Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TrombózaT

Vnitřní lékařství Radka . 28.2.2012

Dobrý den po pádu z lyží a diagnoze na traum.ambulanci distorze kolene a krev koleně jsem dostala ortézu. jenže po dvou dnech šílené bolesti v lýtku jsem navštívila cévní a tam mi řekli že mám akutní trombozu levé nohy naštěstí jen lýtka takže mě poslali s fraxiparinem domů. Warfarin brát nemůžu protože mám polycystické ledviny a tak mám na 3 měsíce fraxiparine. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho budu muset být doma, potom jestli ještě vůbec budu moci chodit na podpatcích (mám práci kde musím chodit elegantně oblékaná) tak proto taková otázka, dále jídelníček četla jsem co nesmím, ale můj dotaz to už saláty, zelí atd nebudu moci nikdy? nebo to jen souvisí s braním fraxiparinu? poté můžu trombozu dostat i do druhé nohy ve které nebyla v době brání fraxiparinu?děkuji moc

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, délka léčby fraxiparinem závisí mj. na tom, zda-li není přičinou vaší trombózy též trvalá odchylka ve srážlivosti krve a na tom, jak rychle se "ucpaná" žíla zprůchodní. O délce pracovní neschopnosti rozhodne i v závislosti na výše uvedených skutečnostech váš ošetřující lékař. Vámi zmiňovaná dietní opatření jsou nutná pouze po dobu léčby perorálnímí antikoagulancii (warfarin). Vysoké podpatky nejsou pro "zdravé nohy" celkově vhodné, ale nejsou po trombóze zakázané.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza,embolie,mrtvice

Dobrý den, zajímalo by mě jak hodně jsem při hodnotě destiček 702 ohrožená...

Tromboza?

Dobry den, Chtela jsem se zeptat. Mam uz delsi dobu problem s bolesti koncetin,...

Tromboza?

Zdravím, chci se zeptat, sem 6 dnů po Artroskopii pravého kolene, (byla mi vytahována...

Trombóza?

Před týdnem jsem se vrátila z Itálie, kde jsem provozovala 3 dny snowboarding....

Trombóza?

Dobrý den, Je mi 21 let, užívám HA již pět let, nekuřačka, velmi hubená postava,...

Trombóza?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám bolesti v pravém stehně. Je to tupá...

Trombóza?

Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do včerejška bylo oteklé i...

Trombóza?

Dobrý den,mám dotaz, jsem v 17tt těhotenství a v leže hlavně večer-v noci v...

Tromboza?

dobrý den,pane doktore,mam dotaz.pred 2 mesici jsem mela zvysene DD na 1,37..aplikace...

Trombóza?

Dobrý den, před dvěma lety mi začala otékat levá noha, od kotníku až ke kolenu....

Trombózovaný hemeroid

Dobrý den, podle tohoto dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krev-na-toaletnim-papire-47193...

Trombozovaný hemeroid

Dobrý den, před chvilinkou jsem psala dotaz, stejný nadpis (odpovedět mi ale...

Trombozovaný hemeroid?

Dobrý den, mám prosbičku udělala se mi taková malinká bulka u konečníku,je bolestivá...

Trombozovany hemoroid

Dobrý deň, pred 7mimi dňami mi vykonali inciziu vonkajsieho trombozovaneho...

Trombus

CT vyšetření konstraktní látkou popis:vlevo na AP je 17mm vak aneurysnatu se...

Tromby

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,mám přítelkyni která má 18 let,její otec zemřel...

Tromosa v horní končetině

Dobrý den,již několik let mě při námaze otéká ruka v dolní části, nyní na UZ...

Tropické nemoci

Dobrý den, 2.1.2017 jsem se s manželem vrátila z 2 týdenní svatební cesty a...

Trošku dvojité vidění

Dobrý den, občas když se podívám na nějakou věc např. tv tak ten černý rámeček...

Trpí silnými sexuálními úzkostmi

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, rád bych se na Vás obrátil s prosbou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět nadvarlete


Bustural


Počurávání

dobrídem cose nosí na počurávání

Vyrážka v oblasti konečníku


Vyrážka s puchýřky


Zapomenutá pilulka


Coca cola u dětí


PhDr. Milan Štěpanovič

Ordinace klinického psychologa

Tahání, napěti a otok varlete


Borelióza


Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Puzlování u oka


Cysty


Hnědý výtok po menstruaci


Zarudlá předkožka


Vyrážka na penisu


Dulek na cele


Tabák ničí žíly, nekuřte!


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×