Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ureaplasma

Petr . 2.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den. Pomocí stěru z močové trubice mi byla nalezena ureaplazmata. Mám k tomu několik dotazů: 1) Na stěru jsem byl až pět měsíců od možné nákazy při rizikovém styku (bez kondomu) - není pozdě na léčbu? Neovlivní dlouhá doba mezi nakazoua léčbou negativně mou plodnost? 2) Dostal jsem antibiotika, což jsou jen 3 tablety, které mám vzít naráz. Paní doktorka mi řekla, že po dobrání těchto 3 tablet je hotovo. Nemusím jít ale logicky na kontrolní stěr, zda-li jsem vyléčen? 3) Na stěry jsem šel pro jistotu, i když jsem netrpěl žádnými potížemi (pálení pri močení, ani bolest v podbřišku, varletech nebylo, ani partnerka nic neměla). Mám se i tak obávat případné neplodnosti? Dočetl jsem se, že bakterie může v těle být, ale když nejsou žádné potíže, léčit se nemusí a problémy v těhotenství hrozit nebudou. Předem mockrát děkuji za zodpovězení všech tří dotazů.

Odpovídá:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

1) Ureaplasmata se vyskytují u 75% sexuálně aktivních jedinců a nemusí vůbec vyvolat chorobu. Neovlivňují plodnost. 2) Kontrolní stěr není bezpodmínečně nutný. 3) Provádět stěry, i když nemáte žádné obtíže, není příliš smysluplné - viz výše. Partnerka se rozhodně nemusí obávat.

Související dotazy

Ureaplasma
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se ureaplasma...
Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, prosím o radu. Je rozdíl ve spolehlivosti...
Přenos ureaplasma urealyticum
Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum...
Ureaplasma parvum a její přenos
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na pohl. chorobu...
Chlamydia trachomatis a Ureaplasma urealyticum
Dobrý den, na testech na gynekologii mi našli bakterie...
Ureaplasma urealyticum
Dobrý den. Píši ohledně bakterie Ureaplasma Ur. Asi...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Určení přesnější diagnózy formy atopického ekzému

Dobrý den, od dětství mám atopický ekzém s jasnými projevy na obvyklých místech....

Určení rakoviny plic

Dobrý den paní doktorko, děkuji za Vaši odpověď ohledně dlouho trvajícího kašle,...

Určení rakoviny plic

Dobrý den, chci se zeptat, zda se dá poznat rakovina plic, nebo alespoň nějaký...

Určení stáří plodu

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký byl přibližný den početí miminka. 10.9....

Určení stáří plodu

Dobrý den, chtěla bych jse zeptat jak je ultrazvuk spolehlivý v určování stáří...

Určení totožnosti sourozenců

Dobrý den.Mám krevní skupini A negativní.zajímalo by mě jak mohu zjistit zda...

Určiť diagnózu a následne vhodnú liečbu

Dobrý deň, chcel by so sa spýtať ako mám pokračovať v liečbe lavého kolena,ktoré...

URČITĚ těhotná.. :((

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk...

URČITĚ těhotná.. :((

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost těhotenství. V pátk...

Urealplasma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se může ureaplasma přenášet orálním...

Ureaplasma

Dobrý den, mám bílý nesvědivý výtok. Na kultivaci mi vyšla pozitivní Ureaplasma....

Ureaplasma

Dobrý den, už půl roku se na urologii léčím s Ureplasmou urealyticum. Dostal...

Ureaplasma

dobrý den, je to nedávno co měl přítel podezření na nějakou pohlavní chorobu...

Ureaplasma

Dobry den, Pri poslednim steru mi nasli bakterii Ureaplasmu urealyticum v...

Ureaplasma

Dobrý den, před čtyřmi měsíci mi zjistili na urologii, že mám pozitivní kultivaci...

Ureaplasma


Ureaplasma

Dobrý den, u mě a mého manžela byla zjištěna ureaplasma. On dostal antibiotika...

Ureaplasma

Dobrý den, pokud mi lékař stanovil ureaplazmata "s dobrou citlivostí",...

Ureaplasma

Dobrý den, při vyšetření mi byla zjištěna mírná ureaplasma poz<10^4 pan doktor...

Ureaplasma

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Měla jsem pozitivní testy na ureaplasmu, došlo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×