Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ureaplasmata, ATB

Infekce Martina 11.4.2017

Dobrý den, loni v červnu jsem byla léčena tetracyklinem na Ureaplasma Urealyticum v pochvě. Poté stěr negativní. Nyní se mi často vrací candidové i bakteriální infekce a na gynekologii mi opět našli také tato Ureaplasmata. Problémy mám jenom ty, že se mi často vrací jiné infekce, myslím že samotná ureaplasmata mi potíže nedělají, protože v mezičase mezi kandidózami jsem úplně v pořádku. Moje gynekoložka chce mě i přítele přeléčit opět Tetracyklinem tři týdny, ale nevím, jestli je to nutné.
1. Pokud vyjde příteli na urologii stěr z moč. trubice negativní, antibiotika by brát nemusel? Nechci aby to bral zbytečně.
2. Já sama měla už asi 20 antibiotik za poslední roky a také se mi do nich moc nechce. Mám strach, že jiné infekce se mi budou stejně vracet dál, popřípadě že ta ureplasmata vůbec nejsou příčinou, když je má prý 80% lidí. Jaký máte prosím názor na tuto situaci?
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, doporučil bych volit postup především podle výsledku vyšetření přítele - v případě, že by i u něj byl test pozitivní, je současná léčba vhodná (mělo by stačit 10 dnů ATB). U ženy může být přítomnost Ureaplasmat bez příznaků, ale lze uvažovat o tom, že i tak to přispěje k větší náchylnosti k jiným infekcím (kromě toho, že je zde možná souvislost s komplikacemi případné gravidity). Pokud se Vám ale vrací časté kvasinkové infekce, pravděpodobně se to přeléčením Ureaplasmat nevyřeší a je stejně třeba hledat příčinu jinde.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
U žen se Ureaplasma urealyticum projevuje častěji než u mužů. Infekce je provázena vaginálním diskomfortem, který zahrnuje bělavý výtok a lehký zápach. Může se objevit i pálení během močení. K větším komplikacím se řadí zánět vejcovodů a děložní sliznice, dále také zánět plodových obalů u těhotných nebo PID (zánětlivé onemocnění orgánů malé pánve).
K léčbě pomocí antibiotik nelze použít penicilin a cefalosporiny z důvodu absence buněčné stěny. Mezi účinná antibiotika patří doxycyklin či azitromycin. Alternativu představuje erytromycin, fluorochinolony a klindamycin.
Příjemný den

Zdroje literatury

Související dotazy

Ureaplasmata
Dobrý den, našli mi ve stěru ureaplasmata. Už podruhé...
Ureaplasmata
Dobrý den, v létě jsem měla pozivní ureaplasmata z...
Ureaplasmata
Dobrý den, mohou ureaplasmata ohrozit plod? Před těhotenstvím...
Ureaplasmata
Dobrý den, paní doktorko. Měla jsem mírný vaginální...
Ureaplasmata
Dobrý den, paní doktorko. Měla jsem mírný vaginální...
Ureaplasmata v krku
Dobrý den, zajímalo by mne, jestli ureaplasmata v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ureaplasmata

Dobrý den, v létě jsem měla pozivní ureaplasmata z děložního čípku v nízkém...

Ureaplasmata

Dobrý den, našli mi ve stěru ureaplasmata. Už podruhé v životě. Můj partnet...

Ureaplasmata

Dobrý den, paní doktorko. Měla jsem mírný vaginální dyskomfort a často jsem...

Ureaplasmata

Dobrý den, paní doktorko. Měla jsem mírný vaginální dyskomfort a často jsem...

Ureaplasmata

Dobrý den, při stěru z čípku mi byla zjištěna bakterie Ureaplasmy, mohu vědět...

Ureaplasmata

Dobrý den, mám už asi 2. měsíc potíže při pohlavním styku, při stopoření a...

