Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neignorujte varovné signály srdečního selhání! - online poradna

Výše krevního tlaku při léčbě

Srdce a cévy Alexandr 30.4.2021

Dobrý den,,paní doktorko můj věk 72let,trpím Diabetes II.stupně jsem mírně obézní,nekuřák,alkohol nepatrně příležitostně,můj TK cca 154/72/tep 52.Moje praktické lékařka tvrdí že je to v normě.Užívám Prestance 10/5,Lodos 2,5mg.myslíte že je to OK Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud Vám užívání léků nedělá obtíže, tak bychom se měli stále snažit dostat tlak pod kontrolu... Celá odpověď

Reklama

Riziko infarktu srdce při pozitivní rodinné anamnéze

Srdce a cévy ŠÁRKA 30.4.2021

Dobry den,je mi 51 roku,muj otec zemřel ve veku 52 let na infarkt myokardu,jeho bratr,tedy muj strejda mel take lehky infarkt a potom mozkovou mrtvici,kterou kdyz mel po treti,neprezil. I jemu bylo malo roku,53. Ja jsem zdravotne na tom dobre,mam jen lehce zvýšený cukr,ale i presto mam nařízenou od lekare... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Dobře, že se zajímáte. Riziko dědičnosti určitě je. Zajímala by mě mimo jiné, také hodnota... Celá odpověď

Vysoký krevní tlak

Srdce a cévy Kristina 30.4.2021

Mám problém s vysokým krevním tlakem. Užívám ATENOBENE 25mg ráno, RILMENIDIN TEVA Img večer a KAPIDIN 10mg ráno a CARZAP 32 mg ráno.Dnes ráno jsem měla tlak 205na 102, vzala jsem půl tensiomin 25 mga v půl desáté jsem opět měla tlak 150 na 85, jenže odpoledne v 15 hodin 229 na 113 a vzala jsem opět... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den, maximální přípustná dávka Captoprilu je 150mg denně, čímž bych se ale ve Vašem případě úplně... Celá odpověď

Reklama

Točení hlavy a palpitae při námaze

Srdce a cévy Eva 30.4.2021

Dobrý den, paní doktorko. Při větším fyzickém výkonu se mi dost točí hlava a stavá se mi, že mi silněji zabuší srdce a poté se mi zatočí hlava a pocítím mírnou slabost. To se mi občas stane i jen tak. Je mi 30 let 165/59. Tyto problémy pozoruji cca 3 roky. Mám spíše skolny k nízkému tlaku. Kromě nepravidelného... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Doporučovala bych Vám pro jistotu, pokud nebylo v nedávné době, tak vyšetření krevního obrazu,... Celá odpověď

Palpitace

Srdce a cévy Zi 30.4.2021

Dobrý den, 3 měsíce mám nepravidelně objevující se bušení srdce. Denní čas je různý, někdy v noci a probudí mě to, z toho ve dne spojené s nevolnosti. PL mě přidal k běžným lekum Euvascor 40/5 půl Bisoprol 2.5 mg. Účinek minimální tak předepsan Lexaurin. Později jsem byla zaslána na EKG monitoraci,zachycena... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Izolovaná AV blokáda 2. stupně Wenckebachova typu může být v klidové době běžný nález. Počet... Celá odpověď

Vysvětlení echo nálezu

Srdce a cévy Roman 30.4.2021

Dobrý den. Lékař na echu mi řekl ze mam ztlustele chlopenni cipy a diastolickou dysfunkce. Co to znamená a jaka je léčba? Ma na to vliv kouření? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Píšete velmi málo údajů. Ztluštělé cípy chlopní mohou vznikat degenerativním procesem vaziva,... Celá odpověď

Dušnost a lapání po dechu při námaze

Srdce a cévy Vladislava 30.4.2021

Zdravím.Paní doktorko je mi 70let.V 60ti jsem přestala kouřit,protože jsem měla potíže se zadýcháváním a 45let jsem dělala s olovnatýma barvama a benzenem.Podle vyšetření mám CHOPN 2 st.Nyní mi občas otékají dolní končetiny ,ale při nadm ěrném pití vody./držení diet apd./ Jsem silná a při práci nebo... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Primárně je potřeba, aby Vás vyšetřitl Váš praktický lékař. Natočil EKG, změřil krevní tlak,... Celá odpověď

Bolest dolní končetiny mezi kolenem a kotníkem

Srdce a cévy Terezie 30.4.2021

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz. Delší dobu mě trápí hlavně v noci bolest nohy mezi kotnikem a kolenem. Byla jsem na vyšetření u ortoped, který mi předepsal aescin a poslal mě na RTG páteře, kde mám v nálezu mimo jiné mírné AS změny abdominalni aorty. Chci se zeptat, zde toto souvisí se srdcem. R Moji... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Řekla bych, že noční bolest nohy mezi kotníkem a kolenem se srdcem souviset nebude. Jednostranná... Celá odpověď

Otoky rukou nohou

Srdce a cévy Lenka 29.4.2021

Otekle nohy a ruce ,velká únava,spánek i během dne ,pocit plnosti ,malatnost,plynatost6 Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Nepíšete žádný dotaz. Pokud se cítíte ohrožená na životě, je nutné vyhledat lékaře cestou... Celá odpověď

Diastolická dysfunkce

Srdce a cévy Roman 29.4.2021

Diastolicka dysfunkce 1sk Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Přišla pouze jedna věta. Bez otázky. Doplňte kdyžtak dotaz znovu. Celá odpověď

