Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ureaplasma parvum

Gynekologie Katka 22.10.2021

Dobrý den, dcera již asi rok má střídavě problémy jako výtoky, zapáchající výtoky, svědění, někdy citlivost při močení a bolestivá stolice. Partner vyrážky na penisu a svědění. Gynekolozka z vyteru nikdy nic zásadního neodhalila, zkoušeli různé masticky na mykozy. Nyní měla dcera virozu a bolesti zad. CRP50, praktik nasadil augmentin, příčina zánětu nezjistěna, pouze zvýšené bílé krvinky v moči. Dva dny po dobrání atb se dceři udělal jakoby genitalni opar, gynekologem nasazen zovirax tablety a mast, který nezabral, poté stěry a herpes negativni, pozitivní ureaplasma parvum. Dostala maxcmiror mast. Antibiotika prý už měla(augmentin) a partner se vůbec neřešil. A má posílit imunitu. Výsev se 14 dní pomalu ztrácí, ale dcera opět pociťuje svědění na genitalu. Prosím o radu, co dál? Je tento postup dostačující?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Katko, děkujeme za Váš dotaz. Nákaza ureaplasmou se přenáší pohlavním stykem, je nutné i vyšetření partnera, doporučuji určitě urologické vyšetření přítele dcery, také vzhledem k tomu, že partner měl také potíže. Na imunitu doporučuji komplexní vitamíny a minerály, volně prodejný lék Imudon, probiotika, beta glukan. Ohledně antibiotik bych doporučila na ureaplasmata doxycyklin či azitromycin, tedy jiná než Augmentin. Projev puchýřků na genitálu ale nepatří pod obraz projevu infekce ureaplasmaty, otázka je, co na zevním genitálu bylo. Doporučuji opakovat gynekologické vyšetření, provedla bych i urologické vyšetření. V pochvě jsou dle výtěru přítomny střevní bakterie, nutná je zvýšená hygiena dané oblasti intimními gely. Předám Váš dotaz ještě k odpovědi specialistovi pro další názor, vyčkejte prosím druhé reakce. Doufám, že dojde brzo k vyřešení obtíží dcery s partnerem. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
pokud právě jak píšete dobrala Augmentin, nebylo by vhodné hned nasadit další antibiotikum ,Macmiror má poměrně široké spektrum účinku, po dobrání je potřeba zopakovat kultivaci včetně citlivosti a byla by vhodná i kultivace z močové trubice u partnera, pomoci částečně mohou i probiotika. Jak píše i praktická lékařka vzhledem k nálezu v pochvě Str.faecalis a E colli ,což jsou střevní bakterie , je nutno zvýšit i osobní hygienu hlavně po stolici.
Příjemný den

Související dotazy

Ureaplasma parvum a její přenos
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na pohl. chorobu...
Ureaplasma parvum a její léčba
Dobry den, po steru mi byla zjistena ureaplasma parvum....
Mycoplasma hominis a Ureaplasma parvum
Dobrý den, v testech mi byla prokázána přítomnost...
Infekce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na pohlavní infekce,...
Ureaplasma
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se ureaplasma...
Ureaplasma
Dobrý den, paní doktorko, již před rokem jsem byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ureaplasma a gardnerella

Dobrý deň pani doktorka, mám pár otázok, na ktoré neviem nájsť odpoveď a budem...

Ureaplasma a gardnerella v těhotenství

Hezký den, jsem v 18. tt. Kolegyně z práce má pozitivní ureaplasmu a gardnerellu....

Ureaplasma a HPV - přenos a léčba

Dobry den. na vysetreni citologije se ukazala ureaplazma a hp virus rizikovych...

Ureaplasma a mykoplasma

Dobrý den, chci se zeptat jak jsem mohla dostat ureoplasmu a mykoplasmu. Od...

Ureaplasma a oralni sex

Dobrý den, na vyšetření z urologie mi byla zjištěna ureaplasma v moč.trubici....

Ureaplasma a partner

Dobrý den, byla mi zjištěna ureaplasma a gardenela na které se momentálně léčím,...

Ureaplasma a sex behem lecby

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, je možné během antibiotické léčby ureaplasmy...

Ureaplasma jako spoustec kvasinek?

