Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Těhotenství dosud nepotvrzené

Gynekologie Nikola 9.9.2018

Dobrý den,
trápí mě bolest v podbřišku. Přes 3/4 roku jsem jezdila ke gynekologovi kvůli pálení a hrudkovitemu vytoku před menstruaci. Vždy nasadil prášky, zánět zmizel a další měsíc byl znovu. Teď to snad přestalo ale při pohlavním styku mívám menší bolesti, oblast okolo klitorisu a ústí močové trubice je citlivá, chodím častěji na malou ale zánět v moči nenašli. Chceme se snažit o dítě, ale nevím jestli je to vhodné i když mi gynekog řekl, že z jeho pohledu jsem v pořádku. Nevím co by to mohlo být za problémy a ani za kým s nimi jít.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Pokud chcete miminko, tak není překážek. Z gynekologického hlediska jste v pořádku, lékař vás vyšetřil. Je možné, že máte více citlivou sliznici a máte sklon k tvorbě kvasinkového výtoku. Dokud nebudete těhotná, tak užívejte probiotika (laktobacily) a můžete zkusit Wobenzym. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Lidák


Dobrý den, nejčastěji se tkto projevuje vestibulitida, čili zánět malých žlázek v poševním vchodu. Důsledná hygiena včetně sprchy po každém stku, absolutní zákaz používání mýdla a mycích prostředků vyjma na intimní hygienu je minimem pro zvládnutí těchto potíží. Předpokládám, že hormonální antikoncepci neužíváte, na zklidnění je řada přípravků- Rosalgin oplachy, Lacto feel,... Bylo by dobré znát pH v podchvě, ne vždy jde o kvasinky, přestože to tak naoko vypadá.Vhodné v těchto případech nejsou ani menstruační tampony a klasické vložky (jsou neprodyšné a rodidla se snadno zapaří a daří se víc i bakteriím. Vhodnější je menstruační kalíšek nebo látkové vložky (google: ekovložky) .Stran bolesti při styku je třeba odlišit lokalizaci bolesti, což vyžaduje vyšetření. Bohužel nepoznám, odkud jste, proto nemohu doporučit konkrétního lékaře. Já působím v Turnově a Neratovicích.S pozdravem P.L.

Související dotazy

Těhotenství, dosud nepotvrzené
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den,mám dotaz ohledně slabého krvácení na počátku...
Těhotenství dosud nepotvrzené
Dobry den, mam 33 rokov. prosim posledny menzes som...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den , chtěla jsem se zeptat na par věci týkající...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den . Byla jsem pokousana cizím psem a tak mi...
Nepotvrzené těhotenství
Dobrý den mám takový problém, vysadila jsem antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství bez menstruace?

dobrý den paní doktorko chtěla sem se zeptat jaká je možnost otěhotnět když...

Těhotenství bez menstruace?

dobrý den pane doktore chtěla sem se zeptat jaká je možnost otěhotnět když jsem...

Těhotenství bez menstruace?

dobrý den paní doktorko chtěla sem se zeptat jaká je možnost otěhotnět když...

Těhotenství bez pohlavního styku?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné otěhotnět pokud jsem s přítelem...

Těhotenství bez štítné žlázy

Dobrý den, mám dotaz ohledně kontrol hormonů stitne zlazy během těhotenství...

Těhotenství bez štítné žlázy?

Dobrý den chtěla bych se zeptat, když žena nemá štítnou žlazu muže otehotnět,...

Těhotenství bývalé přítelkyně

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Bývala přítelkyně mi včera oznámila že...

Těhotenství či spoždění menstruace

Dobrý den, začnu asi tím ze mam už par let rostroušenou sklerózu a od toho se...

Těhotenství dosud nepotvrzené

Dobry den, mam 33 rokov. prosim posledny menzes som mala 21.9. a 21.10. som...

Těhotenství dosud nepotvrzené

Dobrý den, měla bych prosbu, minulé pondělí (15.10.2018) jsem měla dostat pravidelnou...