Srdeční selhání a Entresto

Srdce a cévy Petr 29.4.2021

Dobrý den paní doktorko, obdržel jsem po prodělaném srdečním selhání lék Entresto 97/103 mg. Chtěl bych se zeptat, zda je to vhodný lék. Je mi 65 let a mám diabetes 2.typu a vysoký tlak léčen Bloxazoc 50mg. Mám vysokou nadváhu pro nedostatek pohybu-potíže s páteří. Vyšetření jsou celkem v pořádku. Obdržel... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud nebudete mít nežádoucí účinky, například ponejvíce významné snížení krevního tlaku,... Celá odpověď

Palpitace

Srdce a cévy Radka 29.4.2021

Dobrý den. Je mi 46let a poslední asi 3roky, mívám hlavně v období periody,někdy i po, jako by náhlé rozbušení srdce.Nejdříve to bylo hlavně večer v klidu, ale teď se mi to stává i při chůzi. Je to chvilkové, ale někdy mám pocit, že je to má poslední chvilka. Snažím se to vydýchat , srdíčko se sklidní... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Je dobře, že máte vypozorováno, že bušení srdce chodí okolo periody. Je potřeba, aby Vám u... Celá odpověď

Otoky dk

Srdce a cévy Kristýna 28.4.2021

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat..Mám lehký otok u vnějšího kotníku levé nohy pořád a někdy spíš až večer se přidá i pravá,nic strašného jen se bojím,aby to nebylo od srdce,beru léky na vysoký tlak..Jestli to může být třeba po celodenní námaze, mám teda i lehčí nadváhu a málo piju. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den, prosím navštivte nejlépe ještě dnes praktického lékaře, aby zvážil, zda otoky jsou spíše žilního... Celá odpověď

Tlak na hrudi při námaze

Srdce a cévy Lenka 28.4.2021

Dobrý den, nepodařilo se mi čitelně oskenovat zprávy: pokusím se tedy napsat snad to nejdůležitější: - v červenci 2020 jsem byla hospitalizována pro systolickou dysfukci levé komory, na EKG negativní T anterolaterálně, prodloužený QT interval, echokardiograficky levá komora bez hypertrofie, patrná... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den, v případě tlaků a tíže na hrudi je potřeba vyhledat lékaře ihned. Tímto způsobem, i přesto,... Celá odpověď

Dyslipidemie

Srdce a cévy Milena 28.4.2021

Dobrý den Vám přeji. Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char. hypercholesterolemie. Loni v srpnu 2020 mi byl zjištěn vysoký diastolický tlak (výsledky biochemie v normě) a byl mi předepsán Prestarium neo 5mg 1/2-0-0. Kontrola za půl roku v dubnu 2021 a diagnostikována Arteriální hypertenze... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den ještě jednou. Zde přibyl dotaz jak je Váš stav vážný. Vzhledem k tomu, že nemám k dispozici... Celá odpověď

Dyslipidemie

Srdce a cévy Milena 28.4.2021

Dobrý den Vám přeji.Byla mi diagnostikována Arteriální hypertenze HLP char. hypercholesterolemii. Loni v srpnu 2020 mi byl zjištěn vysoký diastolický tlak (výsledky biochemie v normě) a předepsán Prestarium neo 5mg 1/2--0-0 Kontrola v dubnu 2021 a diagnostikována Arteriální hypertenze a hypercholesterolemie.... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Stran statinu vím, že občas má člověk obavu z užívání. Udáváte, že jste značně změnila stravování.... Celá odpověď

Dušnost

Srdce a cévy Věra 26.4.2021

dobrý den. V roce 2016 jsem byla na předoperačním vyšetření a při echokardiografickém vyšetření mi byl zjištěn nadhraniční rozměr PK, jinak normální ECHO nález.Dop:prevence TEN včetně miniheparinizace. Co to znamená ?. Na preventivní prohlídky chodím tak 1 za 2 roky. mám vysoký cholesterol, 6,4,. problémy... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud se při námaze zadýcháte, je potřeba vyšetření. Primárně praktickým lékařem /řádná anamnéza,... Celá odpověď

Bradykardie

Srdce a cévy Michal 26.4.2021

Dobrý den, je možné, aby klidovy srdeční tep přes den padal k hodnotám 30 a méně?.. Při pohybu okamžitě vyletí na klasické hodnoty..při běhu kolem 170 tepu. Žádné obtíže stím spojené nemám. Vyšetření echo, holter před 4.měsíci nizka tepova frekvence a občasné arytmie, ale prý v pořádku..je možné, aby... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. U aktivních sportovců je možné dosáhnout takovéto klidové tepové frekvence. Ale píšete, že... Celá odpověď

Palpitace

Srdce a cévy Martin 26.4.2021

Dobrý den, posledni 2 měsíce každý den při usínání a ve spánku mám silné bušení srdce,ktere mě probudí že spánku a pak následuje vždy třes celého těla. Léčím se na vysoký tlak, mám spánkovou apnoi, používám přetlakovy přístroj. Taky se léčím s panicky mi ataky. Nejprve tyto stavy byly prisuzovany právě... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Děkujeme za Váš dotaz. Je potřeba, aby Vám na kardiologii provedli vyšetření ekg Holterovskou... Celá odpověď

Dyslipidemie

Srdce a cévy Petr 26.4.2021

Dobrý den, je mi 42 let, jsem celkem zdravý, mírná nadváha, asi 10 let jsem měl vždy lehce zvýšený celkový a ldl cholesterol, praktický lékař to ale nijak neřešil, s tím, že se jedná jen o malé zvýšení. mám Leidenskou mutaci ( HZ forma ). Před několika měsíci jsem měl náhodně zjištěnu hodnotu celk. cholesterolu... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Děkujeme za Váš dotaz. Vzhledem k vyššímu cholesterolu, již léčenému, by kardiologické vyšetření... Celá odpověď

12
Reklama