Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Testostoren

Sex Pavel 12.11.2015

Je mi 70 let.Těžko se smiřuji s tím že mi v důsledku netvorby testostorenu nedaří v sexu.Trpím cukrovkou vyšším tlakem,neuropatií.Myslíte si,že by se stal zázrak a já se mohl ještě někdy pomylovat,děkuje

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Psychiatrie Roudnice

Nízká hladina testosteronu má určitě a nepochybně vliv na snížení libida (erotické a sexuální touhy). Dlouhá léta vedené spory a andropauze nakonec vněly jednoznačně, tak, jak se žen týká menopauza s výrazným poklesem hladibny sexagenů (hormnů pocházejících z vaječníků), tak se mužů týká andropauza . zpravidle pomalejší a ikoli tak rasantní jako u žen - mluví se o PADAM syndromu.

Léčba je jednoduchá - dodávka mužského sexagenu, totiž testosteronu, buď ve formě, injekcí, nebo v podobě tobolek k dennímu užívání, existují i náplasti s řízeným uvolňováním, jejichž aplikace udržuje dlouhdobě hladinu testosteronu, podobně existují deprotní injekce.


Pokud trpíte hypertrofií prostaty, může urolog poněkud váhat s aplikací testosterobu, je nutno zvážit benefity, užitek, a risika.

Diabates i hypertense, cukrovka i vyšší tlak, jsou bohužel faktory, které poškozují Vaše cévy, především tepny, a to i tepny zásobující krví topořivá tělesa Je věcí urologa, aby stav tepen penisu vyšetřil, je to poměrně jednoduché vyšetření ulztrazvukem.

Nejtvrdším oříškem může být polyneuropatie, rovněž následek diabetu, o níž se zmiňujete.
Zpravidla postihuje dolní končetiny, jejich distální partie (t.j. bérce, nohy, prsty), a to jak ití, tak hybnost, ale docela často postihuje i oblast kardiovaskulární, srdečně cévní systém - a to včetně cév penisu. Pak se jen těžko impuls z Vaší hlavy nebo i z penisu dostane ke stěně cév, aby ji přiměl k uvolnění a zvětšení průsvitu.

V to by Vám měl pomoci neurolog, léčba polyneuropatie náleží jemu, používá se celá řada preparátů /Thioctacid, Vessel due F, vysoké dávky vitamínu B1, kupř. v preparátu Neurobene nebo Milgamma, Transmetil, a celé řada dalšlch,/.
Jedním z velmi důležitých faktorů pro léčbu cévního postižení i poškození periferních nervů je dobrá kompensace diabetu včetně aerobního cvičenía přiměřené diety.

Praktickou pomocí jsou potom preparáty typu Viagra a injekce do topořivých těles.
Injekce není úplně příjemná, ale erekce stojí za to (stojí i desítky minut nebo dvě, tři hodiny . naopak, erekce nemá trvat déle než 4 hodiny), navíc se uvádí, že po serii aplikací se cévy "rozcvičí," tedy začnou fungovat téměř jako před onemocněním polyneuropatií.

Vzhledem k Vašemu věku předpokládám, že užíváte celou řadu léků, bylo by dobré prokonsultovat s lékaři jejich viv na erekci.
Často se mylně domnívají, že je to v 70 letech záležitost, jež pacienta nezajímá a není pro něj významná. Ejhle, a zrovna se mýlí!


DR. Borovanský

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Testosteron

Dobrý den, už jsem jednou podával dotaz ohledně testosteronu. Byl jsem u své...

Testosteron

Dobrý den, je mi 15 let, a chtěl bych se zeptat, zda mám přirozeně vysokou hladinu...

Testosteron - obličejové rysy

Dobrý den, je mi 22 let a už nékolikrát jsem se zamýšlel nad tím, zda by mi...

Testosteron Enantát

Dobrý den, je mi 17 let a mám pocit že mi v těle chybí dostatek testosteronu...

