Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Streptococcus

Daniela . 10.1.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o sdělení Vašeho názoru. Před vánocemi mi lékařka z krve zjistila Chlamydia pneu. IgG-pro primoinfekce, z výtěru z krku haemophilus influenzae bealaktamáza a ze stěru z kůže staphylococcus sp.-koaguláza neg. Doktorka mi nasadila ATB Sumamed 500 (první tři dny 1x denně,poté tři týdny každý týden jedna tableta). Ještě jsem ani nedobrala ATB a již mi udělala opět krevní testy a výtěr z krku. Z výtěru z krku nález: streptococcus alfa-hemolytické, streptococcus gama, neisseria sp. a streptococcus beta-haemol. sk. G. Byl mi nasazen penicilin 750mg na 10dní. Výsledky z krkve uvádí dvojnásobně zvýšenou hladinu ASLO (hodnota 522), zvýšenou hladinu AST (hodnota 1.23), hladina ALT v pořádku, dále sníženou hladinu neutrofily (35.7) a zvýšené lymfocyty (51.0.) Již delší dobu mě bolí prsa i při jemném dotyku (gravidní nejsem), ovšem na to doktorka nijak nereaguje. Doktorka mi nic nechce vysvětlit, jednou jsem se jí rozbrečela v ordinaci, jelikož nevím, co se v mém těle odehrává a ona mi řekla, že jsem zralá na nějakého psychiatra, že toto vše je běžné onemocnění. O prázdninách jsem byla delší dobu pod stresem, jsem kuřačka. Častěji se cítím unavená, ale to přisuzuji denodennímu dojíždění autem do práce a brzskému vstávání. Chtěla bych Vás požádat, zda mě mají výsledky znepokojovat, zda je postup lékařky správný. Jinak bolesti v krku nemám, prý mírně zvýšené uzliny a také mě trápí časté pálení očí (poprskané žilky a nažloutlejší bělmo ve vnitřním koutku oka). Moc Vám děkuji za reakci a přeji Vám pěkný den.

Odpovídá:

MUDr. Vendula Bartáková


Dobrý den, je škoda, že jste nepopsala podrobněji, jaké máte subjektivní potíže. Vaše praktická lékařka by Vás samozřejmě měla znát nejlépe, důkladně Vás prohlédnout a vše Vám vysvětlit. Pokusím se alespoň zevrubně o svůj podhled: Pokud Vás nebolí v krku, neměla jste teploty a nebyla nějak zvýšeně unavená, tak ATB byla nasazena podle mě zbytečně - některé bakterie se v těle mohou vyskytovat běžně a pokud se vybijí antibiotiky, tak se přemnoží jiné - viz Vaše výsledky. Neuvádíte CRP hodnotu, tu by bylo také dobré změřit před nasazením antibiotik. Ani zvýšené hodnoty ASLO nemusí nic znamenat ale pokud má Vaše lékařka pocit, že je potřeba to řešit, měl by postačit na přeléčení penicilin. Zvýšené jaterní testy (AST) můžete mít po těch antibioticích, zase tak velké hodnoty to nejsou. Pokud jste kuřačka, mohou být zvětšené uzliny v krku i Vaše hodnoty neutrofilů a lymfocytů normální - pro klid v duši je dobré udělat diferenciální bílý krevní obraz s nátěrem na sklo. Bolestivost prsou může být v souvislosti s přechodem, hormonální antikoncepcí, jinými léky.... ale to bych řešila primárně s gynekologem, nejlépe se nechte objednat na mamograf nebo ultrazvuk. Pálení očí bych řešila na očním - můžete už třeba potřebovat brýle, doporučí Vám i oční cvičení na namáhané oči. Celkově by to chtělo trochu zvolnit a zkusit se věnovat sama sobě (relaxační pobyty, masáže, sport, jóga, omezit kouření)

Související dotazy

Streptococcus
Dobrý den, s partnerem jsme byli na vstupním pohovoru...
Nosičství streptococcus pyogenes
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu nosičství...
Streptococcus
Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus...
Streptococcus
Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus...
Streptococcus haemolyticus
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na streptococcus...
Streptococcus
Dobry den , byla jsem na predoperacnim vysetreni a...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Strep viridans v tehotenstve

Dobry den, som v 11. tyzdni tehotenstva. Pred mesiacom som brala 5 dnovy...

Strepfen a těhotenství

Dobrý den, S přítelem se snažíme o miminko. V sobotu jsem měla ovulaci a nechráněný...

Strephoccocus agalactiae

Dobrý den, zjistili mi s. agalactiae v krku a nasadila jsem antibiotika. Četla...

Strepkokok C

Dobrý den, já mám strepkokoka typu c, pořád se mi vrací zpět. Brala jsem duomox...

Strepkokok/Stafylokok

Dobrý den, náhodou mi byl zjištěn strepkokok v krku, resp. při opakovaných výtěrech...

Strepotkok

Dobrý den paní/pane doktorko/doktore Dcera 6let v prosinci prodělala angínu,...

Streptoccoc a. v krku

Dobrý den, v krku mi nalezli streptoccoca agalactiae. Chtěla bych se zeptat...

Streptoccocus

Dobrý den, trpím častěji na záněty nosohltanu a v posledních 2 letech mi byl...

Streptoccocus Pyogenes, ledviny

Dobrý den, již cca 5x jsem se letos léčila se zánětem nosohltanu (běžně mě krk...

Streptococ

Dobrý den! Mému synovi z výtěru krku zjístili streptococa.Myslím si, že ho má...

Streptococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích,...

Streptococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích,...

Streptococcus

Dobry den, mam dotaz na dignozu: ++strept. beta haemol. C, Strept.viridans jak...

Streptococcus

Dobrý den, s partnerem jsme byli na vstupním pohovoru v centru asistované reprodukce....

Streptococcus

Dobry den , byla jsem na predoperacnim vysetreni a byla mi zjistena zvysena...

Streptococcus

Dobry den, jsem tehotna a mam problemy se streptokokem - mela jsem tyto problemy...

Streptococcus Agalactiae

Dobrý den, chtěla bych se zeptat u mého přítele byl zjištěn tento typ streptococca...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně kontrolního stěru...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, měl bych jeden laický dotaz: Partnerce byl zjištěn v oblasti...

Streptococcus agalactiae

Dobrý den, již měsíc mě trápí zánět močového měchýře, nejdříve mi našli streptokoka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Luxace ac kloubu, postup


Bolest zad


MUDr. Jan Škorpík

Ordinace stomatologa

Sluneční brýle si pěčlivě vybírejte vybírejte podle UV indexu


Bolest krku po pádu


Bolest v podbříšku


Genitální bradavice


Brnění nohou při sezení


Boule na konci páteře


Problémy s menstruaci


Vysoky krvni tlak


Bakterie v moči u 3-letého dítěte


Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání


Popis EKG, desaturace


MUDr. Vladimír Holoubek

Ordinace ortopeda

MUDr. Marta Velebilová

Ordinace stomatologa

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Neurovaskulární konflikt


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×