Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Testování na coronavirus a očkování proti COVID-19

Infekce Veronika 1.8.2021

Dobrý den, už skoro 4 měsíce jsem bez čichu. Hned jak to začalo proveden test z lékárny NEGATIVNÍ. Po 3 měsících test na protilátky, POZITIVNÍ.
Na konci Srpna mě čekají PCR testy.
Může mi i po takové době vyjít pozitivní? Jak je to s očkováním? Jsem objednaná, ale čekám až se uvolní termín. Je i po očkování možný pozitivní test na Covid?
Zajímá mě to z důvodu, že mě čeká se synem plavecký kurz a nerada bych o něj přišla.
Mockrát děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, Veroniko!
Pokud původní potíže máte už 4 měsíce a máte už i protilátky, tak PCR test Vám v srpnu vyjde negativní, ani nevidím smysl ten test podstupovat. Test může být pozitivní pouze v případě, že jste se znovu nakazila a nemáte příznaky. Ale takhle kratce po prodělání nákazy a s nálezem ochranných protilátek, je to velmi málo pravděpodobné. Původní test Vám vyšel negativní protože to byl test z lékárny (menší citlivost, při podezření na nemoc nutný PCR test) a taky proto, že jak uvádíte test byl proveden ihned, jak se objevily potíže. Správně by to měl být test PCR a až 5.-6.den obtíží, aby se vyhlo možné falešní negativitě testu. Na očkování již můžete jít kdykoliv. Podpoří to Vaší přirozenou imunitu a nejste v riziku zvýšeného výskytu nežádoucích účinků, protože už byl dodržen bezpečný časový interval mezi nákazou a očkováním (ten je 2-3 měsíce). Hladina protilátek v tom nehraje žádnou roli, rozhodující je ten časový interval a u Vás již uplynul. V PCR testu opravdu nevidím žádný přínos po tak dlouhé době. Zdravím a přeji hodně zdaru.

Související dotazy

Očkování proti Covid - 19
dobrý den měl bych dotaz já mám přítelkyni 19 let s...
Očkováni proti COVID-19
Dobrý den, po 1.dávce očkování proti covidu (Pfizer)...
Očkování proti covid-19 po nachlazení
Dobrý den. 30.6. mám jít na 2. dávku očk. proti Covid(Comirnaty)....
Očkování proti Covid-19
Ockovani na Covid-19. Chtela bych se zeptat, zda řešit...
Očkování covid 19
Dobrý den, jsem měsíc po očkování proti Covid 19. Chtěla...
Očkování covid 19
Dobrý den Pracují v Anglie a dostala jsem nabídku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Testování moči

Dobrý den, ráda bych se zeptala co lékař zjistí pokud testuje moč, a krev. Jedná...

Testování na ALS

Dobry den, chtel jsem se zeptat. Planujeme s partnerkou rodinu a zjistil jsem,...

Testování na coronavirus

Dobrý den, za jak dlouho po kontaktu s pozitivně testovanou osobou na covid...

Testování na coronavirus

Dobrý den, mám od pondělí 9.3. příznaky koronaviru (zimnice, pak zvýšená teplota,...

Testování na coronavirus

Dobrý den, dnes jsem byla na testu a chtěla jsem se zeptat. Kdybych byla negativní...

Testování na coronavirus

Je možné, když je proveden rychlost říct, jestli je pacient neinfekční?

Testování na coronavirus

Dobrý den. Bylo zjištěn pozitivni výsledek na COVID-19 u nás v práci ale kvůli...

Testování na coronavirus

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda test PCR na koronavirus (výtěr z nosohltanu)...

Testování na coronavirus

Dobry den, Od vcerejsiho odpoledne mam velke zimnice, bolesti kloubu, zad a...

Testování na coronavirus

Dobry den, Pokud pouziju test na protilatky jako tento https://www.pecka-darky.cz/covid-19-rychly-test-protilatek-igm-igg-sada-1-ks-v-cestine/ s...

Testování na coronavirus před očkováním

Kdyby se člověk nechal v počátečním stádiu covidu 19, kdy se ještě neprojevují...

Testování na covid

bil jsem testován testován ve čtvrtek ,18.3.2021 a správa mi nepřišla.

Testování na Covid-19

Dobry den, kde a jak muzu na vikendu dostat zadanku na covid test? V noci...

Testování na Covid-19

Dobrý den. Přes eRoušku mi byl indikován kontakt s nakaženou osobou - pondělí...

Testování na COVID-19

Dobrý den chci se jen zeptat když má třeba člověk angínu a půjde na covid test?...

Testování na covid-19

Dobrý den, mám otázku ohledně nutnosti provádění testu na covid 19. Mám už...

Testování na Covid-19

Dobrý den, včera jsem vznesla dotaz. 20.2. 2020 jsme se s přítelem vrátili...

Testování na covid-19

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda testy na koronavirus ukáží jen jestli jsem...

Testování na Covid-19


Testování na covid-19

Dobrý den, mám dotaz týkající se testu na koronavirus. V březnu očekáváme přírustek...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Gynekomastie po anabolických steroidech

Dobrý den, užival jsem trenbolone bez antiestrogenu a nyni po 5ti měsícich mám...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Výhřez konečníku u dítěte

Dobry den, dvoulety syn mel vyhrez konecniku, ktery vylezal svevolne zhruba...

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?


Spánková apnoe

Dobrý den.Léčím se s plicní fibrosou při sarkoidoze.Často trpím dušností a kašlem...

Pálení kůže, nepříjemný pocit pod kůží

Dobrý den paní doktorko, je mi 25 let a pracuji (celodenní práce v kanceláři...

Postižení nehtu

Dobrý den, už delší dobu se mi na nehtu levého palce ruky objevují tyto asi...

Vlnění před očima


Bolest v podbřišku


Vodnaté svědivé pupínky na nohou

Už třetí den mám vodnaté pupínky na nohou, svědí ale přes den jen zřídka. Jsem...

Puchýřky na chodidlech

Dobrý den mám na jednom chodidle už delší dobu puchýřky, podlité hnisem, které...

Arytmie a nasazení rytmonormu

Dobrý den,beru na tlak loristu 25,betaloc zok 50 a ještě jsem brala xalerto...

Folikulitída genitálu po holení

Dobrý den, Co by tohle prosím mohlo být, je to jen v oblasti ochlupení....

Svědění pih,mateřských znamének

Dobrý den chtěla bych se zeptat na svědění pih(mateřských znamének). Několik...

Bolestivý otok kostrče

Dobrý den , Přímo u kostrče se mi opakovaně tvoří bolestivý otok , po pomačkání...

Prasknutí v penisu

Dobrý den, měl jsem před několika dny s přítelkyní sex a při něm samotném...

Svědění nártů

Dobrý večer, jž několik let mě trápí svědění dolních končetin. Vůbec nevim čím...

Problém s polknutím jídla

Dobrý den, náš 4letý syn měl střevní potíže. Zvracel tak 2-3 denně. Nic nejedl...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

Tetanie

Omlouvam se, rad bych se vratil k odpovedi na muj dotaz z 9.6. nazvany "tetanie"....

Reklama