Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

SVT - AVNRT

Radka . 18.4.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, chci také připojit dotaz. Je mně 35 let, výška 165 cm, váha 60 kg. Před 10 lety jsem dostala tzv. Rhytmonorm kartičku a na základě zachyceného záznamu bylo diagnostikováno SVT - AVNRT. Potíže mám zřídka, cca jednou za dva až tři měsíce. TF cca 180/min. Pociťuji silné bušení srdce, ale jinak jsem bez problémů. Tlak při arytmii kolem 130/80. Arytmii se mně většinou podaří zastavit pomocí vagových manévrů do 5 minut. Několikrát se stalo, že manévry nezabraly a muselo se to řešit v nemocnici nějakým lékem do žíly (název nevím). V posledních měsících mně bohužel manévry nezabraly vůbec, ale pomohl Vasocardin, který zabral cca po hodině. Pravidelně žádné léky neberu. Pan doktor říkal, že ikdyž tento typ arytmie není akutně závažný, tak z dlouhodobého hlediska může dojít k poškození srdce. Echo před měsícem bpn, EF 64 procent. Bylo mně řečeno, že v pozdějším věku už srdce nebude tak silné aby "utáhlo" tak rychlý pulz. Tlačí mě do RFA. Je pravda, že se srdce může z dlouhodobého hlediska poškodit a časem už to nezvládne a tato "neškodná" arytmie se může přeměnit na závažnější? Vím, že RFA může problém vyřešit, ale nechce se mně riskovat, že se něco nepovede, když mám potíže tak zřídka. Může tento konkrétní druh arytmie mít také souvislost s páteří?

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, je pravda, že arytmie v dlouhodobém hledisku může poškozovat srdce. Někdy se může arytmie vyskytovat, vy jí necítíte. Poté se udělá kontrolní UZ srdce, kde se zjistí, že srdce je již poškozeno. Není to zvácný případ. Myslím si, že potíže s páteří nemají souvislost s arytmií. RFA je dobrá metoda, při této arytmii úspěšnost cca 99%. Určitě s Vámi byla možnost již detailně probrána. Držím palce, ať se rozhodnete správně.

Související dotazy

PSVT,SVT
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je to vážné...
Srdce
Prosim o vysvětleni diagnozy - Ress. SR s adekvatni...
Topimark
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda užíváním léku Topimark...
Arytmie
Můžete mi prosím vysvětlit holter.nález a poradit,co...
Srdeční arytmie
dobrý den, ráda bych vás poprosila o vysvětlení mého...
SVES ,CPT
Obracím se na Vás s prosbou, jak mohu zmírnit nepříjemný...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Svrbenie bradaviek

Dobry den som v 33tt tehotenstva a asi mesiac ma strasne svrbia bradavky,nevsimla...

Svrbenie oci

Dobrý den. Mam 32 rokov a uz cca 1,5 tyzdna ma svrbia oci, trolinka ich mam...

Svrbenie oci 2

Dobry den pan doktor, dakujem za radu. Pisala som vam ze ma svrbia uz skoro...

Svrbenie okolo konečníka

Pekný deň prajem. Už asi pol roka ma intenzívne svrbí okolo konečníka, nie vo...

Svrbenie okolo pokožky konečníka a pošvy

Dobrý deň Mám problém v pokožkou okolo konečníka a pošvy. Najprv som si...

Svrbenie v uchu

Dobrý deň, V práci počúvam hudbu cez pravé ucho a "štupel" (špunt)...

Svrbenie zadku

Pekný deň prajem. Od leta mávam svrbenie okolo análneho otvoru. V posledných...

Svrbivá a mierne bolestivá vyrážka na predkožke

Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o radu, ohľadom vyrážky. Začervenanie...

Svrbivá, mierne bolestivá a začervenaná vyrážka

Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o radu, ohľadom vyrážky. Začervenanie...

Svrbivé znamienko ???

Neviem ako dlho to mám na chrbtici, avšak po cvičení na chrbticu na podložke...

