Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stav po TEP kyčle, bolesti dolních končetin

Ortopedie alena 2.9.2018

vazeny pane doktore jsem 2 mesicepo tep kycle chodim o jedne berli jak doporucil muj operater,cvicim denne 1,5h rozdelene na 2 casti rano a odpoledne,chodim jezdim na rotopedu a tady mam problem po sezeni na rotopedu a i na zvysene zidli me boli sedaci obe casti a zada trva delsi dobu nez se narovnam,kycel me boli stale a koleno na operovane noze hodne v noci,bolest budi ze spanku,delam neco spatne,cvicim malo nebo je to hodne,poradte mi prosim jsem z toho nestastna o jizde v aute nemuze byt ani rec,na rtg a kontrolu jdu az 2.10.2018 dekuji Vam za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, nejlepší by bylo vyšetření ortopedem, který Vás sleduje (vyšetření pohmatem, vyšetření rozsahu pohybu končetiny, ev. včasnější RTG)- aby se vyloučila komplikace TEP. Dále může být na vině špatný stereotyp chůze (ev. i nějaké chyby při cvičení, které by odhalil fyzioterapeut), které mohou vyvolávat bolesti zad. Vzhledem k bolestem by byla tedy vhodná časnější kontrola, aby se vyloučila příčina, která lze ovlivnit. Dále bych doporučila také léky proti bolesti- pokud je tedy již neužíváte. Neznám ale Vaše další onemocnění a léky, které případně užíváte, proto nemohu konkrétní lék doporučit (léky mají své kontraindikace a nežádoucí účinky, kvůli kterým je nutné znát doplňující informace). S tímto by Vám mohl pomoci Váš praktický lékař, který zná všechna Vaše onemocnění a léky.
Váš dotaz předám ještě i specialistovi, aby Vám napsal svůj názor. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Jistě je na místě kontrola kýčle a rtg zda je vše v pořádku.
Zdá se, že všeho moc škodí, tj. i cvičení , sezení na rotopedu, aktivitu je třeba poněkud omezit.
Rovněž bych doporučil ještě odlehčovací francouzské hole k odlehčení kýčle a to dvě. Berle je vhodné nosit venku 6 měsíců, doma začít bez berlí po 3-4 měsících.
Nový kloub se musí vhodně adaptovat, měkké části zhojit.

Související dotazy

Bolestivé šlachy dolních končetin
Mám problém začalo mě včera tahat na zadních částích...
Ischemická choroba dolních končetin
Dobrý den, jak dlouho trvá rekonvalescence po operaci...
Ischemická choroba dolních končetin
Dobrý den, jakou mast používat na defekty dolních koncetin...
Ischemická choroba dolních končetin
Dobrý den, mám dotaz, mám ischemickou chorobu dolních...
Půl roku mě trápí zřejmě "záněty" kloubů dolních končetin
Dobrý den. Je mi čerstvě 30 let a cca půl roku mě...
Bolest dolních končetin
Dobrý den. Ne dennodenně, ale třeba jednou za týden...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stav po stomatologickém zákroku

Dobrý den, dnes mi byla mým stomatologem nasazena korunka na mrtvý zub, sedmičku....

Stav po stresovém období

Dobrý den, Je mi 33let a před několika lety jsem prožíval hodně stresové...

Stav po subarachnoideálním krvácení

Dobry den, asi 3tydny od tohoto eeg jsem mela SAK krvaceni z napadeni. Po napadeni...

Stav po subtot. kolektomii s průjmovitými stolicemi a bolestmi v podbřišku

Dobrý den, v září 2017 jsem absolvovala subtotální kolektomii, vše bylo v pořádku...

Stav po sundání sádry

Dobrý den, chci se poradit, dnes mi sundali sádru, po 3 týdnech předtím jsem...

Stav po štípnutí hmyzem

Dobrý den, něco mě poštípalo, nevím co to může být, na komára se mi to nezdá,...

