Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Utrogestan v těhotenství

Gynekologie juraj 26.3.2019

Dobry den,
chcel by som sa poradit ohladom progesteronu. Manzelka ho dostala na zaciatku tehotenstva cca 10tt a po nejakych 2 tyzdnoch si ho samovolne vysadila s tym ze sa jej vytoril bolestivy vred na bradavke. Teraz ked jej bolo vo februari 26tt zisteny skrateny krcok na 1,8 mm jej doktor nariadil hospitalizaciu a okrem doplnkov vizivy aj uzivanie progeteronu. zaciatkom marca o 3 tyzdne neskor ako bola v nemocnici bolo vysetrenie nezmenene ale stale ma uzivat aj utrogestan. Dnes je to 32 tt a 3 dni ho nebrala sice bolo babatko take nekludne co som ja nevedel preco a az neskor sa prezradila ze nebrala 3 dni progesteron. Lebo sa jej urobil velky a bolestivy vred na zadku. Myslim si ze to je vplyvom toho progesteronu ale tiez aj to nekludne dieta je vplV vysadenia progesteronu. Je nutne ten progesteron este dalej uzivat ked uz je v 32+6 tehotenstva?
Len z krz tych bolavych vredov a aby zas malemu nerobila zle ze to uziva a potom z nicoho prestane.
Dakujem za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Juraji, progesteron, který je účinnou látkou léku Utrogestan, je hormon, který zjednodušeně řečeno podporuje těhotenství. Pokud Vaše žena nechce porodit miminko dříve, pak je potřeba ho užívat. Miminko narozené v 33. týdnu těhotenství je nezralé, tedy čím déle miminko donosí tím lépe, jelikož u nezralých miminek mohou nastat různé komplikace, zejména s dýcháním pokud by se nestihla kortikoidy navodit plicní zralost. Proto bych doporučila neexperimentovat a hlavně, aby sama nevysazovala léky. Pokud se jí objeví kožní problém, nechť to konzultuje s gynekologem, který ji léčí a najde se nějaké řešení. Ale tím, že léky vysazuje sama a lékaři nic neřekne škodí jak sobě, tak děťátku.
Přeji hodně štěstí

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážený pane,
Utrogestan nedělá vředy to musel být náhodný souběh, plodu to jistě neuškodí ale bude vhodné s ním pokračovat do doby než váš lékař podle ultrazvuku a nálezu na hrdle meditaci změní.
Příjemný den

Související dotazy

Utrogestan
Dobrý den, můj problém je následující. Jsem nyní 29+2tt,...
Utrogestan v těhotenství
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jsem 10+1tt podle...
UTROGESTAN
Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat zda lék utrogestan,pokud...
Utrogestan a těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Brala jsem clostilbegyt...
Utrogestan
Dobrý den.Chtěla bych Vás poprosit o radu.Před otěhotněním...
Utrogestan
Dobrý den. Ráda bych se zeptala jestli budu muset brát...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Utrogestan a ovulace

Dobré odpoledne, chtěla bych poprosit o Váš názor : byl mi předepsán Utrogestan...

Utrogestan a těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Brala jsem clostilbegyt 3-7DC (1xdenně) a...

Utrogestan av těhotenství při Leidenské mutaci

Dobrý den. jsem v 6tt a kvůli špinění beru již týden hormony Utrogestan a také...

Utrogestan bez clostilbegytu

Dobry den, pane doktore. Rada bych se Vas zeptala, zda je mozne uzivat jen...

Utrogestan dávkování

Dobrý den, po vysazení antiko, se MS dostavila jen 2x , pak jsem 2x byla na...

Utrogestan po odběru vajíček

Dobrý den, dnes jsem byla na odběr vajíček. Mám předepsaný Utrogestan 3-0-3,...

Utrogestan před nebo po KET

DObrý den, kdy před KET se má začít brát Utrogestan a kdy prednison, případně...

