Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Strach z lymfomu

Infekce Matěj 14.11.2018

Dobrý den,

momentálně prodělávám mononukleozu (před cca 3 týdny se u mě objevily čepy, povlaky na mandlích - to už nyní zmizelo). Byl jsem také na sonu krčních uzlin (zprávu přikládám). Sonografista mě poslal na ORL, kde doktorka řekla, že uzliny suspektní nejsou a nařídila odběry - ASLO, boreliosa, beta-2-mikroglobulin, KO+dif.
Ko plus dif. mi byl dělán již předtím v době, kdy jsem měl oteklé mandle s čepy a povlaky (podle toho také vypadal). No, co je ale divné, je, že mi vyšlo pozitivně ASLO a beta-2-mikroglobulin.
U ASLO nechápu, protože jsem tuto neděli dobral Zinnat (kvůli těm mandlím), takže bych měl být zaléčený... i tak mi vyšlo ale pozitivně...

A beta-2-mikroglobulin vyšel lehce nad hranici (2.8), což taky nechápu... na internetu jsem se dočetl, že je to onkomarker, takže se nyní bojím, že je to počínající rakovina uzlin, protože je hmatám na krku i v podpaží. Bylo mi tu ale řečeno, že může být zvýšený i u mononukleozy (tu už ale mám 3. týden, tak jsem myslel, že už odezní...). Má praktická doktorka s tím zatím nechce nic dělat a mám přijít za 2-3 týdny na kontrolní odběry.

V pondělí dělán RTG hrudníku - negativní.




Prosím poraďte mi, děkuju za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den, ano, i těmito výsledky si potvrzujeme to o čem se tu bavíme týdny - tedy že máte infekční mononukleozu a nikoliv nádor. Vy si vždy přečtete na internetu něco z čeho si vytáhnete pouze část pravdy a v tomto případě to, že beta 2 mikroglobulin je onkomarker. Pokud jste si našel erudovaný článek, tak jste se tam jistě dočetl i to, že beta 2 mikroglobulin se vyskytuje při zánětlivých procesech (což infekční mononukleoza je) a že tento parametr NELZE používat pro screening malignich onemocnění. Pokud jde o ASLO, tak to přetrvává zvýšené nad normu i 1 rok od obyčejného streptokokového onemocnění, jakým je např. angína. To že se hubnutí u infekčního onemocnění vyskytuje Vám minimálně já sděluji zde opakovaně. Takže opakuji - rakovinu nemáte, můžete být v klidu.
Zdravím

Související dotazy

Strach z lymfomu
Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se...
Strach z lymfomu
Ještě jednou dobrý den, k mému předchozímu dotazu...
Strach z lymfomu
Dobrý den, dnes jsem absolvoval UZ vyšetření krku...
Mám strach pouze z lymfomu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost,...
Strach z lymfomu
Dobrý den, ještě poslední věc. Poprosil bych vás...
Podpůrná léčba lymfomu
Jsem po operaci Non-Hodk. lymfomu v pravém nadklíčku....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strach z leukémie

Dobrý den, je mi 14 let. Moje rodiče mi říkali, že už od mala mám na zádech...

Strach z leukémie

Dobrý den, rád bych se vás zeptal na váš názor ohledně mého problému. Už asi...

Strach z lidí

beru rivotil a escirdec 10mg a rivotil05 to chci hric mam potize se skotovat...

Strach z listeriózy

Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství, před týdnem jsem snědla pultový krabí...

Strach z listeriozy

Dobrý den, jsem ve 28. týdnu těhotenství a včera jsem si umíchala tvaroh s...

Strach z listeriozy

Dobrý den, paní doktorko v pátek jsem byla na grilovačce a snědla menší množství...

Strach z listeriózy v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 25tt a mám velký strach z nákazy listeriózou. Chtěla jsem...

Strach z lokalni anestezie u zubare

dobry den pane doktore,mam k vam dotaz. mivam v zubarskem kresle panicke stavy...

