Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užíváni ATB

Gynekologie Martina 10.3.2012

Dobrý den, můžete mi prosím odpovědět na otázku ohledně užívání ATB v těhotenství? Jsem ve 38t a nyní užívám antibiotika, poněvadž jsem měla zánět průdušek. Jelikož se mi blíží porod a nevím zda nepujdu i dříve plánovaným císařským řezem, pan doktor pro urychlení léčby zvolil tedy ATB. Bojím se však o miminko, je možné že by mu nějak mohli ublížit, popř. zanechat nějaké následky? všude se píše užívání ATB se nedoporučuje. Můžete mi prosím odpovědět, děkuji Bartoňová Martina

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Neobávejte se, váš lékař jistě zvolil takový druh antibiotik,která plodu nijak neublíží a...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB
Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna...
Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik
Dobry den, beru naplast Evru jiz 6.rokem,pred tyfnem...
Suchost pochvy po užívání antibiotik
Dobrý den, dlouhodně jsem brala ATB na zánět močových...
ATB probiotika bez ATB
Dobrý den, pro preventivní užívání (posledních cca...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
ATB a HA
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli užívání ATB Nitrofurntoin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání antikoncepce, možnost otěhotnění

Dobrý den, beru antikoncepci Silviane, dobrala jsem celé plato a měla mít týden...

Užívání antikoncepce, možnost otěhotnění

Dobrý den. Mám problém s HA. Jsem čerstvá celiačka, tudíž dosavad mám problémy...

Užívání antikoncepce, špinění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Začala jsem brát antikoncepci Lamya. Doktorka...

Užívání antipyretik

Dobrý den.Mohu se prosím zeptat na užívání antipyretik u 4 letého dítěte při...

Užívání Arginmaxu spolu s injekcemi Clexane

je mi 60 , beru Arginmax a momentálně mam nohu v sadře..musím si píchat Clexane..je...

Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat Arginmax ,pokud užívá...

Užívání Artrodaru nebo Condrosulfu

Dobrý den pane doktore, mám artrózu kolenního a kyčelních kloubů. Užívám Condrosulf....

Užívání ascorutinu

Dobrý den asi 3 měsíce beru Ascorutin na petechie. Ted mi doktorka oznámila...

Užívání Ascorutinu každý měsíc a kombinace tohoto léku s antidepresivy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může být nějak škodlivé užívání léku...

Užívání Asentry

Dobrý den, mám dotaz beru Asentru 50 1x denně, chtela bych vyzkouset brat zelené...

Užívání ATB v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na užívání antibiotik v těhotenství. Konkrétně...

Užívání azithromycinu


Užívání Belohair 5%

Dobrý den. Chci se zeptat, zda je u třítýdenního uživání Belohair 5% v pořádku,...

Užívání beta blokátoru

Dobrý den, byl mi kardiologem předepsán Betaloc ZOK 25mg na sinusovou tachykardii....

Užívání beta karotenu při kojení

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli mohu při kojení užívat beta karoten jsem...

Užívání Betadine při thyreopatii

Dobrý deň, na ORL mi doktor predpísal kvapky Betadine, ktoré si mám kvapkať...

Užívání Betaloc ZOG v těhoteství

Dobrý den, jsem v 10tt, již v minulosti mě trápila stresová tachykaride,...

Užívání Betaloc ZOK a seropramu

Začala jsem brát betaloc ZOK na četné extrasystoly, necítím se ale psychicky...

Užívání biosilu

Začala som brať Biosil . Som operovana na srdce a beriem lieky na štítnu žľazu...

Užívání Biseptolu