Těhotenství i přes dostavenou menstruaci vyvolanou injekcí

Dobrý den, v září kolem 20tého jsem spala s přítelem, 14 října se mi dostavila...

Těhotenství i přes menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V době mých plodných dnů jsem měla nechráněný...

Těhotenství i přes negativní těhotenské testy

Dobrý den, používám antikoncepci Triregol a v prvním týdnu užívání jsem si zapomněla...

Tehotenství i přes negativní testy?

Dobrý deň, pred viac ako 3 mesiacmi som vysadila antikoncepciu, po 2 dňoch...

Těhotenství i přes oligozoospermii

Dobrý den,přítel byl v roce 2006 na operaci s varikokélou (varixi),v roce 2008...

Tehotenstvi je to možné??

dobrý den je mi už 31 let máme s manželem 2 děti a chcem třetí mám problém že...

Tehotenstvi krev jsem 33 tydnu

dobry den chtela bych se vas zeptat uz je to skoro 3 tydni mi tece z vytoky...

Těhotenství lze vyloučit pouze testem

Dobrý den. S přítelem jsem měla přerušovaný sex 26.12. a zapomněla jsem si...

Tehotenstvi menstruace antikoncepce

Vážená paní doktorko, v listopadu 2014 jsem zacala brat antikoncepci (1.den...

Těhotenství mimo dny ovulace??

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat zda je možné otěhotnět mimo dny kdy probíhá...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nachlazení a nakažlivost

Dobrý den, mám dotaz ohledně nachlazení a doby nakažlivosti. Od pondělí jsem...

Podkožní drobné výrustky na obličeji

Dobrý den, v obličeji se mi dělají v oblasti tváří, na bradě i na čele takové...

Náhlá bolest levé půlky obličeje

Dobrý den, před čtrnácti dny jsem ulehla s chřipkou a kašlem, během níž se...

Fraxiparine 0,6

Dobrý den,musím si dloudobě aplikovat Fraxiparin,potřebovala bych se zeptat,zda...

Operácia kolena a magnetická rezonancia

Dobrý deň, už asi pol roka mám občasné bolesti v kolene. Táto bolesť niekedy...

Fraxiparine a alkohol


Indometacin 50 čípky


Operační přerušení nervu

Dobrý den pane doktore, dotaz se týká maminky (58 let), která byla 5 let léčena...

Užití Postinoru a strach z otehotnění

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat na velmi soukromou věc . Měla jsem pohlavní...

Tlak v oblasti spánků a celé půlky obličeje

Dobrý den už asi měsíc mám tlak v oblasti spáků, bolí mě lícní kost jako bych...

Fraxiparine 10*0,4 - ovlivní menstuaci?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptta, jeslti má Farxiparine 0,4 vliv na sílu krvácení...

Operacia a rakovina stitnej zlazy

Dobry den,moja mamina sa uz asi 7 rokov liecila na stitnu zlazu.Asi pred pol...

Fraxiparin a wobenzym

Dobrý den, jsem po operaci kyčle a užívám Fraxiparine 0,4ml na ředění krve....

Hojení výronu kotníku

Dobry den, při cestě ze školy jsem špatně došlápla k doktorovi jsem šla až po...

Operacecslepého střeva

Dobrý den, před 5 týdny jsem podstoupila laparoskopisckou operaci slepého střeva...

Duodenogastrický biliární reflux

Dobrý den. Dnes jsem byla na gastro vyšetření. Výsledkem je Duodenogastrický...

Fraxiparin a alkohol

Dobrý den mám zlomený kotník zbývají my ještě 6dávek fraxiparinu ale dnes narozeniny...jak...

Fraxaparin

Dobrý den,mám potvrdenú Leidenskú mutáciu - trombozu bercových žíl,užívala som...

Euthyrox nebo Letrox

Dobrý den, jsem měsíc po operaci štítné žlázy(úplné odstranění). Dnes mi byly...

Operace, panická porucha

Dobrý den, čeká mě operace žlučníku, trpím agorafobií a panickou poruchou,...