Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Těhotenská cukrovka

Markéta . 22.7.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, ve 25 týdnu těhotenství jsem byla na oGTT a tam mi byli naměřeny tyto hodnoty na lačno 5,33 po hodině 9,3 a po dvou hodinách 7,7.Jsou tyto hodnoty hodně vysoké a nebo jen zvýšené a zvládne se to dietou. Samozřejmě jdu do diabetické poradny, ale jen se ptám zda jsou hodnoty jen mírně zvýšené a nebo hodně. A může to nějak ublížit miminku? Vzhledem k tomu, že první dítko mělo 4150g a bylo císařem, tak druhé bude asi rovněž, takže císaře se nebojím. Děkuji za Vaši odpověd.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Milá Markéto, hodnoty vašeho oGTT testu svědčí pro poruchu vstřebávání cukru v těhotenství. Je nutné vás sledovat na diabetologii, aby se nerozvinula těhotenská cukrovka. Doporučila bych vám preventivně dodržovat dietu s omezením cukrů. Nejenom omezit sladké, ale i pečivo, těstoviny, ovoce a pod. Vše vám vysvětlí na diabetologii. Nemusíte se obávat, že by miminku něco hrozilo, proto se u nás plošně dělá tento test, který odhalí hned v počátku poruchu vstřebávání cukrů a pak těhotnou sledujeme a podle potřeb léčíme. Mějte se hezky a užívejte si těhotenství.

Související dotazy

Těhotenská cukrovka
Dobrý den, čekám jednovaječná dvojčátka. Nyní jsem...
Těhotenská cukrovka
Dobrý den, mám těhotenskou cukrovku, celé těhotenství...
Těhotenská cukrovka
Dobry den chtela bych se zeptat mam diagnostikovanou...
Těhotenská cukrovka
Dobrý den paní doktorko, minulý týden jsem podstoupila...
Těhotenská cukrovka ??
Dobrý den, dnes jsem byla na testu na těhotenskou cukrovku....
Cukrovka
Dobrý den, minulý týden zemřel bratr mého otce (69...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tečky, bílé čárky před očima při pohybu okem

Dobrý den, je mi 15let, od první třídy mám problém s dioptriemi, mám brýle na...

Teď jsem si nějak všimla malé bouličky na krku

boule na krku dobrý den, 3 týdny mě bolelo v krku, výtěr ukázal vysoký výskyt...

Teď mě bolí v oblasti levé ledviny,bolest vystřeluje i do podbřišku

Měla jsem vysoké teploty, bolesti zad v oblasti ledvin,ale i vkrku. Paní doktorka...

Teď sem mi objevilo něco co je podobné kondylomatům

Dobrý den, Chtěl bych se, prosím zeptat v minulosti jsem měl kondilomata,...

TEE -nález embolie v levem atrium při dlouhodobém užívaní warfarinu

dobrý den, prosím o radu. Manžel-bývalý futbalista, teď věk 67 má více než...

TEE- vysvětlení nálezu

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat léčím se s arytmií. Mám od mala prolaps mitrální...

Teflon

Dobrý den, cca 2 měsíce jsem na obyčejné teflonové pánvi (která není primárně...

Teflon v jídle

Dobrý den, nyní jsem v 12. týdnu těhotenství. Zjistila jsem, že jsme v domácnosti...

Teh.cukrovka

Dobry den..chcem sa spytat ak mam teh cukrovku tak ake maju byt hodnoty po jedle?...

Těho

Dobrý den, beru antikoncepci mywy, menstruaci jsem dostala az zhruba treti den...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, 10.1.2013 jsem byla na oGTT a mám tyto výsledky: glykémie na lačno:...

Těhotenská cukrovka

Dobry den chtela bych se zeptat mam diagnostikovanou tehotenskou cukrovku hodnoty...

Těhotenska cukrovka

Dobry den,jsem v 32.tydnu tehotenstvi je mi 36let a pri testu otgg mi byl zjisten...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den,dnes jsem šla na test těhotenské cukrovky,ale ráno jsem si to neuvědomila...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, mám těhotenskou cukrovku, celé těhotenství výborně kompenzovanou...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den,jsem ve 30týdnu těhotenství.zjistily mi na ogtt těhotenskou cukrovku.lačná...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, hodnoty OGTT ve 28.týdnu byli 5,4 po dvou hodinách 8,1 mezi tím mi...

Tehotenska cukrovka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, minulý týden jsem postoupila ogtt. Na lačno...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, ve 24tt jsem podstoupila těhotenský test na cukrovku. Po dvou hodinách...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, je mi 28 let a jsem v 36. týdnu těhotenství. V 34.týdnu mě doktorka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×