Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Typ extrasystol

Petr . 20.7.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, mám dotaz ohledně extrasystol (konkrétně jejich typů). Občas mívám pocit vynechání tepu (stažení na hrudi) a pak silné bouchnutí srdce ale NECÍTÍM ten stah navíc který by při extrasystole měl být. Četl jsem že tento typ se jmenuje blokovaná síňová extrasystola. Je to tak? Nebo se může jednat i jiný typ např. komorovou? Nevím totiž jestli jde subjektivně rozeznat bez EKG typ extrasystoly (junkční, sinova,komorova atd. ). Byl jsem kvůli tomu na EKG ale při vyšetření se zrovna žádná ta mrcha neobjevila, protože se objevují velmi sporadicky (např. jednou za 3 dny to cítím). Pan dotor řekl že mám zdravé srdce a nemám se ničeho bát. Ještě bych se zeptal rád na 4 věci: A) Když někdo ty extrasystoly má popř vnímá, znamená to, že má srdce nějak požkozené? B) Co znamená, že KOMOROVÉ extrasystoly jsou potenciálně závažné, (měl bych se jich obávat)? C) Slyšel jsem, že např. TAURIN může pomoci s vymizením extrasystol a obecně upravit srdeční rytmus. Je to pravda? D) Je normální cítít bušení srdce (normálně pravidelné a rychlé) po fyzické aktivitě - sex, masturbace, vyběhnutí rychle schodů, běh, kliky atd.? Poslední dobou totiž jak cítím ty extrasystoly tak vnímám i tyto "palpitace" po/při sportu. Je to tedy běžné? Děkuji moc za odpovědi. Přeji pěkný den - 21let, 187cm, 74kg

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, rozeznat jednotlivý typ extrasystol je prakticky nemožné, musí se natočit EKG. Vnímání extrasystol není nutně spojeno s onemocněním srdce. Spoustu lidí vnímá extrasystoly, ale nemají onemocnění srdce. Komorové extrasystoly jsou potenciálně nebezpečné při onemocněním srdce, protože může přejít do závažné arytmie. V případě, že máte srdce nemocné, není se čeho bát. Nemyslím si, že Taurin zlepšeuje výskyt extrasystol. Při fyzické námaze je bušení srdce normální.

Související dotazy

Nodulární melanom spitzoidního typu,Breslow 0.55mm
Dobrý den,7.3. jsem byla na vyříznutí jakého si výrustku,byl...
Je u Crohnovy choroby těžší průběh žloutenky typu A?
Dobry den . Trpim na Crohnovu chorobu, a bezne onemocneni...
Hepatitida typu B
Dobrý deň, pracujem v nemecku a altenheime, asi po...
Jaký počet extrasystol za den je normální?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik extrasystol...
Žloutenka typu A
Dobrý den, momentálně je v Brně hlášený zvýšený...
Dyspepsie horního typu
Dobrý den, poslední dobou mám nafouklý žaludek,hořkost...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Týdení sexuální absence

Dobrý den pane doktore,chci se jen zeptat,když mám týdení i delší absenci jakýchkoliv...

Týdenní bolesti hlavy

Dobrý den, je tomu rovný týden, co mě z ničehož nic uprostřed noci probudila...

Týdenní miminko má průjem

Dobrý den,Mám týdenní miminko a před 3mi dny dostala průjem je to jen voda žlutá,nezapáchající...

Týdenní pauza

Dobrý den. Před braním antikoncepce (belara) jsem měla nepravidelnou menstruaci....

Týdenní průjem

Dobrý den, mám takový problém. Vím, že je to divné psát, ale zdá se mi, že umíte...

Týdenní rehabilitace

Dobrý den, mám partnera po krvácení do mozku. Trpí ztrátou krátkodobé paměti,...

Týká se to mého nehtu na palci levé nohy.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém, který mě trápí už několik let....

Tymian sirup

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mam doma 4 letos dceru a porad se ji opakuje...

Tympano a grometa

Dobry den, je mozne prosim merit tympano i pri zavedene gromete? Ma vypovidajici...

Tympanoplastika

Dobrý den, jsem šestý den po operaci středního ucha... Jednalo se o tympanoplastiku......

Typ jehly, kterou by jste měl použít pro nitrosvalovou aplikaci léčiva

Dobrý den, mam od lekare predepsany cisty testosteron. Aplikace probiha do zadku....

TYP NÁDORU PRSA U ŽENY.

HEZKÝ DEN. MANINCE BYL DIAGNOSTIKOVÁN TYP NÁDORU PRSA.HIGH GRADE PHYLLODES...

Typ svalove dystrofie

Dobry den pani doktorka o jaky typ svalove dystrofie jde jeste nevim kdyz byly...

Týrané dítě a rodiče

nevíte někdo co to znamená?Dítěti je skoro 10let. Je týrané matkou ,policie...

Týrání dětí, následky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohou u týraného miminka zůstat nějaké...

Tyreoditida

Dobrý den. Již 13 let se léčím se štítnou žlázou-chron.lymf.tyreoditida bez...

Tyreoditida a chlorella

Dobrý den, již jsem vám psala ohledně zvýšení protilátek TPO a TG. Někde jsem...

Tyreoiditida a kojeni

Dobry den, mam 7 mesicniho chlapecka a plne ho kojim. Teprve tento tyden mi...

Tyreoitida


Tyreopatie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadýchání se plynu ze sporáku


Zánětlivé hnisavé ložisko


Nateklý loket

Dobrý den. O víkendu jsem se ráno probudil a měl jsem nateklé předloktí. Předtím...

Užívání antikoncepce po prodělané akutní pankreatitidě


Alopetia areata

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat,co přesně znamená Alopetia areata. Protože...

Počůrávání a pokakávání


Jak vařit zdravě a chutně při jaterní dietě

Museli jste někdy držet dietu šetrnou k játrům? Pak jste pravděpodobně okusili...

MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Antialergika bez předpisu – zorientujte se!


Alkohol současně s ATB


Vyrážka na hrudi a břiše


Druhé těhotenství

Dobrý den. Při prvním těhotenství s dcerou, které je nyní dva a půl roku, mi...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Cervene tečky

Dobrý den , udělali se mi na noze červené tečky jako by modřinky(krev pod kůží)...

Svědění a lehká bolest v pupíku


Sešroubovaná noha a aktivity


Prevence bakteriální endokarditidy

Dobrý den, u zubaře mi byla zjištěno nebolestivé zvětšení uzlinky u kořene zubu....

Vyrážka penisu

Dobry den, dnes jsem na zaludu a pod predkozkou objevil bile pupinky, ktere...

Růžovku zdolají antibiotika i laser


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×