Swiss probiotix

Dobry den jde zabranit brani swiss probiotix strevnim problemum?

Swiss Sleepnox forte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda Swiss Sleepnox Forte má nějaké snižující...

SWISS VITAMINY

DOBRY DEN, CHTELA BYCH SE ZEPTAT JESTLI JE MOZNE UZIVAT PRED OTEHOTNENIM A V...

Sy canalis cubiti l.sin

dobrý den, už jednou jsem žádala o radu, děkuji za odpověď, měla bych ještě...

Sy foramen infrapiriforme

Dobrý den. Kdo se o mě a jakým způsobem bude dále starat po stanovení diagnózy...

Sy karpálního tunelu


Sy karpálního tunelu

Dobrý den .Chci se zeptat na nejbližší nemocnici která provádí operaci karpálního...

Sy karpálního tunelu a kouření

Dobrý den, prosím o radu s mým zdravotním stavem. Od února se léčím se zánětem...

Sy KT

Dobrý den, mám 4 měsíce po operaci karpálního kanálu na levé ruce, po peraci...

Sy rotátorové manžety a kalcifikát v subakrom burse

Dobrý den.Od r.2006 kdy mi byla diagnostikován sy rotátorové manžety v pravém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené fleky na obličeji - pouze po požití alkoholu


Dnes při návštěvě WC jsem zjistila, že mám červenou stolici


Nemoc z přetížení

Dobrý den, momentálně mám bolesti a" mravenčení" v noci obou zápěstí. Před...

Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě

Tato velmi častá potíž patří nejen mezi typické výmluvy dam odmítajících pokusy...

Vysvětlení výsledků vyšetření na pohlavně přenosné choroby

Dobry den, prosim vYsvetlite mi co z daneho vysetreni vypliva? Zda je vse v...

Bolest kotníku při RHB

Dobrý den, od půlky září mám zlomeninu kotníku a zánártních kostí. 10.11. mi...

Dozor nad stravováním je nutný! Obědy ve škole zdravé jídlo nezaručí

Někteří dospělí si myslí, že s nástupem dítěte do školy jim odpadne většina...

Konizace čípku, HPV

Dobrý den, obracím se na Vás, protože bych ráda slyšela další názor a radu....

Trpíte-li pomočováním, pomohou správně zvolené inkontinenční pomůcky

Nedobrovolný únik moči může trápit jedince všech věkových kategorií. Jedná se...

Výtok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru antikoncepci a mám pravidelný pohlavní...

Léčba žloutenky je stále úspěšnější

I když je virová hepatitida známá již několik století, její léčba se dlouhou...

By-pass žaludku si poradí s obezitou. Může ale zároveň oslabit kosti

Nejčastější operační léčbou obezity je by-pass žaludku – operace, kdy se zmenší...

Dysfagie

Dobry den , už asi 4 roky trpim pocitem hlenu v krku. Neustale se snazim hlen...

I s revmatem se lze stát rodičem. Je ale třeba vše dobře naplánovat

Přestože mohou touto nepříjemnou nemocí trpět i muži, nemocných žen je třikrát...

Silné závratě a špatné dýchání

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat ohledně mé matky. Trpí závratěmi, bolesti...

Vyvolání menstruace

Dobrý den, už dávno jsem měl mela dostat menstruaci a zatím nic jde to nějak...

S příchodem teplého počasí zvolte raději zrychlené očkovací schéma

Možná jste očkování proti klíšťové encefalitidě u sebe nebo u svých dětí pořád...

Svědění kůže na varlatech

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Je mi 17 let a už více jak 2 roky trpím...

BPA ve vyplních

Dobry den, chci se zeptat jestli jsou kompozitni vyplne i bez bisfenolu A a...

Znáte plicní hypertenzi? Zjistěte, zda nehrozí i vám

Hypertenze neboli vysoký krevní tlak je obecně známým pojmem. Slyšeli jste ale...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×