Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neignorujte varovné signály srdečního selhání! - online poradna

Otlačeniny / důlky/ na nohou, srdeční selhávání

Srdce a cévy Zuzana 9.5.2021

Dobrý den, chci se zeptat na Váš názor, jestli se mě může týkat srdeční selhávání. Nepiju alkohol, nekouřím. Vážím 80 kg na 160 cm. Za poslední dva roky jsem přibrala okolo 20 kg. Od roku 2019 trpím zvýšenými teplotami, jsem unavená, necítím se dobře. Často se mi motá hlava (uzavřeno jako od páteře).... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Doporučila bych pro jistotu provést kardiologické vyšetření. Suverénní metoda k vyloučení... Celá odpověď

Reklama

Dotaz na prevenci akutního srdečního selhání

Srdce a cévy Radka 9.5.2021

Dobrý den,jak předejít akutnímu selhání srdce? Jsem nekuřák ,alkohol konzumují opravdu výjimečně,jsem dárcem krve,pohybu mám v práci dost,je mi 50.let,pořád mám menzes, nedaří se mi zhubnout při výšce 158 cm a 80kg,užívám Těžko 40mg.1x denně. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Akutní srdeční selhání má více příčin. Je potřeba ovlivňovat známé rizikové faktory pro aterosklerozu,... Celá odpověď

Vertigo, malátnost

Srdce a cévy Patrik 8.5.2021

Dobrý den, trápí mě malatnost, pocity na omdlení, pocení rukou, studený pot. Začalo to od chvíle kdy mi na alergologii řekla, že mám vyšší tlak ať s tím jdu k obvodní.. Od té doby mi tekla krev z nosu, malatnost atd. Týden jsem to neřešil.. A další týden jsem celý týden propil.. U prvních 4 piv jsem... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Vzhledem k udávaným obtížím bych doporučovala komplexní kardiologické vyšetření s provedením... Celá odpověď

Reklama

Palpitace

Srdce a cévy Leona 7.5.2021

Dobrý den chtěla jsem jse zeptat mám aritmire a plicní hypertenze beru léky mikardys+ 12/80 1 krát a sotahexal 3 krát denně orecal 5 také 1 deně a tulip 10 jeden večer ale mám pořád potíže už několik let a jako kdyby mi na srdíčko nezabírali prášky začne mi bušení i několikrát denně je to tak nepříjemní... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Je potřeba vědět, jaký rytmus má srdce v době obtíží, suverenní ověřovací metoda je Holter... Celá odpověď

Palpitace

Srdce a cévy Michal 7.5.2021

Již několik let mám něco se srdcem. Má doktorka to považuje za banalitu.. Mě to znepokojuje. O tom že mám srdce většinou nevím. Občas, většinou k večeru mě jakoby srdce přeskočilo.. a jakoby tak nějak intenzivněji bouchlo, a celkově ztratí v tu chvíli srdce rytmus. Jednoznačně na to má vliv když se přetěžuji..... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Podle toho, co píšete, to vypadá na nevinné extrasystoly, tj. ojedinélé srdeční stahy navíc... Celá odpověď

Bolesti na hrudi

Srdce a cévy Hana 7.5.2021

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s potížemi "jakoby se srdcem", které nejsou identifikovatelné na holteru (opakovaném). Zaznamenal jen více extrasystol ( to mne trápí léta,beru betaloc), ale hlavně bolest na hrudi a do ruky při zátěži, cestě do kopce , bolestivé sevření... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Obtíže, které popisujete, jsou skutečně podezřelé ze srdeční problematiky. Není jen infarkt... Celá odpověď

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Vysoký pulzní tlak, tedy nízký systolický u Vás, bývá typický pro vadu na aortální chlopni, konkrétně... Celá odpověď

Dušnost

Srdce a cévy Ivo 6.5.2021

Dobrý den, manžel po covidu.. Optam je problém tep srdce 90-95 na tlakoměru? Manžel měl prohlídku teď nedávno, když sedí má vyšší tep, lehne si má 80tepu, zadychava se jakoby když sedí a chodí, saturace má 93-94. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. K rozhodování o tom, co a jak, píšete velmi málo informací a nemám možnost se manžela/Vás... Celá odpověď

Bolesti na hrudi i mezi lopatkami několik měsíců

Srdce a cévy Kamila 5.5.2021

Dobrý den.jiz několikátý měsíc mě trápí divné bolesti tlaky na hrudi bolest někdy míří až mezi lopatky také mám pořád pocit zahlenění a knedlíku v krku... Byla jsem na rtg srdce a plic a vše v pořádku...na ultrazvuku krku kde mě zjistily zvětšené uzliny a minuli pátek jsem podstoupila gastroskopii kde... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Anamnesticky se dá říci o píchavé bolesti na hrudi i s vystřelováním mezi lopatky, že to může... Celá odpověď