Stav po TEP kolena

Dobrý den, 7.1. jsem byla na TEP pravého kolene. Operace proběhla bez komplikací....

Stav po TEP kolena

Jsem 7 měsíců po TEP kolene. Stále mě však při pohybu koleno " vrže "....

Stav po TEP kolenního kloubu, susp. stp. fraktuře apexu patelly

Dobrý den,prosim vas o radu,jak dal. Jsem 10 měsicu po TEP kolenního kloubu...

Stav po TEP kyčle a HŽT

Léčím se na rozsáhlou žilní trombozu v lýtku a stehnu u PDK. Momentálně jsem...

Stav po těžkém infarktu

Dobry den pane doktore prosim vas pisu vam s prosbou moje maminka 57 let v unoru...

Stav po tonsilektomii

Dobrý den. Jsem 6 týdnů po oboustranné tonsilektomii z důvodu chronického zánětu....

Stav po tonsilektomii

Dobrý den, trápí mě problém. Jsem po tonsilektomii obou mandli, udajne jsem...

Stav po totální thyreoidektomii

Dobrý den, ráda bych se zeptala,mám dceru které je15let a před 9měsíci ji byla...

Stav po toxickém poškození oka

Dobrý den, už od mala jsem viděl na levé oko lépe, než na to pravé. Před 2...

Stav po tracheostomii

Dobrý den, manžel(67) je měsíc po tracheostomii. Má kovovou mluvící kanylu....

Stav po transplantaci jater a léky na erekci

Zdeavim jsem 20 let po transplantaci jater, je mi 60 let a mam problem s erekcii,...

Stav po traumatickém sexuálním styku

Dobrý den, včera jsem udělala chybu.Sesla jsem se s bývalým přítelem a měla...

Stav po trhání osmiček

Dobrý den, asi před týdnem jsem byla na trhání dvou osmicek. Vrchní i spodní....

Stav po trhání zubů


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Furunkl

Dobrý den. Před dvěma dny se mi udelala na trisle boulicka. Na dotek bolestiva....

Deprese a nespavost

Trpím v poslední době depresemi a cítím se občas špatně, hlavně s nežádoucími...

Krvácení kůže

Při téměř každém doteku na kůži předloktí, (jen předloktí) vytvoří se mi krvavá...

Otok lýtka

Můj bratr (35 let) má již 4. týden oteklé a bolestivé lýtko jedné nohy. Původně...

Rizika nákazy nedovařeného masa


Folikulitida


Vyrážka penisu

Dobry den, dnes jsem na zaludu a pod predkozkou objevil bile pupinky, ktere...

Dlouhodobý průjem


Hlen v krku

Dobrý den, mam již několik měsíců problém s tvořením hlenů v krku. Jsou bezbarvé,...

Výběžek hrudní kosti

Dobrý den, cca před měsícem jsem zjistil, že mám v oblasti "solaru" na hrudním...

Anémie z nedostatku železa

Dobrý den, Je mi 21 let. Jsem neustale unavená, omdlevám a strasně rychle se...

Dysplastický névus

Dobrý den, chci se zeptat na význam výsledku histologického vyšetření odstraněného...

Menší hlava u batolete

Omlouvám se, obvod hlavičky byl v 18 měsících 45 cm, tedy, že by za půl roku...

CT ledvin

Dobrý den chtěla bych se zeptat na možnost CT ledvin bez kontrastní látky. Asi...

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


Sport po IVF

Dobrý den, dnes jdu na zavedení 5denního embrya, měla jsem odběr 40 vajíček...

Pooperační problémy karpálního tunelu

Dobrý den, 26.srpna jsem byla na operaci KT levé ruky. Celou dobu od operace...

Bolest za uchem


Nimesil

moze sa na nimesil pit alkohol pivo vodka alebo je to nebezpecne myslim dve...

Otok ústí močové trubice

Dobrý den. Už více než rok mám intimní problémy. Začalo to na konci minulého...

Reklama