Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Střevní viróza

Infekce Jana . 15.1.2013 redakce uLékaře

Hezký den, prosím o informaci, zdali antibiotikum Klacid SR 500 mg účinkuje i na střevní bakterie způsobující křeče v břiše a silný průjem. Jak dlouho člověk musí držet dietní režim? Byla jsem silně nachlazená, na to návštěva přinesla střevní problémy a já jako nedoléčená jsem jej ihned dostala. Po třech dnech, kdy průjem ustal, a aby toho nebylo málo, manžel přinesl další silnou virózu či chřipku s horečkami atd., která mě jak jinak opět napadla. To už jsem byla nucena jít k lékaři. Paní doktorce jsem o průjmu bohužel neřekla, jelikož jsem čtyři dny z důvodu nevolnosti, nechutenství nic nejedla, tedy mi předepsala pouze tyto antibiotika. Nyní je užívám 3. den a po jídle, kdy jen z vývaru s kuřecího masa mám silné bolesti břicha a do půl hodiny pálivý průjem. Nepředpokládám, že se jedná o účinek antibiotik. Mnohokrát jsem brala jiné typy antibiotik a ač byl průjem, ne po každém jídle a tak silně bolestivý. Tedy paní doktorce na kontrole sdělím tyto problémy a nejspíše bude dobré nasadit antibiotika na střevní parazity. Jaký je prosím Váš názor? Velmi děkuji za plnohodnotnou odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Antibiotikum Klacid působí pouze na jeden střevní patogen, a tím je Campylobacter, na ostatní střevní patogeny není toto antibiotikum účinné. Dietní režim je nutné držet po celou dobu průjmu a následně po dobu 3-4 dnů pozvolna přecházet na normální stravu. Nebude nutné nasazovat další antibiotika ani žádné léky na střevní parazity, protože jste patrně nakažena virovou střevní infekcí, na níž žádná antibiotika nepůsobí, naopak mohou ještě zhoršit průjem. Jezte dietně - suchou rýži, brambory, vařené a dušené libové maso, banány, jablka, pijte hořký černý čaj nebo obyčejnou vodu, v lékárně zakupte laktobacily, které pomáhají normalizovat střevní flóru. Na delší dobu, a to i po skončení průjmu, vynechte mléčné výrobky a mastné, tučné potraviny.

Související dotazy

Střevní viroza
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, zda je střevní viroza...
Anémie a viróza po potratu
Dobrý den, prosím o radu, před měsícem jsem prodělala...
Střevní chřipka
Dobrý den. Mám dotaz ohledně střevní virózy. Celá rodina...
Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...
Viroza ?
Dobry den,pětiletá dcera dostala virózu. Měla první...
Viróza
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svůj zdravotní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Střevní problém

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Už více jak měsíc mám problémy s...

Střevní problémy

Dobrý den, již delší dobu naše 2,4 leté dítě trápí bacil ve střevech - snad...

Střevní problémy

Dobrý den, již delší dobu mne trápí střevní a zažívací problémy, které mají...

Střevní problémy

Dobrý den Chtěl bych se zeptat touto cestou mám problémy se střevy pokud to...

Střevní problémy

Dobrý den. Už 3 dny mám křeče ve střevech. Stále mě to nutí na velkou stolici....

Střevní problémy - záchvaty, křeče a zvracení

Dobrý den, Již pár let mě trápí střevní problémy se kterými jsem se již dokázala...

Střevní problémy na začátku těhotenství

Dobrý den. Prosím o radu. Ze začátku hned uvedu, že jsem v šestém týdnu těhotenství....

Střevní sliznice

Dobrý den,dle svých zdravotních potíží,které tabulkově odpovídají celiakii...

Střevní srůsty a úprava stravy

Dobrý den. Dvouletý syn byl na operaci s malfunkcí VP shuntu a jako pooperační...

Střevní virosa

Dobrý den. Muž, 26 let, váha 75 - 85 kg. Rád bych znal Váš názor na možné příčiny...

Střevní viróza

Dobrý den, Minulý začátek týdne jsme s přítelem víc pily. (Píšu ti protože...

Střevní viroza

Dobrý den, dnes jsem byl vyšetren na bulovce s urputnymy krecemi a behavkou...vcera...

Střevní viroza

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, zda je střevní viroza infekční již před propuknutím...

Střevní viróza

Dobrý den, od včerejšího rána mě trápí zažívací obtíže. Křeče v oblasti pupku,...

Střevni viroza

Dobrý den, syn (4,5 roku) odpoledne zvracel, následne ještě asi 5 x, v noci...

Střevní viróza

Dobrý den, před třemi týdny sem se ráno vzbudil s teplotou a průjmem přes den...

Střevní viróza

Dobrý den, již několik dní mám střevní virózu. Z nejhorší jsem naštěstí již...

Střevní viróza a účinnost antikoncepce Yaz

Dobrý den, pravidelně užívám ATK Yaz. Prodělala jsem pravděpodobně střevní...

Střevní viróza u 7 týdenního dítěte

Dobrý den, manžel i já jsme prodělali střevní virózu (trvala 24 hodin) a teď...

Střevní viróza?

Dobrý den, je mi 27 let. Včera z ničehonic jsem od rána měla teplotu nad 37°C,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Záněty pokožky hlavy


Statiny

Beru lék na snížení cholesterolu. Dočetla jsem se, že statiny blokují tvorbu...

Chopn 4

Psal jsem již 3.3.2013 , staráme se už 2 rokem o babičku s chopn 4 ( silná kuřačka...

Pískání v uších

Dobrý den. Od mala jsem trpěla záněty středního ucha, pravé ucho mi bylo pícháno...

Bolesti v krku, kašel, rýma a nově i bolesti ucha


Genciánová violeť

Dobrý den, mám 10 týdenního syna a pediatr mi doporučil, abych mu vytírala...

Hodnoty štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych znát názor na hodnoty u vyšetření štítné žlázy: TSH-...

Nebilet+Citalec

DObrý den,chci se zeptat,zda se mohou současně užívat léky Nebilet,tableta a...

Bolest po vytržení zubu

Je to 14dni co mi vytáhli 8 v pravo nahoře od té doby mě strašně bolí celá práva...

Nespavost


Suchá sliznice v krku

Dobrý den,již několik let trpím na suchou sliznici v oblasti mandlí, projevujíc...

Případná náhrada desinfekce při strátě drénu po chyr. zákroku abscesu

Dobrý den vám přeji Paní doktorko mám na vás prosbu ohledně případné desinfekce...

Bolesti žeber

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda bolest žeber,nebo kolem nich,někdy na obouch...

Modřiny


Svrab?

Dobrý den, bude to už týden, co se mi na vnitřní straně ruky, od zápěstí až...

Spermiogram

Dobry den mohly byste mi pomoc se spermiogramem zda je vse v poradku a muzeme...

Bolesti zad a povšechné obtíže

Dobrý den, je mi 24 let, a poslední zhruba 3 roky zažívám lehké zdravotní nepříjemnosti....

Zánět po sexu

Dobrý den, chci se Vás tady zeptat za mou partnerku. S partnerkou jsme spolu...

Svědění řitního otvoru a páení při močení


Bolesti varlat, uzliny v tříslech

Dobrý den, prosím o radu. Dotaz se týká přítele 26 let 182cm 62 kg. Tlak má...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×