Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Tumor tl. střeva

Kristýna F. 18.5.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, mému taťkovi (60 let) byla provedena operace tlustého střeva. Histologie: tubularni adenokarcinom s hlenotvorbou. III stadium B. Vše bylo odstraněno, nikde žádná metastaze. Vzhledem k histologii však byla zvolena následná preventivní chemoterapie (5 sérii). Podle paní primářky z onkologie vše vypadá dobře. Zajímalo by mě teda v čem se liší adenokarciom s hlenotvorbou od běžnějšího bez hlenotvorby? Jestli je více nebezpečný, když musí po operaco docházet i na chemo? Děkuji moc za odpověď. Kristýna

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


dnešní onkologická léčba se řídí zásadou "útočné" léčby...tedy "napálit" veškeré možné metody a možnosti hned na začátku nemoci a nečekat až se objeví pozdější komplikace, resp. recidiva nemoci...protože to již může být pozdě, proto se dává ihned tato zajišťovací léčba, protože jsou na to prostě mnohaleté výzkumy a studie, které prokázaly lepší výsledky při této útočné strategii...právě histologie hlavně rozhoduje o způsobu další léčby a chemoterapie se dává cíleně tam kde s ní bývá dobrý efekt, každý typ nádoru je neustále zkoumán na celém světě a vyhodnocují se nejúspěšnější kombinace chemoterapeutik... a tento typ je na chemoterapii citlivý...odstranění nádoru samotné nestačí, nádorové buňky se v těle dále mohou vyskytovat a chemoterapie právě může tyto zničit a předejít recidivě nemoci, na jiné nádory zase dobře působí ozařování, někdy se používá i kombinace všeho...každopádně popsaný případ vypadá dobře a zachycený včas.

Související dotazy

Benigní tumor prsu
Dobrý den, jsem týden po vynětí benigního tumoru z...
Tumor v bérci, léčba
Dobrý den. Mojí partnerce byl v roce 2015 diagnostikován...
Schlofferův tumor
Dobrý den mám problém ten ze se mi v podbřišku objevili...
Podezření na rakovinu tl. střeva
Dobrý den. Je mi 44 let. Zhruba před měsícem jsem...
Prevence rakoviny tlustého střeva
Je mi 50 ,bratr zemřel na rakovinu tl ustého stře měl...
Glomus tumor
Dobrý den, od malička mám po těle udajně nezhoubné...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tumor dolního jícnu

Dobrý den , dne 7.9.2016 mi zjistili tumor dolního jícnu v oblasti GE junkce....

Tumor ledvin

mam dotaz ohledne tatinka a jeho onemocneni jiz nekolik dni ma sylne bolesti...

Tumor ledviny a operace

Dobrý den, zajímala by mě šance na vyléčení u mojí babičky (89 let). Nalezli...

Tumor marker

dekuji za odpoved.Jeste mam dotaz,ktery s tim souvisi zda je mozne si nekde...

Tumor marker

Dobrý den, jelikož mám stále zdravotní problémy, zajímalo by mě, zda lze zažádat...

Tumor markery a další

Dobrý den, marodím již tři měsíce. Je mi 44 let, lečím se 12 let se sníženou...

Tumor na jatrech a v dutině břišní

Dobrý den, mému švagrovi našli 13 cm velký tumor na játrech a další 3 v dutině...

Tumor na mozku

Dobry den. Muj otec, 60 let, prodelal minuly tyden operaci, pri ktere mu byl...

Tumor pánvičky - nefrektomie

Dobrý den, přítel (57 let) je 3 týdny po laparoskop. nefrektomii z důvodu tumoru...

Tumor prostaty

dobrý den..v roce 2010 mi byla stanovena dg.Ca prostaty-cT3b cNO MO,GS 4+5=9,PSA...

Tumor v bérci, léčba

Dobrý den. Mojí partnerce byl v roce 2015 diagnostikován tumor v bérci (extraabdominální...

Tumor žaludku

Přítelkyně dneska měla problémy s teplotou. Má rakovinu žaludku, špatné srdce...

Tumor žlučníku

Dobrý den, Ráda bych se zeptala jaké šance má člověk, kterému diagnostikovali...

Tumorek nebo ganglion na prstu

Vytvořila se mi malá bulka mezi nehtem a kloubem. Po několika letech narostla...

Tumormarker PSA 0,372

Dobrý den, Manželovi vyšla hodnota PSA 0,37 a lékařka mu k tomu nic neřekla....

Tumorové markery

Dobrý den,prosím o vysvětlení následujícího: CEA 2.5 CA 15-3 28,71 CA 19-9...

Tunel

p. Doktorko mam dotaz ziju v Anglii byla sem v tunelu a rekly ze mam v hlave...

Tunutí svalstva

Dobrý den, Již 4 roky mě trápí tuhnutí svalstva hlavně oblasti lýtek,stehen,paží,a...

Tupá (tlaková) bolesť hlavy

Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadom svojho zdravotného problému, ktorý...

Tupá bolest a brnění ruky

Dobrý dne mám již asi 2 týdny problémy s celou levou rukou. Od zápěstí přes...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

ANTIBIOTIKA A MARIHUANA


MUDr. Iva Jeleníková

Dětský lékař

Popraskany jazik


Záněty pokožky hlavy


MUDr. Jan Cee

HEPAPEDIA, s.r.o.

Bolest vnitřní strany kolene


Menstruace


Drobné krvácení z konečníku




Pupínky na bradavkách


Černý kašel


MUDr. Markéta Milnerová

Privátní zubní ordinace

Oteklé chodidlo


Boule kolem kolečníku


Jak dlouho po posledním užití herpesinu můžu konzumovat alkohol?


Diastáza břišních svalů

Dobry den, mam za sebou jiz dva porody, oba prirozenou cestou. Bohuzel mi po...

MUDr. Vilma Vaňurová

PL pro děti a dorost

Nohou


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×