Utrogestan při kojení

Dobrý den, hned po skončení šestinedělí jsem začala užívat antikoncepci Azalia....

Utrogestan v 3.trimestru

Dobry den, jsem ve 31. tt a priblizne 14 dni mi tvrdne bricho, pri stani, prochazce,...

Utrogestan v těhotenství

Dobry den, muze se Utrogestan 1-1-1 pouzivat i po 13tt. Doktor chce abych ho...

Utrogestan v těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jsem 10+1tt podle ultrazvuku. Vše je v pořádku,...

Utrogestan v tehotenstvi

dobry den chtela bych se zeptat jsem tehotna a jiz od 5 tydne tehotenstvi beru...

Utrogestan ve 13.týdnu těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala, zda jsou nějaká rizika užívání utrogestanu...

Útrpné bolesti krku a hrudníku, nemožnost dýchání a pohybu

dobrý den, již několik let mám útrpné bolesti zad v oblasti krční a hrudní...

Utrzena predkozka

Dobry den, pri sexu s pritelkyni jsem si utrhl celou predkozku, vsude jsem cetl...

Utrzeny sval

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli se da neco delat s utrzenym svalem i...

Utržená Achillova šlacha

Dobrý den, dne 8.6.2012 jsem si na fotbale utrhl achillovu šlahu, ted jsem po...

Utržená achillovka bolest při rehabilitaci

Dobrý den. Dnes při rehabilitace po utržení achillovky mě začla šlacha mírně...

Utržená achilová šlacha.

Přeji dobrý den, můj dotaz je ten, že jsem začal chodit na rehabilitace po utržené...

Utržená hlava bicepsu

Dobrý den, je mi 23 měl jsem pracovní úraz, po lítání po doktorech- chirurgie,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píštěl

Dobrý den, jsem po operaci perianalni pistele, která byla spojená se střevem...

Stav po kolapsu, lze z vyšetření poznat RS?

Dobrý den, po kolapsu v práci jsem byla odvezena do nemocnice, kde mi pro podezření...

Bolest paty


Pálení nohou, bulka na krku

Dobry den,cca před 2mesici jsem si tzv.terorizovala něco na krku z boku,myslela...

Nateklá kůže okolo nehtu na noze

Dobrý den,asi 3-4 týdny mě trápí na noze u palce nateklá kůže okolo nehtu.Nejdřív...

Pištěl na penisu

Dobry den, Zhruba za tyden mam jet na konzultaci do FN olomouc ohledne pistele...

Natržený křížový vaz


Bolest hlavy

Dnes jsem se uhodila do hlavy, do oblasti pravé části těsně před temeno. Byla...

Zapáchající moč

Dobrý den, mám dvouletou dceru, která od léta minulého roku prodělala 4x zánět...

Zimnice, pocity na zvracení, bolest hlavy


Panické ataky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že při panické atace mám příšerné...

Černá stolice

Mam dotaz,rano jsem měl černou stolici bez většiho zapachu,den předtím jsem...

Krvácení po styku po porodu

Dobrý den, včera jsem byla na gyn. vyšetření po šestinedělí. Pan doktor mi řekl,...

Cysta horního polu ledviny

Dobrý den, prosím vás o odpověď. Na CT mi zjistili : z horního polu ledviny...

Standardní proces rekonvalescence po totální endoprotéze kyčelního kloubu

Dobrý den.Mamka jde v dubnu na operaci kyčelniho kloubu /výměna na umělý/ a...

Bolest v podžebří po námaze

Dobrý den, jsem v 10týdnu těhotenství a včera odpoledne jsem nosila lavory s...

Noční nevolnost

Dobrý den, rád bych se zeptal na jednu věc, která se mi dnes v noci stala....

HIV

Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění onanie se mi objevila...

Bolest v pravém podžebří

Prosím o radu - občas při špatném pohybu ( cca. 1x měsíčně - někdy častěji)...

Hlen v kuku


Reklama
Zavřít