Dobrý den, při opakování kvasinkového onemocnění mě můj gynekolog poslal...

Ureaplasma léčba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li antibiotika Furolin ničí i bakterie...

Ureaplasma nález z močové trubice

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně ureaplasmy - měl jsem pozitivní nález,...

Ureaplasma parvum

Dobrý den, byla jsem na kontrolním venerologickém vyšetření. Vyšel mi pozitivní...

Ureaplasma parvum a její léčba

Dobry den, po steru mi byla zjistena ureaplasma parvum. Jsem 6+3 tt. Jaky je...

Ureaplasma parvum a její přenos

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na pohl. chorobu ureaplasma parvum. Není...

Ureaplasma pozitivní

Dobrý den paní doktorko, dneska jsem se dozvěděla, že mám pozitivní stěr na...

Ureaplasma přetrvávající bolesti

Dobrý den, prosím poradítemi? Můj problém začal hned po sexu s novým partnerem....

Ureaplasma spp.

Dobrý den, cca 5 měsíců jsem měla opakující se výtoky a nepříjemné pocity v...

Ureaplasma urealitikum

Dobrý večer. Som pozitívna nabureaplsmu urealitikum už 4 mesiace a neviem sa...

Ureaplasma urealuticum

Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s přítelkyní. Po měsíci její manžel...

Ureaplasma urealyticum

Dobrý den vrací jse mi opakovane zanet mocoveho mechyre tak jsem zasla na urologii...

Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, byl mi zjištěn nález v moči nejspíše jinak řečených chlamídií. Mám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení při prstění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 15 a přítel mě asi tak před dvěma měsíci...

Kondylomat

Dobrý den, je mi 14 let na penisu jsem našel asi před 2 roky malé pupínky z...

Problémy s polykaním a krční páteř

Dobrý den, už skoro tři týdny mě trápí pocit knedlíku v krku. Mám také občas...

Jak často se mauže provadet rentgen

dobry večer.jen se ptam,v jakem časovem rozmezise muže provadět rentgen pateře...

Točení hlavy a pocit na omdlení, stav po COVID infekci

Dobry den, je mi 33 let a 15.2. mi skoncila karantena kvuli covidu. Ten samy...

Vysazení warfarinu

Dobrý den, prodělala jsem po operaci drobnou plicní embolii, po 7 měsících léčby...

Zvracení, barva zvratků

Dobry den, byl jsem pred rokem na gastroskopii a nic mi nenasli jelikoz sem...

Hlen v kuku


Vyšetření na parazity

Dobrý den, už asi 2 a půl roku trpím zácpami, únavou, bolestí hlavy a bolestmi...

Doživotní užívání warfarinu


Zlomenina III. nártní kosti

Dobrý den, Lékař (chirurg) mi diagnostikoval únavovou zlomeninu III. nártní...

Akutní ztráta sluchu

Dobrý den, Přítelkyni zhruba před měsícem a půl zalehlo ucho. Stává se jí...

Zimnice a nadměrné studené pocení v noci se zápachem octu

Dobrý den, poslední dobou mě velmi často trápí noční nadměrné pocení se zimnicí....

Bolesti krční páteře, kostrče, hučení v hlavě jako v úlu, nesnesitelné bolesti

Dobrý den, mám opravdu vážné zdravotní problémy a nikdo z lékařů mi nedokáže...

Kašel při mluvení

Už delší dobu mám takový problém. Když trochu déle mluvím, třeba telefonuji...

Vyskakování kolene

Dobrý den, již 2x během 3 dnů se mi stalo, že mi vyskočilo v kleku koleno....

Infekce pochvy

Dobrý den, při kultivaci mi byl zjištěn přemnožený streptokok agalatiae. Léčila...

Očkování covid u roztroušené sklerózy

Dobrý den, je mi 29 let, léčím se s roztroušenou sklerózou, a díky tomu bych...

Úzkostná porucha

Dobry den, nekolikrat za mesic se mi vzdy z niceho nic neskutecne rozbusi srdce,...

Projevy, zřejmě ekzému, na prstech ruky

Dobrý den,měl bych dotaz na lékaře.Již několik měsíců trpím projevy-zřejmě ekzému...

Reklama