Dolní dutá žíla a echo

Srdce a cévy Jirina 5.5.2021

Dobrý den mám dotaz. By jsem 0 vyšetření kardiologie. Zjistili mi že mám DDZ kolabuje. Mám dotaz co to obnáší. Předem děkuji za odpověď. Krejsová jirina Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Při běžném echo vyšetření je tento závěr v pořadku. Dolní dutá žíla, DDŽ s nádechem zmenšuje... Celá odpověď

Vysoký krevní tlak v noci

Srdce a cévy Alžběta 5.5.2021

Dobrý den, chtěla bych vědět více o tom, co mě trápí, v noci v klidu mám pravidelně vysoký krevní tlak 180/110, někdy ještě vyšší, přes den je tlak v normě, neumím si to vysvětlit, proč mám změnu tlaku v noci v klidu. Léky žádné neužívám, zatím jsem u lékaře nebyla. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Je naprosto klíčové, aby Vás vyšetřil Váš praktický lékař. Máte arteriální hypertenzi, velmi... Celá odpověď

Palpitace nevolnost

Srdce a cévy Zi 5.5.2021

Dobrý den, nedávno jsem Vás kontaktovala ohledně názoru a vysvětlení ke zprávě, kterou jsem dostala po 14 denní monitoraci EKG. Mám potíže cca 3 měsíce, projevují se nahlim bušením srdce, někdy i celkovou náhlou únavou. Navštívila jsem kardiologa a ten mě řekl, že se jedná o preskakovani srdce, rytmu,... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud je tam tedy ještě takto pozitivní rodinná zátěž, tak by bylo vhodné, abyste absolvovala... Celá odpověď

Otoky dolních končetin od kolen dolů

Srdce a cévy Petr 5.5.2021

Jsem po dvou malých, ale časově zanedbaných mozkových příhodách. Důsledky jsou vada řeči a silné zkroucená práva noha v kotníku. Je mi 66 let a po náhle ztrátě tělesné hmotnosti ( měřím 183 cm a vážím 52 kg) nemohu přes veškerou snahu přibrat. Veškerá vyšetření jsou negativní, ale trpím občasnýmy průjmy... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Nepíšete dotaz. Určitě navštivte praktického lékaře v brzkém termínu, abyste vyřešili důvod... Celá odpověď

Rozšířená pravé komora a nedomykavost chlopní

Srdce a cévy Josef 4.5.2021

Obvodni lékařka mě odeslala na echo srdce kde mi zjistili rozšířenou pravou komoru a nedomykavost chlopní. Byl to pro mě šok, protože nemám žádné příznaky a nezadychavám se. Léčba zatím žádná. Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Je škoda, že jste neformuloval otázku, či nepřiložil nějakou konkrétní zprávu, či nepřepsal... Celá odpověď

Srdeční selhání

Srdce a cévy Marie 4.5.2021

Dobrý den! Chci popsat obtíže. - občas se při napití vody zpotím - vždy večer mám jakoby nateklá stehna, ráno po probuzení je stav v normě - prakt. lékař mi předepsal betaxolol 20mg 1/2-0-0, při preventivní prohlídce prý mám vyšší tep, jiné léky na srdíčko neberu - na bederní páteři spondylososis a... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Akutní srdeční selhání přichází náhle i primárně z nerozpoznaných příčin, proto nemohu říci,... Celá odpověď

Kašel a bublavý zvuk na hrudi

Srdce a cévy Irena 4.5.2021

Dobry den, budím se s kašlem a jako by bublavym zvukem na hrudi. Nejsem kuřák a nemam nadváhu.Mam zvýšený cholesterol (7,2 - v únoru) Covid jsem prodělala o Vánocích, spíše lehčí průběh, ale i s kašlem a dusnosti. Lecim se s autoimunitnim zánětem štítné žlázy uz 24 let. (Nejprve poporodni tyreotoxikoza).... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Je potřeba, aby Vás vyšetřil praktický lékař, nejlépe zítra, abyste mu svěřila všechny zde... Celá odpověď

Interakce propanorm hloh, imelo česnek

Srdce a cévy Vera 4.5.2021

Dobrý den, prosím o radu beru lék PROPANORM 150 ráno a večer po 1 tabletě. Koupila jsem si výživový doplněk, HLOH, IMELO, Česnek. Nevím zda mohu tento doplněk stravy brát. Děkuji Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Hloh by mohl zvyšovat účinek Propanormu. Prosím poraďte se s lékařem, který Vám jej předepisuje.... Celá odpověď

