Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stav po fraktuře bérce

Ortopedie Michaela 26.8.2018

V prosinci 2017 jsem upadla a zlomila si holenní kost (viz přiložená lékařská zpráva), proběhla operace, po které mám v noze hřeb v holenní kosti a 7 šroubů (5 v okolí kotníku a 2 v lýtkové kosti "pod kolenem"). Lékař doporučil vyndání materiálu z nohy po roce od operace. A mám se rozhodnout, zda chci materiál vyndat nebo ne. Chtěla jsem se zeptat, zda je vyndání nutné. Na nohu už plně došlapuji delší dobu, ale noha velmi bolí a po ujití cca 2 km už jenom kulhám. Nejvíc noha bolí od spodu kotníku směrem nahoru po vnitřní straně nohy. Vymizí tato bolest např. po vyndání materiálu z nohy? Je to velmi omezující, nedovedu si představit co bych dělala, pokud bych pracovala v takové profesi, kde bych vetšinu doby musela stát nebo chodit. Děkuji. Doplnění informací: Obrátila jsem se na poradnu z důvodu, že se doporučení lékaře z traumatologie a mého praktického lékaře liší. Chtěla jsem znát názor dalšího traumatologa. Rozhodně mi lékař nedoporučuje vyndání kovu z důvodu bolestí v noze, jak zaznělo v odpovědi z Vaší poradny. Tuto informaci přecházejí lékaři mávnutím ruky. Tvrdí, že kov v kosti není vhodný vzhledem k mému věku, že kov "oslabuje" kost a je rizikový z důvodu dalšího možného úrazu. Praktický lékař tvrdí, že vyndání není nutné. Tak jak si mám vybrat? Nejsem lékař. Zajímalo mě, jak probíhá praxe např. v jiných ordinacích.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ano, pokud jsou takovéto obtíže, tak je vhodné kovový materiál odstranit. Je z...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Záleží na postavení zlomeniny, stavu prostavění zlomeniny, případném tlaku šroubů v oblas...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Snížený stav výživy
Dobry den, maminka je po chemoterapii a operaci žaludku...
Stav po fraktuře
Dobry den 15.2. Jsem utrpěl zlomeninu Berce a lytkove...
Stav po fraktuře bérce
Dobrý den, už je tomu dva roky, co jsem měl zlomenou...
Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?
Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní...
Stav po mykoplazmové infekci
Dobrý deň, vážený pán doktor, už od začiatku februára...
Stav po angíně
Dobrý den, chci se zeptat. Syn 7 let od prosince měl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po extrakci zubu moudrosti

Dobry den ve čtvrtek jsem byla na extrakci zubu 8 v levo dole(zub se odstranoval...

Stav po extrakci zubu moudrosti

Dobrý den. Včera jsem byla na vytrhnuti horní osmičky. Vytrhnuti bylo 5minutove....

Stav po extrakci zubu- je nález v dutině ústní normální?

Dobry den, jsem 5 dni po extrakci 8 vlevo dole. Bolest dnes prvni den ustoupila...

Stav po extrakci zubu, zánět kosti

Dobrý den , můj problém se táhne už měsíc , začalo to ukrutnou bolesti vlevo...

Stav po flebotrombose

Dobrý den, jsem asi měsíc po hluboko-žilní trombóze v levé noze a následné oboustranné...

Stav po fr. levého zápěstí, dist. část radia

Vážený pane doktore , obracím se na Vás s dotazem. V červenci 2011 jsem...

Stav po fractura tali I.

Dobrý den, dne 28. 8. 2013 jsem si při seskoku ze stromu přivodil zlomeninu...

Stav po fraktuře

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu..Před 8 týdny jsem dostal...

Stav po fraktuře

Dobry den 15.2. Jsem utrpěl zlomeninu Berce a lytkove kosti. Ještě ten den mě...

Stav po fraktuře bérce

Dobrý den, už je tomu dva roky, co jsem měl zlomenou holenní i lýtkovou kost....

Stav po fraktuře bérce a operačním řešení


Stav po fraktuře hrudního obratle

Dcera 14 let si spadla 26.6 ze stromu. Nález stabilní zlomenina přední strany...

Stav po fraktuře klíční kosti

Dobrý den, v dubnu jsem si zlomila klíční kost, operace byla zrušena, poté se...

Stav po fraktuře nohy

Dobry den. Chtel bych se jen informativne optat.dnes jsem byl na sundani sadry....

Stav po frenuloplastice

Dobrý den, dneska jsem byl na frenuloplastice a mám několik dotazů. Zákrok byl...

Stav po frenuloplastice

Dobrý den, ve čtvrtek 19.12. Jsem byl na frenuloplastice a přijde mi, ze steh...

Stav po frenuloplastice

Dobrý den, před cca 17 dny jsem podstoupil frenuloplastiku. V klidném stavu...

Stav po frenuloplastice

Dobrý den, jsem třetí den po frenuloplastice a každý den mi to cca jednou začne...

Stav po frenuloplastice s cirkumcizí

Dobrý den, jsem čtvrtý den po prodělání celkové cirkumcise a frenuloplastiky. Chci...

Stav po frenuloplastice, potíže s předkožkou

Dobrý den, v pondělí (25.9.) jsem byl na frenuloplastice kvůli krátké uzdičce...