi udělala fialová skvrna a nahmatal jsem malou...

Lupénka a postižení kloubů

Prosím o vysvětlení popř. doporučení: zak dg M 070 psoriasis artropatica, dx...

Ekzém na ploskách

Dobrý den, před pár dny se mi začala loupat kůže na prstech u nohou. To se mi...

Neuropatie a vitamín B12

Dobrý den, léta se potýkám s bolestmi a mrtvěním rukou a nohou, srdeční arytmií,...

DESTRES AKTIV

Dobrý den, máme zadání vypracovat prezentaci (zápočet), a pak ji přednést vedoucímu...

Brnění končetin po alkoholu

Dobrý den, poslední dobou se mi stává že po vypití i malého množství alkoholu...

Zvýšená teplota, bolest břicha

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Před...

Reklama
Zavřít