Testosteron po rakovině varlat

Dobrý den chcem sa spýtať na testosteron ide o to,že používam kvôli tomu ,že...

Testosteron u žen

Dobrý den, je mi 16 let a mám asi zvýšený testosteron. Mám nadměrné ochlupení...

Testosteron u žen

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli testosteron ovlivňuje výšku u biologicky...

Testosteron...ane či ne ??

Pro nedostatek testostorenu v 72 letech beru Testim.Je dlouhodobě brání tohoto...

Testosteronová terapie

Dobrý den, nedávno jsem šel na odběr krve za účelem dozvědět se moje hodnoty...

Testostoren

Předem bych Vám chtěl poděkovat v tak rychlé odpovědi,velice jste mi pomohl.Mám...

Testovací katetr plexus brachialis

Dobrý den, 11 měsíců jsem po amputaci pravé(dominantní) paže kvůli chronické...

Testovací papírky na moč

Dobrý den, chci se zeptat koupila jsem si testovaci papirky na moč.. a vysledek...

Testování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kde se testovat na HIV, Syfilis a kapavku...Slyšela...

Testování

Dioda háj jsi jdjjid isiidhh ishhdj jjjdh iisjjd ishhdj ijdjjj idjjxj jdjjdj...

Testování

Dobrý den, dne 9.12. jsem navštívila venerologickou kliniku a nechala si udělat...

Testování

Dobrý den. Když se řekne test na chlamýdie obecně, tak jaké druhy chlamýdií...

Testování klíštat - těhotenství

Vážená paní doktorko,vážený pane doktore mám na Vás, doufám, že krátký dotaz....

Testování HIV

Dobrý den. Děkuji za odpoved. Poraďte mi este prosím kde si můžu testovat přímo...

Testování HIV

Dobrý den, nedávno jsem byl napaden a mně i útočníkům tekla krev. Vím že riziko...

Testování HIV

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně testování na HIV. Testy jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mozek-ochrnutí

prosím Vás, jsem ochrnutý na polovinu těla. Myslím si, že mi chybí odumřelé...

Antibiotika a paralen


Vlčie zrno

Dobrý deň, manželovi sa často opakuje vlčie zrno na viečku a vždy to skončí...

Vlčí zrno

Dobrý den.Dá se odstranit vlčí zrno neboli chalasium u 5tiletého dítěte vyříznutím...

Zvětšená oční panenka

Dobrý den, zhruba 14 dní mám zvětšenou panenku na levém oku, která méně než...

Sport a penicilinová antibiotika

Dobrý den, dostal jsem dnes antibiotika Penbene 1500 000 2 balení (na 2 týdny),...

Rovnátka

dobrý den, mohu se zeptat na snímatelná rovnátka na přední horní zuby z důvodu...

Vysoký tep+tlak

Dobrý den, prosím o radu, léčím se na vysoký tlak ale hlavně tep,beru Vasocardin...

Polyp

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám po gynekologické prohlídce paní doktorka...

Streptokok v krku


Reflux

Dobry den, pri posledni gastroskopii nalez inkompetence kardie, nasazen helicid...

Azitromycin a mléko


Děložní sliznice

Dobrý den,mohla bych se zeptat jak vysoka by mela byt delozni sliznice pro uchyceni...

Bolest v podbřišku

Dobrý den,prosím vás, už delší dobu už mě trápí tlaky,bolesti až křeče v celem...

V zubu se stále tvořil zánět


Vysoký tep v klidu


Cervenani az fialoveni chodidla a lytka a otekani kotniku

Dobry den uz sem zde psal 3x ted pisi ohledne porad stejneho problemu a to je...

Fialový flek na ruce

Dobrý den, na předloktí se mi vždy udělá z ničeho nic takový větší fialový flek....

Fialové zbarvení za celým nehtem u nohy

Dobrý den, je mi 25 let. V neděli 17. ledna jsem byl se psem na cca 12-15 km...

Bolesti břicha


Reklama
Zavřít