Strach z lupusové nefropatie

Dobrý den. V dubu tohoto roku jsem onemocněla mononukleózou, která se projevovala...

Strach z lymfomu

Dobrý den, dnes jsem absolvoval UZ vyšetření krku (viz příloha). Mohu poprosit...

Strach z lymfomu

Dobrý den, ještě poslední věc. Poprosil bych vás o vyjádření na tu uzlinu...

Strach z lymfomu

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Strach z lymfomu

Ještě jednou dobrý den, k mému předchozímu dotazu bych ještě dodal, že na ultrazvuku...

Strach z magnetické rezonanace

Dobrý den, mám k vám dotaz, před 4 lety jsem byla na MR a bylo to pro mě utrpení...

Strach z mimoděložního těhotenství

Dobrý den,ve čtvrtek 21.9. jsem pozadala praktickou lekarku z obavy o mimodelozní...

Strach z mluvení

Mam takovej problém, jsem strašně stydlivej a strašně se stydím mluvit před...

Strach z mozgovej prihody

Dobrý deň, uz par dni pocitujem obcasne zabolenie alebo ustipnutie v hlave zvacsa...

Strach z myasthenické krize

Dobrý večer.,mám pocit staženého krku asi týden, bolest v zádech mezi lapatkama...

Strach z nádorového onemocnění

Dobrý den, už přibližně rok a půl mě trápí bolest pod jazykem. Byla jsem na...

Strach z nádorového onemocnění


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Gynekologická chlamydiová infekce s výtokem a obtíže při sexu

Již dlouhou dobu mě opravdu každý den trápí výtoky, nejprve byly spojené se...

Bolest v zádech a bílkovina v moči


Výtok po sexu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Po sexu z přítelkyně, vytečou všechny sperma....

Dráždivý, bolestivý až štěkavý kašel

Dobrý den. Mám dlouholetý problém. V 19 letech jsem měl TE a zároveň (již podruhé)...

Popálenina I.stupně

Dobrý den, udělala jsem dvou létě dceři zábal z křenu proti kašli. Bohužel jsem...

Šestý den cítím bolest na hrudníku


Bolest ramene v klidu

Dobrý den, již přes půl roku trpím ne příliš intenzivní bolestí ramene. Bolest...

Zažívací potíže

Dobrý den, již asi dva měsíce trpím problémy se zažíváním. Jednoho dne jsem...

Vymizení těhotenských příznaků v 9+2tt

Dobrý den, včera mi vymizely těhotenské příznaky, přestalo mne bolet v podbříšku,...

Pád miminka z postele na zem

Dobrý den, chtěla jsem se zepta jesli se něco může stát mé dceři ( 5. měsíců...

Somatická porucha

Dobrý den, můžu se zeptat co znamená somaticka porucha?? Děkuji za odpověď

Karcinom jazyka

Dobry den, moc bych prosila o vysvětlení diagnózy u babičky. Babičce byly...

Výtok po sexu

Dobry den chci se zeptat rada nosim pleny az do 10 sem se pocuravala a pleny...

Vynechání menstruace

Dobrý den. Je mi 17 let, měřím 158cm a vážím 47kg. Menstruaci mám už od 11 let...

Sexuání orientace

Dobrý den, jsem si nejistý ohledně mé sexuální orientace. Jsem ještě panic ale...

Páleni špičky žaludu-ústí močové trubice

Dobrý den, již od konce března tohoto roku mám pálení ústí močové trubice, špička...

Bolest ramene

Dobrý den, od dnešního rána mě bolí pravé rameno a zhoršuje se to. Nedělal jsem...

Červený pupínek

Dobry den chtela bych se zeptat. Na hornim rtu se mi udelal cerveny pupinek...

Bolest v krku


Vytok při masturbaci a pocit v konecniku

dobrý den,14 dní mě trápí bolest varlat a po domočení štiplavá bolest v žaludu,navíc...

Reklama
Zavřít