Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Užívání medikace

Srdce a cévy David 11.1.2019

Dobry den, prosim chtel bych se zeptat na doporuceni kardiologa a pripadne alternativy k lecbe me hypertenze, ktera me asi "trapi" jiz cca rok. Aktualne jsem po vysetreni holtrem (1den) a prumerna hodnota tlaku je 138/85:(..a dostal jsem leky Prestarium neo 5g..je mi 40let sportuji, nemam nadvahu a jsem exkurak cca 1rok. Nemel jsem uplne dobry pocit s navstevy kardio, kde jsem byl poprve a rad bych toto jeste probral s nejakym jinym kardiologem. Zpravu prikladam v priloze. Bohuzel otec i deda meli take problemy se srdcem (infarkt) takze si uvedomuji, ze dedicnost hraje roli, ale presto bych rad jeste zkusil najit jine reseni, ale samozrejme ne za kazdou cenu:)..dekuji predem za zpravu, rady a pripadne doporuceni David Praha

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý večer pane Davide, děkuji za dotaz. Z mého pohledu je krevní tlak 135/85 ještě v mezích normy, na druhé straně je dávka Prestarium neo 5 mg velmi malá, spíše v preventivní hladině, takže Vám nemůže ublížit. Pokud vysloveně tabletku užívat nechcete, pak prosím sportujte, nekuřte, vyhněte se obezitě, zdravě jezte a občas si změřte krevní tlak, z mého pohledu není užívání antihypertenziva nyní nutné. S pozdravem, KJ:

MUDr. Zbyněk Cejnar
Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, dle platných doporučených postupů máte arteriální hypertenzi. Průměr TK nad 130/80 při 24 hodinovém měření je arteriální hypertenze. Vždy je nutné volit mezi rizikem léčby a profitem léčby. Vzhledem k tomu, že máte rodinou dispozici a jste exkuřák, tak bych léčby nasadil také. Jedná se o snížení rizika výskytu infarktu do budoucno či jeho oddálení. Dále vydržte nekouřit a udržujte přiměřenou hmotnost. Co se týká snížení krevního tlaku nefarmakologicky, tak jste již možnosti prakticky vyčerpal. Jedná se o optimální hmotnost, pravidelný sport, dále omezení soli ve stravě. Většinou tyto opatření nejsou dostatečně důležitá. Rozhodnutí o užívání léčby je na Vás, můžete se ještě poradit s nějakým lékařem.

Související dotazy

Medikace
Dobrý den, moje maminka (83 let) má následující dg:...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Trhání zubu při užívání Bonvivy
Prosím o odpověď na následující dotaz. Jednou ročně...
Krvácení při užívání antikoncepce.
Dobrý den, už několik let užívám antikoncepci Jangee...
Krvácení mimo menstruaci při užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální,...
Kolapsy při užívání antikoncepce a krvácení mimo pauzu
Dobrý den, Už třetím rokem užívám antikoncepci Foxinette...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání Luivacu před artroskopickou operací

Pro poškození menisku jsem byla v lednu objednaná na artroskopickou operaci...

Užívání lunafemu

Dobrý den, dnes ráno tedy ve čtvrtek si mamka všimla,že jsem si ve středu večer...

Užívání marihuany

Dobry den jmenuji se Renata je mi 25 let a pred rokem a pul jsem prodelala operaci...

Užívání marihuany

Dobrý den, 26.5. 2017 jsem si poprvé dala marihuanu, 4x jsem si potáhla až do...

Užívání marihuany

Dobrý den. Měl bych dotaz. Trávu kouřím cca 15 let a chtěl bych se hlásit do...

Užívání marihuany

Dobry den. Chtel bych se zeptat. V pubertalnim veku jsem kouril mariuanu ,mel...

Užívání marihuany

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné když kouřím mariuanu od 18...

Užívání marihuany

Dobry den pane doktore moc dekuji za odpoved. (vid nasi korespondenci nize) Ja...

Užívání marihuany a psychika

Dobry den, chtela bych se zeptat na neco ohledne drog, konkretne koureni...

Užívání marihuany a testování


Užívání medrolu

Je mi 51 let,od 15 se lecim s asthma bronchiale ll amerického typu. Během let...

Užívání Medrolu na reaktivní artritidu

Dobrý den, užívám Medrol 16 mg, 3/4 roku na reaktivní artritidu. V současné...

Užívání MEDROLU při reaktivní artropatii

Vážený pane doktore, velice Vás prosím o sdělení, je-li nutné při reaktivní...

Užívání melatoninu

trpím nespavostí a prosím o sdělení,zda mohu užívat melatonin při snížené funkci...

Užívání melatoninu u cukrovky, onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, mám problémy se spaním (usnu až okolo 02-03 hodiny), vyzkoušela...

Užívání methioninu kvůli padání vlasů

Dobrý den, od ledna beru Methionin komplex, jelikož mi více padaly vlasy. Nyní...

Užívání Methotrexatu x zubní implantát

Dobrý den, mám vytrženou šestku vpravo dole a jelikož již od roku 1999 beru...

Užívání mnoha léků dohromady

Dobrý den,chci se zeptat na užívání léků,přijde mi že jich je moc naráz,tak...

Užívání Nasonexu u dítěte

Dobrý den, můj dotaz se týká užívání nosního spreje Nasonexu u čtyřletého syna....

Užívání několika léků

Pro dg.Raynaydův syndrom a susp.vaskulitida užívám Enelbin 100 Retard 1-0-1,Medrol...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a pálení kůže

Dobrý den, původně jsem chtěl dotaz položit v kategorii kožní problémy, ale...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Bolesti zad vystřelující do ruky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou ohledně konzultace mého stavu. Mám již...

Bolest na průduškách a kašel


Bušení srdce, vyšší tep, nevolnosti od žaludku

Beriem tablety Prenessa 8mg kazde rano na lacny zaludok.Pracujem v Nemecku v...

Brnění rukou po orgasmu

Dobrý den, se svým novým partnerem jsem prožila orgasmus, co mě však zaskočilo...

Může být dušnost od páteře?

Dobrý den opravdu může být takové zvláštní dychani od páteře, byla jsem 3 krat...

Dlouhodobé škrábání v krku

Dobrý den, již přes měsíc mě neustále škrábe v krku. Byla jsem na ORL, kde...

Skvrna po štípnutí hmyzem

Dobry den, po stipnuti hmyzem mám již 5 dni tento flek. Klíště jsem neměla....

Vyrážka a HIV infekce

8.2 sem mela nechraneny styk ...prvni testy odhalili chlamydie a gonorrhoeu...

Bolest zad a dušnost


Jak dál po vypálení bradavice?

Dobrý den. Včera jsem byla na vypálení bradavic tekutým dusíkem na patě a z...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Užívám HA Mirell každý den cca v 16:30....

Cukání tváře

Dobrý den. Už asi 2 měsíce mám neprijemny pocit v obličeji a když se usměju,...

Vytekajici tekutina + bolesti

Zdravím, už jsem sem psal o vytekajici tekutině z penisu, a bylo mi řečeno,...

Antikoncepce a stolice

Dobrý den paní doktorko, chci se zeptat, zda může antikoncepční účinek snížit...

Výsledek CT vyšetření na ORL

Dobrý den, za poslední měsíc jsem byl 4x na ORL a CT vyšetření nyní čekám...

Odstranění vaječníků

Dobrý den, velice Vás prosím o radu ohledně odstranění dělohy a vaječníků. Vzhledem...

Bolest žeber a pod žebry na pravé straně

Dobrý den, již víc jak měsíc mě trápí bolesti pravé strany zad a bolest vpravo...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Reklama