Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Streptococcus

Praktické lékařství Lenka 29.7.2016

Dobry den, jsem tehotna a mam problemy se streptokokem - mela jsem tyto problemy jiz pred otehotnenim a bohuzel se je nepodarilo vcas vylecit. V prvnim trimestru jsem mela mast Dalacin, Macmiror cipky jiz asi 3x. Nyni jsem ve druhem trimestru a tak je pry v poradku zaroven s Macmiror pouzivat i antibiotika. Nejdrive mi predepsali penicilin, na ten jsem ale alergicka, takze mi predepsali Cotrimoxazol. V lekarne mi rekli, ze Cotrimoxazol nemam v tehotenstvi rozhodne pouzivat, jelikoz je prokazano, ze muze poskodit plod. Proto bych se rada zeptala odbornika. Zaroven mam premnozene kvasinky, beru probiotika, myju se ginexidem, vyplachuju Cloginem atd - vse na doporuceni lekare.
Jaky postup byste doporucil?
Velice dekuji za odpoved,
Lenka

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. V první řadě je potřeba vědět, jaký typ streptoccoca máte a kde se nachází a jaká je citlivost na antibiotica. Streptoccocus může být na kterékoliv sliznici, krk, nos, u vás předpokládám lokalizaci vaginálně, i když s textu to není zcela jasné. Jaký je typ? to určí z výtěru či stěru mikrobiologická laboratoř a současně stanoví, na které typy antibiotika je váš streptoccocus citlivý. Většina Streptoccoců je citlivá na penicilin a ten v těhotenství není kontraindikován. Pokud jste na něj alergická, záleží, jak vyšla mikrobiologie a citlivost a jestli je možné bakterii vylečit i jiným antibiotikem, které v těhotenství můžete. Pokud by takové antibioticum nebylo, pak je třeba usoudit dle vašeho klinického stavu, zda je v těhotenství nutno léčit. Zda není možno léčbu odložit až po porodu, jak moc je pravděpodobnost přechodu bakterie na plod. Když ale píšete, že jste měla problém i před těhotenstvím, tak pravděpodobně máte infekci dlouho, mohla přejít do chronicity, mohla jste si již vytvořit protilátky a není nutné hned teď přeléčovat. Ovšem definitivně se nemohu vyjádřit, protože neznám vaši dokumentaci podrobně a přece jenom při těhotenství je potřeba každý postup a každou léčbu zvažovat dvojnásobně pečlivě, proto danou situaci rozeberte s vaším ošetřujícím lékařem. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Streptococcus
Dobrý den, s partnerem jsme byli na vstupním pohovoru...
Nosičství streptococcus pyogenes
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu nosičství...
Streptococcus
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o sdělení Vašeho...
Streptococcus
Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus...
Streptococcus
Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus...
Streptococcus
Dobry den , byla jsem na predoperacnim vysetreni a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Streptoccoccus agalactiae u netěhotné

Dobrý den. Již před nějakou dobou mi zjistili, že se mi přemnožuje Streptococcus...

Streptoccocus

Dobrý den, trpím častěji na záněty nosohltanu a v posledních 2 letech mi byl...

Streptoccocus Pyogenes, ledviny

Dobrý den, již cca 5x jsem se letos léčila se zánětem nosohltanu (běžně mě krk...

Streptococ

Dobrý den! Mému synovi z výtěru krku zjístili streptococa.Myslím si, že ho má...

Streptococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích,...

Streptococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích,...

Streptococcus

Dobry den, mam dotaz na dignozu: ++strept. beta haemol. C, Strept.viridans jak...

Streptococcus

Dobrý den, s partnerem jsme byli na vstupním pohovoru v centru asistované reprodukce....

Streptococcus

Dobry den , byla jsem na predoperacnim vysetreni a byla mi zjistena zvysena...

Streptococcus

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o sdělení Vašeho názoru. Před vánocemi mi...

Streptococcus Agalactiae

Dobrý den, chtěla bych se zeptat u mého přítele byl zjištěn tento typ streptococca...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně kontrolního stěru...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, měl bych jeden laický dotaz: Partnerce byl zjištěn v oblasti...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, již měsíc mě trápí zánět močového měchýře, nejdříve mi našli streptokoka...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, nedávno mi bylo zjištěno, že se mi v pochvě přemnožuje streptococcus...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, paní doktorka mi zjistila, že mám streptokoka...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, od porodu mě provází nepříjemný výtok. Když jsem byla u lékaře,...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den. Přítel byl na vyšetření na pohlavní choroby (13.12.). Ze stěru z...

Streptococcus Agalactiae

Prosím o radu. Jsem na konci 37.týdne těhotenství, byl mi zjištěn Streptococcus...

Streptococcus agalactiae a macmiror

Dobrý den, mám gynekologické potíže jako je špinění, výtok a bolest v podbřišku....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a otok Achillovy šlachy

Dobrý den. Již delší dobu mám problémy s kotníky. A nyní mi s ničeho nic opuchl...

Těhotenství?

Dobrý den, asi měsíc mě pobolívá břicho na pravé straně. Je to takové bodání....

Bolest ramena po prebudeni

Dobry den, poslednu dobu sa mi stava, ze sa zobudim a mam lavu ruku v polohe...

Tříselná kýla je úraz nebo ne?

Dobrý den! Minulý měsíc jsem byl operován na tříselnou kýlu, diagnóza K409....

Bolesti bederní páteře/si skloubení

Dobrý den, kolem poloviny ledna mě z ničeho nic začalo bolet mezi levou kyčlí...

Při erekci nelze přetáhnout předkožku přes žalud

Dobrý den, mám problém s penisem. Při erekci nelze přetáhnout předkožku přes...

Brňavka

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem upadl a uhodil se do "brňavky" na lokti....

Problém s erekcí pri prvním styku

Dobrý den, je mi 19 let. Nedávno jsme se s přítelkyní (oba poprvé) pokusili...

Dýchání v noci

Dobrý den, Je mi 15 let a velmi mě trápí dýchání v noci. Pokaždé, když si...

Papilom na mandli

Dobry den, po prodelane mononukleoze jsem byla dnes na kontrole a na mandli...

Brnění levé ruky

Dobrý den před 5 letí jsem spadla na schodech na rengenu v nemocnici nic nenašli...

Pálení močové trubice po požití alkoholu

Dobrý den, zpravidla vždy po prvním požití alkoholu (např. na začátku oslavy,...

Bolestivá mandle

Dobrý den, chtěla jsem se jen poptat. Před 3 týdny mě začalo bolet a pálit v...

Bolesti po operaci plotének

Dobrý den, manžel je týden po operaci plotének (už podruhé, první před 10ti...

Potíže s trávením

Od roku 2010 mám potíže s trávením různých potravin např. luštěnin, hub, ořechů,...

Rozškrábnuté znaménko

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám na obličeji vetší pihu s chloupkem a rozškrabal...

Antibiotika a alkohol

Dobry den, beru antibiotika Amoksiklav 1g a chtel bych se zeptat, zda si muzu...

Soor, papilom na krční mandli

Dobrý den, před 3 týdny, mě strašně začalo bolet v krku, měla jsem úplně bílé...

Mám snad po každém jídle nafouklé břicho


Krev ve stolici, bolest v boku


Reklama
Zavřít