Kašel po ACEi

Srdce a cévy Eva 3.5.2021

Dobrý den, před nedávnem jsem s Vašimi lékaři řešila dlouhodobý kašel, kterým trpí manžel a dokonce jsme již objednávali plicní ambulanci. Vaši lékaři nám však poradili, že je možná způsoben léky na tlak - Triplixam. Jeho lékařka mu tedy lék na jeho žádost změnila. Dostal tyto léky : Indapamid stada... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Dobře, že kašel téměř vymizel, asi byl způsoben intolerancí ACE inhibitorů. V podstatě Caramlo... Celá odpověď

Vysoký krevní tlak, arytmie cukrovka a RFA

Srdce a cévy Emilie 3.5.2021

Je mi 74 let. Mám vysoký krevní tlak, srdeční arytmii a cukrovku 2. typu. Beru tyto lély: prestarium forte 10 mg: 1- - capidin 10 mg : 1 1 - biseprolol 5 mg: 1- - ebrantil 30 mg: - 1 1 rosucard 10 mg: - - 1 xarelto 20 mg: 1 - - caltrate... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Nemám k dispozici všechny Vaše dokumentace, abych si sama zhodnotila, zda bych Vás osobně... Celá odpověď

Otoky kotníků

Srdce a cévy Martina 3.5.2021

Léčím se s vysokým tlakem - beru Betalok 50mg jednou denně a začaly mi výrazněji otékat kotníky zevnitř. Chtěla bych se nechat vyšetřit, zda otoky nesouvisí se srdeční nedostatečností. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Přehodnocení, zda je krevní tlak dobře léčený a tudíž k tomu nepatří otoky dolních končetin,... Celá odpověď

Řezavá bolest mezi lopatkami

Srdce a cévy miroslav 2.5.2021

Dobry den delsi dobu me trapi silne rezani mezi lopatkami leve strane a pod levym prsem je to strasna rezava bolest mam pocit na omdleni pocit obrovskeho tahu a brneni ve svalech sije a zad nevim co s tim muzete mi poradit je to likvidacni bolest a stav Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že nemám možnost Vás vyšetřit a doptat se na konkrétní údaje, tak vzhledem... Celá odpověď

Bolest za hrudní kostí v noci

Srdce a cévy Marcela 2.5.2021

Dodrý den. Mám delší dobu tento problém. V noci, po probuzení už nemohu znovu usnout pro bolesti za hrudní kostí. Teď to mívám i přes den. Také popoběhnu 20 m a půl hodiny nemohu popadnout dech. Vyšetření na plicním mám v pořádku. Na kardiologii EKG a ECHO taky. Ještě mě čeká gasrofibroskopie. V příloze... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Bohužel zpráva z kardiologie se nezobrazila, zkuste poslat ještě jednou, či přepište diagnostický... Celá odpověď

Bolesti na hrudi

Srdce a cévy Petra 2.5.2021

Dobrý den, v poslední době cítím, že moje srdce asi není zcela v pořádku. Např. v zimě, když byly mrazy, tak jsem cítila, že mi to nedělá dobře na srdce, cítila jsem takové divné bušení a arytmii srdce (nevím, jak to přesně popsat). Jindy zas jen tak, z ničeho nic mi divně buši srdce, někdy zas cítím... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud to trvá déle než než měsíc, tak obtíže odpovídají stabilní angině pectoris. Určítě zítra... Celá odpověď

Palpitace

Srdce a cévy Jan 1.5.2021

Zdravím, každé ráno cca půl hodiny po probuzení mi začne trochu víc bušit srdce. Dnes tlak 125/59. Později to přejde a celý den bez problémů. Věk 80 let. Díky J.Ú. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Nepíšete dotaz. Pokud máte bušení srdce, které nějakým způsobem vnímáte jinak, než běžně,... Celá odpověď

Tepová frekvence

Srdce a cévy Petra 30.4.2021

Dobrý den,chtěla jsem se prosím zeptat na tepovou frekvenci...v noci mi tep klesá na hodnoty 49-58,přes den je tep kolísavý mezi 129 -58.Echo vyšetření v pořádku.Mela bych podstoupit ještě další vyšetření nebo takový tep je normální?jsem čtyři měsíce po covidu.Dekuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Tep, který uvádíte mi přijde zcela normální. Pokud sedí čísla, která píšete. Pokud nevnímáte... Celá odpověď

Bolest na hrudi, dušnost, palpitace, omdlévání

Srdce a cévy Daniela 30.4.2021

Dobrý den, začaly mi potíže se srdcem asi tak před měsícem, kdy jsem byla týden po očkování AstraZenekou. Do té doby jsem žádné potíže neměla. Obtíže začaly občasnou dušností s dusivým kašlem a pocitem na omdlení.Byla jsem na alergologii a spirometrii a vše negativní. Potíže přetrvávají a přidalo se... Zobrazit více

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová
Odpovídá lékař:

MUDr. Michaela Romanko Ingrischová

Dobrý den. Pokud máte obtíže, které popisujete, doporučila bych Vám vyhledat urgentní příjem, aby byla... Celá odpověď

12
Reklama