Ureaplasmata

Prosím Vás, zjistí moje gynekoložka při pravidelných kontrolách a stěrech, zda...

Ureaplasmata

Dobrý den, mám prosím dotaz ohledně ureaplasmat. A to jestli se dají konkretně...

Ureaplasmata v krku

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli ureaplasmata v krku (v ústech) mohou působit...

Ureaplasmata v krku

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli ureaplasmata v krku (v ústech) mohou působit...

Ureaplasmová infekce

Dobrý den,včera mi byla diagnstikována ureoplasma v mocovych cestach.Od unora...

Ureaplazma

Dobry den, chcela by som sa informovat, ci moze tento bacil sposobovat aj padanie...

Ureaplazma

Dobrý den,byla mi po dlouhodobých problémech s výtoky a mykozami zjištěna Ureaplazma.Dostala...

Ureaplazma

Pred dvoma rokmi ma zacali trapit caste zapaly mocoveho mechura. Po vybrati...

Ureaplazma

Dobry den, pred niekolkymi rokmi (asi 10-timi) mi diagniostikovali ureaplazmu,...

Ureaplazma

Dobry den.Je mi 29 let a skoro rok se snazim otehotnet.ve sterech mi nasli ureaplazmu...

Ureaplazma

Dobrý den. Před časem u mě byla nalezena ureaplazma nad 10/4 a byla léčena...

Ureaplazma

Dobry den! Uvedomujem si, kolko sa uz popisalo o tomto zakernom bacile, no i...

Ureaplazma

Dobrý den , byla mi nalezena ureoplazma a po prvním dobráni antibiotik a kontrolních...

Ureaplazma

Dobrý den, už 6 let mě trápí často se opakující záněty močového měchýře, které...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Borelioza


Bolestivá bulka u konečníku

Dobrý den, asi před týdnem se mi vytvořila u konečníku tvrdá bulka, po několika...

Bily povlak v ustech na sliznici po cisteni zubu

Dobry den.Uz nejakou dobu me trapi bily povlak v ustech po cisteni zubu a vyplachnuti...

Zvracení, říhání, bolest pod hrudním košem

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Můj manžel má problém s bolestí břicha. Není...

Neustálé říhání

Dobrý den - 1.1.2016 asi okolo 7 hodiny ráno mě přepadlo neustálé říhání. Pociťuji...

Tepání (tiky) nad pravým uchem

Dobrý den, poslední dobou mi párkrát do měsíce docházi k tepání, nebo tikům,...

Streptokok v pochvě

Dobrý den, byl mi zjištěn streptokok v pochvě. Intenzita 2 křížky. Gynekolog...

Výrazný srdeční tep

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu s následujícím problémem. Občas mi...

Výsledek ultrazvuku - uzliny na krku

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře na kontrolu podpaží. Mám tam 2 mm fibrom -...

Výtěr konečníku

Dobrý den, mam jít na viter konečníku. Přijde mi to nedůstojné, stydím se, je...

Sex s prostitutkou

Dobrý den, Jsem řidič kamionu a osamělost a alkohol udělaly své a podlehl...

Bolest kostrče

Dobrý den, před pár lety jsem utrpěla zlomeninou kostrče (asi 12 let). V nemocnici...

Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza

Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena cast menisku a odstranen...

Užití Postinoru při menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda z vás má některá zkušenosti s Postinorem....

Těhotenství a Imodium

Dobrý den! Je mi 31 a už kolik let trpím častými průjmy. Různá vyšetření jsem...

Modřiny po bodnutí hmyzem


Bublání pod žebry

Dobrý den, je to pár dní, co mi začalo jakoby bublat po žebry (ne dolu pod žebry,...

3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo MS

Dobrý den, již asi 3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo ms. Gynekologa jsem navštívila,...

Condylomata accuminata přenos

Minulý týden mi odstraňovali condylomata.Je mi 63 let a několik let už nemám...

Možné příznaky těhotenství


Reklama
Zavřít